Ben bal sarımsak limon kürü yapıyorum böyle durumlarda 3 güne kalmıyo bişe Bide bol bol ıhlamur
Ihlamur gebelikte içiliyor mu doktor bana onermemıstı de
Günde 2 fincanı geçme sonuçta oda bir bitki ama zararsız hamilelikte
Merhaba boğaz ağrısı için bir önerim yok ama bende panik atak hastasıyım malesef hamile kalınca da ilaçlarımı bıraktım ilk haftalarda çok zor geliyordu kendimi kontrol etmek ilaç yoksunluğu stres artı öncesinde 4 düşük tecrübem bundada şimdi kanama oldu olucak çocuk düştü düşecek derken Rabbimin izniyle 19 haftaya geldim çok atak girişimlerim oldu ama kontrol altına almaya çalıştım geldiğini anladığım anda uygulamaya girdim oyun indirdim oyun oynadım derken hamdolsun bir nebze yendim sadece takıntı kaldı neden bebeğim oynamiyor neden kasıklarım agrimiyor neden ağrıyor bebeğim iyimi kalbi atiyomu belkide kafamı bunlarla meşgul ettiğim için panik atagima sıra gelmedi açıkçası umarım doğumdan sonra bunuda atlatirim sana tavsiyem atak geldiğini anladigin anda hemen makale oku yada kitap al kendine bir kaç tane doğum sonrası bebek bakımı sağlığı vs. Uygulamaya bak burda bir çok kişi hamileliği esansinda yaşadığı sorunları paylaşıyor sen onları okurken kendi derdini unutuyorsun bana çok iyi geldi sadece kendimde var sandığım bir çok şeyi başlıklarda okuyunca yanlız değilmişim diyorum mesela ataklarindan korkma sadece onu kontrol altına almaya çalış umarım bebisini sağlıcakla kucagina alır ve bütün yaşadıklarını geçmişte bırakırsın
Canım mesela sana nasıl ataklar geliyor du gece uyuyabiliyor musun peki? Ben bı çok şey denedım kıtap okumak vs ama ışe yaramadı mesela sende korku varmıydı. AMİN canım teşekkür ederim güzel dileğin için. İnşallah sende saglıcakla al bebeğini kucağına
Benim ataklarim kalp çarpıntısı nefes alamama ile basliyo canım sonra eğer kontrol altına almazsam kapl krizi belirtileri gibi devam ediyo kalp ağrısı sol kol uyuşması nefesimin kesilmesi göğsümde sıkışma belirtileri oluyo ölüm korkusu o an hiç bişey düşünemiyorum sadece öleceğimi düşünüyorum titreme istemsiz olarak çok fazla titremem oluyo nabizm 150 160 Lara çıkıyor ama elhamdülillah hamile kaldığımdan beri atak geçirmedim korku derken ölüm korkusu diyosan mesela o hep var gelecek kaygısı hayal kuramama gibi şeyler bende kroniklesti artık
Evet canım bende de kalp çarpıntısı nefes alamama sol kol uyuşması aynı şeyleri yaşıyoruz ne korkusu olduğunu bilmiyorrum canım ben eşime dediğimde nefes alamıyorum diye hamilelikten deyip geçiyor bı türlü inanmıyor yanı inanıyor da basite alıyor. Bana anlattıgın şekilde mı kontrol altına alıyorsun kıtap falan okuyarak
Gece uyuyamama sorunu ilk panik atak günlerimi hatırlıyorum sabahlara kadar eşimle otururduk onuda uyutmazdim kendimde uyumazdim atak gelicek ve ben uyku esnasında olucem diye sabahı sabah ederdim coook ambulans geldi gitti kapımıza ölüyorum diyerek hastanelere kostum ambulans hemşiresi iyisin hiç bir şeyin yok demesine rağmen siz anlamiyosunuz ben kalp krizi geçiriyorum deyip bide üstüne aynı şeyi doktora soylemisligim çoktur hastane kapılarında sabahlardim sanki orda kalsam güvende olucam ölürsem bana burda erken müdahale derler kafasıyla işte şimdi hatırlıyorum mesela gülüyorum kendime
