Günaydın hanımlar dünden beri burnum kaniyor böyle bir sey başına gelen var mi boyle akmiyor affınıza sığınarak söylüyorum sanki burun dolu gibi nefes alamıyorum hafif peceteye hingirinca topak topak geliyor banyoda temizliyorum tekrar ayni ve nefes alinca afedersiniz tekrardan kan kokuyor
Gebelikte en sık rastlanan durumlardan biri.Bende de olmuştu,endişe etmene gerek yok arkadaşım
@Leyla1991 28+4haftalək hamileyim aynı durumu yaşıyorum bi kaç gün olmadı dünden beri yine kanamaya başladı tansıyonunu ölç hemen tansıyonla ilgili diğilse korkma bana doktorub ilaç verdi eğer tansiyonum kalkarsa kulanım diye cifte zarara vere bilirmiş
Teşekkürler canım benim
Tansiyonumu dun komşumda ölçtüm bende alet yoktu diye normaldi esim hemen sipariş etti tansiyon aleti bakalım teşekkür ederim canım bilgi için
Benim çok kuruyor kuruluktan kaynaklı kanama oluyor. Sizinde belki öyledir
Gebelikte kılcal damarlar hassaslaşıyor, ondan dolayı böyle kanamalar görülür canım
Artarsa doktora gitmeyi ihmal etme
Bilmiyorum ama kuru degil gene de teşekkür ederim
Bakicam canim uzun surerse gideceğim olmadı
Tansiyonunu ölçtün mü arkadaşım
@Leyla1991 normal bir şey abla,bende 1 kez kanamıştı hamilelik sürecinde,bende sıcak aylardaydı hemde ama 1 kez kanadı oda burnuma dokundum bir baktım kanıyor.
Sence sıcak aylarda bir kez kanaması sencede garip değilmi ?
Ölçtüm canim normal bugun yok durdu bakalim
2 hamileliğim yasamadim biri kis hamileliği biri yaz hamileliğiydi ama bilmiyorum bu değişik bugun kanama olmadi bakalim
20 haftalık gebelik var burnum kanıyor iki gündür normal mi acaba Dr gerek var mi
kılçal damarlar patlıyor hassaslaştığı için bende de olmuştu sürekli devam ederse doktorunuza söylersiniz
Bende de çok olıyordu tansiyonun yükselmiyorsa normal demişti bana dr
Hamilelik belirtisi tansiyon yüksekliği de burun kanamasi yapar bir de her ihtimale karşı tansiyonunuza bakın
Sizdede oluyor mu tedirgin oldum bi anda akti
28 haftalık hamileyim Bende de oluyor ara sıra Hamilelik Öncesinde hiç yaşamamıştım
Gebelik sırasında burun kanaması, hormonal değişiklikler ve artan kan hacmi gibi fizyolojik faktörlerden kaynaklanabilir. Gebelikteki hormonal değişiklikler, burun mukozasının daha hassas hale gelmesine ve damarların kolayca hasar görmesine neden olabilir. Bu durum, burun içindeki damarlarda çatlamalara yol açarak kanamaya neden olabilir.
Ayrıca, gebelik sırasında genellikle kan hacmi artar ve bu da vücudun çeşitli bölgelerine daha fazla kan pompalanmasına neden olabilir. Bu durum, burun damarlarında da basınç artışına ve buna bağlı olarak burun kanamalarına neden olabilir.
Eğer gebelikte sık sık burun kanaması yaşıyorsanız veya endişeli hissediyorsanız, doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Doktorunuz, spesifik durumunuzu değerlendirecek ve gerekirse uygun önerilerde bulunacaktır.