Hamilelikte akıntı normal mi?

Kızlar günaydın hepinize 17 + 4 günlük hamileyim böyle beyazımsı bir akıntı geliyor ve çok kötü kokuyor ve bu akıntı hiç geçmiyor bu normal mi

1 Beğeni

Bnmde oyle doktorum kasinti yanma yoksa gebelikte normal dedi

Bende de aynı durum canım 20 haftalık hayla devam ediyor günlük iç çamaşırı değiştiriyorum

Akıntı olması normal ama bence bi idrar tahlili yaptırırsan kafan rahat eder idrar yolu enfeksiyonu da akıntı yapabiliyor

Akıntının olması normal beraberinde yanma kaşıntı ve kötü koku olunca bi baktırmak gerekir benim de dünden beri çok fazla akıntım var ama kokulu ve kaşıntılı olmadığından tedirgin etmedi kötü kokuyorsa bi dr. Görünün derim

Kokusuz beyaz veya şeffaf akıntı normal. Kokusu varsa sorun var demektir. Mutlaka doktora görün derim geçmiş olsun

Benimde hamileligimde akinti ve kötü koku vardi doktor gitim 7 günlük fitil vermisdi

@Gizemdurakk merhaba aramıza hoş geldiniz :bouquet: eğer kokuda varsa enfeksiyondur diye düşünüyorum mutlaka doktora gitmelisiniz

Merhaba canım Mucize Anne’ye hoşgeldin :partying_face:

Gebeliğin hayırlı olsun :two_hearts:

Mantar enfeksiyonu olabilir kokuda var diyorsun bı Dr görün idrar kültürü testi yapsın önlemini alır

Merhaba bende daha önceden mantar enfeksiyonu vardı ama o zaman kaşıntıda vardı şuan kaşıntım yok ama günlük iç çamaşırı değiştiriyorum

Bende de 25 haftalık hamileym sarı akıntı var ve kokuyor doktora sormadım hiç

Kızlar hayırlı cumalarımiz olsun 27 haftalık hamileyim zaman zaman beyaz akıntı geliyo koku falan yok normalmi acaba

Akıntılar normal gebelikte ama benimde fazla oluyor idrar yolu enfeksiyonum var istersen bi idrar testi ver

Normal aynen vajinal mantar oluyormus hormonlardan kaynakli fitil veriyor doktor onu ara ara kullanmak iyi geliyor zalain isminde isteyebilirsiniz doktorunuzdqn

Açık kahverengi gibi jelimsi akıntı normalmi yaşayan varmı

İdrarımı yaptıktan sonra geliyor bazen

1 Beğeni

Merhaba canım, hamilelikte açık kahverengi ve jelimsi akıntı birçok anne adayında görülebilen bir durumdur. Ancak bu durumun nedenine göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden dikkatli olmak önemlidir. :cherry_blossom:

Hamilelikte Açık Kahverengi Akıntı Neden Olabilir?

1. İmplantasyon Kanaması:

• Hamileliğin ilk haftalarında, embriyo rahim duvarına yerleşirken hafif kahverengi veya pembe akıntı görülebilir. Bu genelde normaldir ve birkaç gün içinde kendiliğinden geçer.
  2. Rahim Hassasiyeti:

• Rahimdeki damarlar hamilelikte daha hassas hale gelir. Bu nedenle, idrar yaptıktan sonra ya da fiziksel bir aktivite sonrası hafif kahverengi akıntı görülebilir.
  3. Hormonal Değişiklikler:

• Progesteron hormonunun etkisiyle rahim ağzında artan kanlanma, bazen hafif bir akıntıya neden olabilir.
  4. Cinsel İlişki veya Vajinal Muayene:

• Son 24 saat içinde cinsel ilişkiye girdiyseniz veya bir vajinal muayene yapıldıysa, rahim ağzındaki hassasiyetten dolayı hafif kahverengi akıntı oluşabilir.
  5. Yavaşlayan Kanama:

• Eğer önceki günlerde hafif bir kanama olduysa, rahim içindeki eski kan dışarı atılırken kahverengi bir akıntı görülebilir.

Dikkat Etmen Gereken Durumlar:

• Kahverengi Akıntı Normal Olabilir, Ama:
    • Akıntı kötü kokuluysa,
    • Kanama miktarı artıyorsa,
    • Şiddetli karın ağrısı veya kramp eşlik ediyorsa,
    • Akıntıyla birlikte parlak kırmızı kan görüyorsan, hemen doktoruna danışmalısın.

Ne Yapmalısın?

1. Doktoruna Danış:

• Kahverengi akıntı genelde normal olsa da, 7 haftalık hamilelikte bu tür durumları doktoruna bildirmen önemlidir. Doktorun, ultrasonla her şeyin yolunda olduğunu teyit edebilir.
  2. Dinlenmeye Özen Göster:

• Fiziksel aktivitelerini kısıtla ve bol bol dinlen. Bu, rahmin üzerindeki baskıyı azaltabilir.
  3. Bol Sıvı Tüket:

• Vücudunun ihtiyaç duyduğu sıvıyı alarak idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltabilirsin. Çünkü bazen bu tür akıntılar enfeksiyonla da ilişkili olabilir.
  4. Hijyene Dikkat Et:

• Günlük ped kullanarak akıntıyı takip edebilirsin, ancak sık sık değiştirmeyi unutma. Vajinal bölgenin temiz ve kuru kalmasına özen göster.

Ne Zaman Acil Durum Olabilir?

• Şiddetli karın veya bel ağrısı varsa,
  • Kanama parlak kırmızıya dönüp yoğunlaşıyorsa,
  • Ateş veya kötü kokulu akıntı fark ediyorsan, hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalısın.

Büyük ihtimalle bu durum, erken hamilelikte görülen normal bir süreçtir. Ama içinin rahat etmesi için doktoruna danışmayı ihmal etme. Her şeyin yolunda olmasını diliyorum, sağlıklı bir hamilelik geçirmen dileğiyle! :two_hearts: Eğer başka bir sorunun olursa, buradayım. :cherry_blossom:

İyi akşamlar herkese.

3 cü trimestr sonrası akıntı problemi yaşayan varmı?

Evet hemde nasıl bir anda hem yoğunlaştı hemde fazlalaştı ve gerçekten insanı rahatsız ediyor malesef

1 Beğeni