Evet canım ben onu artık boynumda bir madalyon gibi taşıyorum hastalığımı taniyorum atak geçirdiğim zamanlarda onu karsima alıp konuşuyodum sen beni öldürmüyorsun sen sadece benim beynimde çalan bir tehlike sinyalisin ama ben güvendeyim kalbim çarpıyor evet nefesimde daralıyor ama gecicek bu kalp krizi değil bu sadece bir atak o an etrafımda olan renkleri eşyalari sayıyorum mesela kırmızı yastık beyaz dolap beyaz halı bu şekilde kendime telkin veriyorum ve bi sure sonra bakiyorumki kalp sıkışmam nabzim normale dönüyor şimdi atak bile gecirmiyorum kalbimin tetkledigini hisettegim anda o an neyle ugrasiyosam birakiyorum hemen telefonumu elime alıp kafamı başka bir şeye odakliyorum biraz sakinlasince bir kitap alıyorum elime yada annemi arkadaşımı kız kardeşimi arıyorum hiç bir şey olmamış gibi davranıyorum ve geçiyor
Ben 4 yıldır malesef bu arkadaşla uğraşıyorum eğer seninki yeniyse sana İzzet güllü dinlemeni tavisye ederim youtubede videoları var bende ilk zamanlarda onu çok dinledim telkinlerini dikkate aldım ve uyguladım emin ol çok faydasını gördüm
Bende yenı canım hamilelikte çıktı işte. Ya bende izledim bıraz izzet güllüyü de ya onu izlerken acayip uykum geliyor hızlandırıyorum bu sefer bişey anlamıyorum. Bıraz izledim 1 ay kadar falan ama bazı videoları söylemleri daha doğrusu bana çelişkili geldi gibi yada ben önyargılı davrandım bilemiyorum ama bu ara izlemiyorum bi faydasını görmedim diye. Mesela benım bı arkadaşım da bu sorundan kurtuldu tamamen vıdeo falan ızlemedı hıc tekrarlamıyor da ama izzet güllüyü dinleyenlerin yorumlarına bakıyorum kımse kökten kurtulmamıs ara ara geliyo diyolar. E dışardaki ınsanlar nasıl vıdeosuz ilaçsız atlatıyor da akınlarına gelmiyo bırdaha bu benim kafama cok takıldı mesela
Canım zaten izzet güllü hastalığıni geçirmek için değil onunla nasıl başa çıkabileceğini öğretiyor sana mesela telkin verme hastalığını tanıma ona alışma ondan kokrmama gibi şeyleri nasıl yapman gerektiğini anlatıyor bu bir hastalikta değil aslında sadece bizim seretonin hormonlarımız yavaş çalışıyor ve vücudumuz bunu bir tehlike olarak algılayıp tepki veriyor herkesin tepkisi farklı olabilir yaklaşımı fark eder mesela arkadaşının bu tepkilere yaklaşımı umursamaz olduğundan çabuk atmışta olabilir bu hastalıkta en önemli şey beynini doğru bir şekilde kodlamak ben iyiyim ben hasta değilim mesela ben ilk zamanlarda büyük harflerle bir kağıda sen iyisin hasta değilsin ve bugün çok güzel bir gün gecireceksin diye yazıp buzdolabına asmistim her gün o yazıya bakıp kendime telkin veriyodum şimdi sen videoyu izleyince uykum geliyo diyosun ya mesela sen sürekli izldiginde adamın söylediklerini sen farketmeden beynin kodluyor ve atak esnasinda bunlar telkin görevi görüyor sen farketmeden bile aslında hastalığını kontrol Atina almış oluyosun daha detaylı anlatmak istiyorum ama nasıl yapsam bilemedim
Anlıyorum canım haklı olduğun kısımlar var. Videolarında çok söylediği ıcin evde iyileşenler diye ona istinaden dedim hanı niye iyileşiyorlarsa hala aynı sıkıntı geliyor diye. Evet herkesin psikolojisi farklı kımıne agır gelen şeyi kolay atlatır kimi hafıf bi sıkıntıyı ağır atlatır. Tekrar izlemeye baslıyayım. Bıde bildiğim kadarıyla ilaç konusunda da kullanılmaması gerektiğini söylüyor önermiyor yani. Çok güzel anlattın canım gayet açıklayıcı
