Hamilelikte Amniyon sıvı Fazlalığı?

Suyum fazlaymış bu neden olur bu şekilde olan varmıdır lütfen yardım edin şekerim de yüksek çıktı delircem

Bana da bugün aynısını söyledi doktor. Tatlı ve şekerli şeylerden uzak dur tüketme dedi. Şeker yüklemesi yaptırman lazım dedi. Tatlı şeyler tüketmek sebep oluyormuş başka da bi açıklama yapmadı

doktorum geçen hafta 24 haftalıkken bana da söyledi karbonhidrat tatlı beyaz ekmek azalt hatta yeme dedi bunlar yapar fazla suyu dedi :slight_smile: bu arada şeker yüklemem normal çıktı

Benimde fazla çıktı şeker yükleme testim normal geldi yinede karbondohidrat ve şekeri azaltacaksin şekerin olmadanda olabiliyor dedi

1 Beğeni

Merhaba 20+2 deyim bugün doktorum amniyon sıvısının fazla olduğunu söyledi bu sorunu yaşayan var mı azaltmak için ne yapmalıyım?

Merhaba canım Bu yazıda detaylı bilgi var, bak istersen.

Teşekkür ederim detaylı anlatılmış yazıda :pray:

Dün doktor kontrolüme gittim 20. Haftama girdim özelde gittiğim doktor korkulacak bişey yok ama suyun biraz fazla araştıralım bi dedi bunun sebebi nedir yada neyden olur bilen var mı acaba

Merhaba, banada cep kesesinde biraz su fazlalığı var önemli değil ama gebelik şekerine bakalım demişti. Randevuma daha var. Şeker yüklemesi yapıp bakacaklar. Bakalım ondan mıymış

Evet şekerden kaynaklı olduğunu duydum ama bilemedim şeker yüklemesinide yaptırmak istemedim ama pazartesi bi gidip sağlık ocağına açlık tokluk kan testi yaptıracağım bebekte herhangi bir sebepten değil yani değilmi

Benim açlıkta toklukta gayet iyiydi hatta düşük dennecek kadardı. Ama yine de istedi . Bebek sıkıntıda olsaydı söylerdi bence. Bannada çünkü aynısını dedi korkulacak bişey yok dedi. Ama yinede insan tedirgin oluyor . Bu konuda başkada bilgim yok malesef

Bende aynısını yaşadım şeker yüklemesi yapıldı birşey çıkmadı perinatolojiye gittim detaylı ultrasonda bakıldı bişey göremedi… Bir süre takip edildim bir ay sonra falan kendiliğinden normale döndü. Her zaman korkulacak birşey olmayabilir sen yinede tüm muayenelerini yaptır tabi ama içini rahat tut canım

Doktorum bebeğin suyu çok fazla tatlı karbonhidrat ekmek makarna yemeyeceksin erken doğurursun dedi yaşayan oldu mu :frowning: 30 haftalığız

39 haftalık hamileyim doktorum suyun fazla olduğunu ve vajinal enfeksiyon olduğu nu söyledi büyük hastaneye sevkettli bu durumu yaşayan varsa yardmcı olabilirmi normal doğuma engel mi bu durum

Merhaba,

Benim bebeğimde de trizomi 13 bulguları var. 15 haftalık hamileyim. 3 hafta sonra kesin tanı için amniyosentez yapılacak. Sizin doğumdan sonraki sürecinizi merak ettim. Yanıtlarsanız çok memnun olurum, nadir bir sendrom olduğu için fazla bir örnek bulamadım, ne yaşacağımı merak ediyorum, tecrübeleriniz benim için çok önemli​:cherry_blossom: