Hamilelikte boğaz ağrisi

Hamilelik döneminde yaşanan boğaz ağrısı ve burun tıkanıklığı gibi rahatsızlıklar için doktorunuza danışmadan ilaç kullanmak yerine evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler şunlar olabilir:

1. Bol Sıvı Tüketimi: Bol miktarda su içmek, boğazı nemlendirerek ağrıyı hafifletebilir ve burun tıkanıklığını azaltabilir.
  2. Tuzlu Su ile Gargara: Ilık tuzlu su ile gargara yapmak, boğaz ağrısını hafifletebilir. Bir bardak ılık suya yarım çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın ve bu suyla gargara yapın.
  3. Buhar Inhalasyonu: Sıcak bir duş almak veya bir kabın üzerine eğilerek buharı solumak, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir. Birkaç damla okaliptüs yağı eklemek, buharın etkisini artırabilir.
  4. Hava Nemlendirici: Kuru hava, burun tıkanıklığını ve boğaz ağrısını kötüleştirebilir. Bir hava nemlendirici kullanmak, havayı nemlendirebilir ve rahatlamanıza yardımcı olabilir.
  5. Sıcak Çaylar ve Bal: Ilık bir bitki çayı içmek, boğaz ağrısını hafifletebilir. Bal, boğazı yumuşatıcı özelliklere sahiptir; bir çay kaşığı balı çaya ekleyebilir veya doğrudan yutabilirsiniz.
  6. Yastığı Yükseltmek: Uyurken başınızı yüksek tutmak, sinüslerde birikmiş olan sıvının boşalmasına yardımcı olabilir ve böylece burun tıkanıklığını azaltabilir.

Ancak, bu önerileri uygulamadan önce, hamileliğin her döneminde güvenli olup olmadıklarından emin olmak için doktorunuzla konuşmayı unutmayın. Hamilelik süresince herhangi bir tedavi yöntemini uygulamadan önce doktor tavsiyesi her zaman en güvenli yaklaşımdır.

Boğaz ağrım var pastil kullansam sıkıntı olur mu arkadaşlar . Dr ulaşamadım . 10 . Haftadayım

Bal zencefil limon karıştır kendi pastili yap daha iyi gelir

Bazı bitkiler hamilelikte tüketilmiyor araştırmadan içme ve pastilin arkasında yanlış hatırlamıyorsam hamileler kullanamaz gibi bisi yazıyordu parol iç ağrın diner hamileyken bunu icebiliyoruz sadece

Benimde geçmeyen boğaz ağrım vardı doktora gittim boğaz enfeksiyonu varmış antibiyotik verdi. Bitki çayı vs aşırı tüketmeyin. Balı ılık suyla karıştırıp içerseniz belki yumuşatır . Ama enfeksiyonsa geçirmiyor maalesef

Anladım teşekkür ediyorum :pray:

Merhaba kizlar boğazim çox kötü 21 haftalik gebeyim, sicaklik veriyor korkmaliyimmi

Sıcaklık veriyordan kastın ateş mi?boğaz enfeksiyonu çok yaygın sanırım şu an. bende geçirdim antibiyotik kullanıyorum hâlâ iyileşmiş sayılmam

1 Beğeni

Bende antibiotik sirop kullandim, inqilab boğaz serumu var ondan o biraz ateşimi alıyor sizde kaç haftalık?

Bndede öksürük var hafif boğaz ağrısı doktora gitmedim direniyorum

1 Beğeni

Benim boğaz ağrım olmuştu doktor her hangi bir pastil kullanabilirsin demişti ve vick krem sürebilirsin demişti

1 Beğeni

Sanırım genel bir salgın var bende aynı durumdayım boğazlarım inanılmaz ve kemiklerim ağrıyor. Bende doktora gitmemek için direniyorum. Parol yuttum inşallah kolaylikla geçer gider hepimizden :pray:t2:

1 Beğeni

Kızlar eşim grip olmuştu bı kac gündür şimdi ıyı gibi ama benım boğazım ağrımaya başladı ne yapmam lazım ılerlememesi için

Teşekkür ederim evet uyku sorunum var dogru hatırlıyorsunuz panık atak evet. Allah dusmanıma vermesin. Ama bastan asagı check-up girmemi önerecek kadar ne gibi baska problem gördünüz bende merak ettim. Uyku sorununa ya da panık ataga check-p ne yapsın. Boğazım n ağrıdığı için mi bu öneriniz

Arkadaşlar önerisi olan var mı bogaz ağrısı için grıbe çevirmeden ne yapabilirim hamilelikte ilaç da kullanılmıyor sanirim

Amin​:palms_up_together: inşaallah

Sevgili Hanımlar, burası yardımlaşma platformu herkes kurallar dahilinde soru sormakta özgür, Konu hakkında bilgimiz varsa yardım edebiliriz bilgimiz yoksa bakar geçeriz :blush: Saygı çerçevesinde yorumlarımızı yazalım lütfen, sevgiler​:heart:

3 Beğeni

Evet keske bazı arkadaslar bunun bilinci de olsa ve sırf konuşmak için konusmasa. Uygulamada engelleme de yok sanırım

1 Beğeni

Canım bal zencefil limon karıştırıp yiyebilirsin. Boğazını yumuşatır. Ya da yarım limon sıkıp üzerine kaynamış su ve zencefil döküp içebilirsin. Gün boyu da hep ılık su iç boğazını kuru bırakma.

Bana diyetisyen bal yeme demişti ama bu baska bı durum az bişey yıyım zencefıl benım aklıma neden gelmedi yaa onceden hep yapardım ama hamilelikte dokunur diye sanirim çekiniyorum