Canım evet kesinlikle ilaca karşı bir psikolok ama işte seninde dediğin gibi bazen bazılarına ne yaparsan yap çözüm olmuyor bı şekilde ilaca maruz kalıyoruz ben hamile kaldığımdan beri ilk haftalar haricinde ilaç aklıma gelmedi ilk haftalarda surundum resmen ama oda geçti sende atlaticakson emin ol yeterli kendini dinleme hep bir mesgalen olsun mesela hamilesin örgü ör ben bu dört yıl içinde profosyonel seviyeye geldimki tığ şiş tutmasını bile bilmiyordum şimdi bebeğime puset battaniye orucem Allah nasip ederse
İnşallah canım benım. Aminn. Örgü den sıkılırım ben canım yaa eskiden de örerken hep sıkılırdım sevemedim örgü işini. Maşallah canım sana bebişine güzel günlerde kullanması için puset örtüsü dikeceksin ne güzel. Senn4 yıl da mı bu hale geldin duzeldın yani. Bıde canım bütün evin işi bana bakıyor çamaşır bulaşık temizlik örguye zaten vaktım olmaz sanırım baska bı meşgale de aklıma gelmiyo şuan hamilelikte ilerlediği için ne yapabilirim bı fikrim yok
Canım maşallah sana ne kadar güçlüsün ıradelısın seni tebrik ediyorum gerçekten. Yaptığın bebek de bır harika olmuş ınan kı. Suan ıyı olmana sevindim darısı bana inşallah. Benım eşimde destek oluyor ama bazen bişeyin yok abartıyosun vs vs gibi şeyler söylüyor umursamıyor bu zor bı durum yaşamayan bılemez benım suan cok şükür annem yanımda sürekli ben bırde bayılma falan yasadım hastanede yattım oyüzden yalnız bırakmıyor annem sağolsun Allah uzun ömür versın ona arkadas vs hepsi hikâye bu dönemde vok ıyı anladım bu süreci yasayan atlatan arkadaşım benimle dalga bile geçti. Bebeğim inşallah iyi gelir bana tek umudum o Rabbimden. Sende saglıkla al bebeğini kucagına inşallah canım benim
Allah razı olsun canimm sende çok güçlüsün İnanki sadece içindeki güçle henüz tanismadin kendine zaman ayir kendini keşfet inan o güç işte o zaman geliyor dağ olsa karşımda duramiyor Allah’ın izniyle şimdi bebeğinde gelicek uykusydu karniydi altiydi derken başını kaiycak zaman bulamiycaksin belki buda sana mesgale olur o zaman unutursun herşeyi rabbim sanada saglikcakla bebeğini kucağına almk nasip etsin inşallah herşey gönlünce olsun
AMİN Can’ım çok sağol. İnşallah inşaallah senın dediğin gibi olur yeter ki eski halime döneyim başımı kasıyacak vaktim olmasın. İnşallah bende içimdeki güçle tanışırım bir an evvel cok sağol tekrar senın gıbı ıyı insanların sayısı artsa keske sabah burda birisi resmen dalga geçti benimle çok başlık acıyormusum da sorunlarım varmış da check up yaptırda yönetici kaldırdı yorumları kalbî öyle kararmıs mı karşındakinin sıkıntısından beslenecek kadar Allah kalbını karartmıs Ama onu Allaha havale ettım cok kalbımı kırdı
Canimm hiç bu tarz şeylere kafanı takma bende burda ilk zamanlarda malesef benzer bı olay yaşadım ama kafaya takmadım sonuçta burası bir paylaşım platformu tabiki başına gelen şeyleri de korktuğun şeyleri de paylasicaksin bilenler sana yol gösterecek bilmeyenlerde tecrübe edinecek ben bir çok şeyi burdan öğrendim sordum cevapladım yardımcı oldum yardım aldım bu ayıp degil ki o zaman senin başlıklarına bakmasın fikri yoksada yazmasın lafff hicc moralini bozma kalbinde kirilmasin çiçeğim basit şeyler bunlar sen artık anne olucaksin neler görüp neler yasiycaksin kimsecikler için güzel kalbini yorup keyfini kaçırma