Hamilelikte Burun Kanaması

Merhaba kızlar, benim ilk hamileliğim daha kaç haftalık olduğunu bilmiyorum. Son regl tarihim 10 kasım olduğu için 6 haftalık diye düşünüyor uygulama. Burunum ameliyatlı 9 cu ayı oldu ameliyat yapalı. Ama gece burnum kan gelmiş ,tıkanmış , sabah nefes alamıyodum temizledim kan kuruyup pıhtı gibi olmuş. Bu neden olur acaba bir fikri olan varmı?

2 Beğeni

Merhaba. Hoşgeldiniz öncelikle. İlk doktor kontrolünde doktorunuz size kaç haftalık hamile olduğunuzu söyleyecektir. O zaman profil ayarlarında son adet tarihini haftaya uyarlayabilirsiniz.

Hamilelikte burun kanaması, hamile kadınların sıkça karşılaştığı bir durumdur. Bu kanamalar genellikle hamileliğin ilk ve orta dönemlerinde daha sık görülür ve hamilelikte hormon değişiklikleri nedeniyle daha sık olabilir. Hamilelikte burun kanamasının nedenleri arasında aşırı tükürük üretimi, düşük nem oranı, burun duvarının ince olması ve burun hormonlarının değişmesi sayılabilir. Hamilelikte burun kanaması genellikle hafif olur ve kendi kendine düzelir, ancak ağır kanamalar olabilir ve bu durumda doktora başvurulması gerekir. Hamilelikte burun kanamasını önlemek için, nem oranını yüksek tutmak (örneğin, nemlendirici kullanmak), sıcak ve kuru havalarda su içmek ve burun deliklerini tükürükle nemlendirmek gibi önlemler alınabilir.

2 Beğeni

Tansiyon yükseldiğinde de burun kanar. Tansiyonunuza baktınız mı

2 Beğeni

Ben de burun operasyonu geçirdikten hemen sonra merdivenden yuvarlanmıştım. O zamanlar hamile değildim ama bir şey olmadı.

Hanımlar gebelikte burun kanaması sorunu yaşayan var mı?

1 Beğeni
1 Beğeni

Kılcal damarların hassaslaşmasından dolayı olabilir canım

1 Beğeni

evet bende 2 3 defa olmuştu kılçal damarlar patlıyomuş hamilelikte normal

3 Beğeni

Evet hamilelikde vicutda kan artışı oluyor,kılçal damarlar patliyor.Burun kanamasina sebep oluyor.İlk hamileliyimde 4 ayimda.Simdiyse 24 haftadayim,ilk defa dün oldu,normal oldugunu bildiğim için telas yapmadim.

2 Beğeni

Hamilelikde burun kanamasi?kimdese oldumu?Normalmi?

1 Beğeni

İlk gebeliğimde burnumu silerken hafif bir kanama olmuştu, doktora sorduğumda normal demişti. Gebelikte kılcal damarlar inceliyormuş, artarsa doktora gitmeni öneririm

1 Beğeni

Hafif kanadi kesdi

soğuk su iyi gelir kanamayı durdurur bende de oluyordu

1 Beğeni

Kan hafif deydi kesdi kanamiyor şimdi

1 Beğeni

ara sıra olucak normal

1 Beğeni

He cox sagolun

1 Beğeni

Kızlar merhaba sizlerin hamileliğinde de burun kanaması oluyor mu? Bende öncedende oluyordu ama egzamadan dolayı kurudukça ve ben kuruyunca kabukları kaldırırsam olurdu. Ama şimdi bazen durduk yere kendiliğinden kanıyor. Dr a her seferinde sorucam diyorum ama hep unutuyorum sormayı sizlerde de var mı böyle bir durum?

1 Beğeni

Bende de olmuştu birkaç kere az miktarda. Gebelikte kılcal damarlar daha da hassaslaştığı için olabiliyormuş

4 Beğeni

Teşekkür ederim canım @NURAN

1 Beğeni

Tansiyon yükselmesi de burun kanaması yapar. Tansiyonunuzu ölçtünüz mü

2 Beğeni