Hamilelikte Amniyon sıvı Fazlalığı?

Ya şeker yuklemesi 24-28 hafta arasında yapılmıyor mu ? Erken yapılması sorun olmaz mı acaba

Az kalmış hadi hayırlısı

Yok yok olmaz arkadaşım 14 haftalik mi ne yaptirdi ocak 2 de dogumu var o zamanndan bu yana diyet yapip bebegini koruyor önlem bu gerekli gördüyse vardir sebebi

Anladım canım

Hersey bebekler icin insallah sorun çıkmaz yaptirdiktan sonra guzel haberini verirsin insallah :pray:

İnşallah canım. Hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin rabbim

1 Beğeni

Gebelik şekerin varsa havucc suyuna çok fazla odaklanma içeceğim diye…benimde suyum azdı ikinci hamileliğimde,yükseltiyor diye günlük bir bardak içtim,şekerim tavan yaptı,günlük 4 öğün insülin kullanıyordum,o bile fayda etmedi bana,dikkat edin bence

Benimde 26. Haftada suyum arttı. İkiz gebeyim. Bi tane bebegimin suyunda artış oldu. Seker yuklemeside yapildi fakat şekerde yok. Suan 30. Haftadayim suyum sabit kalmış artma azalma yok. Şekerden kaynakli problemler, bebekte suyun az emilmesi yani mide ve yemek borusunun gelismedigi durumlarda ki bu detaylı ultrasonda bakilmistir. Bazende genetik olabiliyormuş. Bana neden suyumun yukseldigiyle alakali bilgi verilmedi çünkü doktorlarda bulamadilar. Ve bana doktor havuç suyu ictin mi diye sordu hayir dedim. Havuç suyuda amniyon sıvısını arttirir dedi bilginiz olsun

Amniyonsıvısı fazla olan varmı

Benim fazlaydı ama erken doğum yapmadım

Gebelik şekeri belli değil daha bu sebepten dolayı da suyun fazla olabilir diye ihtimal verdi daha baktirmadik şekere ama her ihtimale karşı dikkat edicem şeker yüklemesi yapana kadar

Bana da genetik hastalıklardan da olabilir gebelik şekerinden de olabilir başka bişey de olabilir diye sebepleri saydı ama net bişey demedi

Doktorlar bazi durumlarda seker yuklemesini erkene cekebilir erken yaptirin diyorsa yaptirin istiyorsanız

Bana da aynısı söyledi dün akşam acilde suyun fazla dedi testlerin hepsi normal ama insan endişeleniyor banada şekerli şeylerden uzak dur bol bol su iç dedi rahim duvarına falan baktılar herşey normal ama erken doğumu tetikler dedi tereddüt ediyorum işte mesela kaçıncı haftada doğma ihtimali olabilir

Valla bende şeker vardı o yüzden yüksekti suyum 39+1 de planlı doğum yaptım kendi dogumumun başlamasını bekletmediler şeker var diye

Anladım teşekkür ederim :blush:

Ben yaptırdım bende su fazlalığı var 26+2deyim bende şeker yüklemesi de normal çıktı

Ayni benim durum seker normal ama su fazla olunca mecbur sekerli seylerden uzak duruyoruz​:woman_shrugging:

Bi sıkıntı olurmu

Diyet yapiyorum patates havuc hamur isi cikolata ekmek bu tarz seyler yasak bunlari birakcaksin ki suyun duzene girsin ben süt meyve bile tuketmiyorum suan suyum duzelmesi icin et tavuk bulgur mercimek ispanak vs bunlari tuketiyorum ki sıkıntı olmasin diye bebek adina ben 33 üm bi kac gune 34 olcam suyun az olmasida cok olmasida iyi birsey değil o yuzden dikkat etmeni tavsiye ederim

1 Beğeni