Hamilelik ve mide ağrısı

Neler denıyorum asla gecmıyo

Nane lımon yap abla ıyı gelebılır

Onuda deneyim ablam​:pensive:

1 Beğeni

Sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı çiğ tahin içiyorum çok iyi geliyor, şifa olsun inşallah :purple_heart:

Ayni sorunu yasiyorum 12.haftaya girecegim ama ben de gunduz rahatim aksama gelince berbatim mide agrisi böyle gaz var sanki midemde surekli bi gegirme istegi ne olacak böyle bilmiyorum

Kuzum ben sımdı azcıkta olsa çözüm buldum git markete yarın ilkkk iş kefir al ama sade kefir bimden aldım ben sade olanını bır cay bardagı ıctm evet hos bı tadı yok tuzsuz ayran gibi ama ınanılmaaaz rahatlattı hemen al iç faydalıda zaten midesi yanan arkadaslarım KEFİR ALIN SADE OLANINDAN İÇİNN​:pray:t2::pray:t2:

Alirim valla iyi geliyorsa

36 haftalik gebeyim midem cik qgriyo neyapmam lazim

Ah canım, 36. haftada mide ağrısı sık yaşanan bir durum olabilir, çünkü bebeğin büyümesiyle birlikte mideye baskı artar. Ancak, ağrının nedeni tam olarak ne olduğuna bağlı olarak, kendini rahatlatmak için yapabileceğin şeyler değişir. Şimdi olası nedenlere ve çözümlere bakalım:

1. Neden: Mide Yanması ve Reflü

• Büyüyen rahim, mideye baskı yaparak mide asidinin yemek borusuna kaçmasına neden olabilir. Bu da yanma ve ağrı hissi yaratır.

Ne Yapabilirsin?

• Küçük ve Sık Öğünler: Bir seferde az miktarda yemek ye.
  • Yemekten Sonra Uzanma: Yemekten hemen sonra uzanmak yerine biraz oturur pozisyonda kal.
  • Yatarken Başını Yükselt: Yatakta başını yükseltmek mide asidinin yukarı çıkmasını engeller.
  • Doktora Danış: Doktorunun önerdiği mide asidi giderici ilaçları güvenle kullanabilirsin.

2. Neden: Gaz ve Şişkinlik

• Sindirimin yavaşlaması ve bağırsakların baskı altında olması gaz ve şişkinliğe neden olabilir.

Ne Yapabilirsin?

• Gaz Yapıcı Yiyeceklerden Kaçın: Fasulye, lahana, gazlı içecekler gibi yiyeceklerden uzak durmaya çalış.
  • Hafif Egzersizler: Yavaş bir yürüyüş sindirimi hızlandırabilir.
  • Ilık Su İç: Sindirimi kolaylaştırmak için yemeklerden sonra bir bardak ılık su iç.

3. Neden: Mide Krampı veya Rahim Kasılmaları

• Bazen mide ağrısı rahim kasılmalarıyla karışabilir. Eğer ağrı düzensiz ve hafifse, muhtemelen Braxton Hicks (yalancı kasılmalar) yaşıyor olabilirsin.

Ne Yapabilirsin?

• Dinlen: Rahat bir pozisyonda uzan ve kendini rahatlat.
  • Sol Tarafına Yat: Kan dolaşımını artırarak rahatlamaya yardımcı olabilir.

4. Neden: Daha Ciddi Bir Durum

• Eğer mide ağrısına şu belirtiler eşlik ediyorsa hemen doktoruna haber ver:
    • Şiddetli ağrı veya kramp,
    • Kanama,
    • Baş dönmesi veya bayılma hissi,
    • Ateş,
    • Mide ağrısıyla birlikte sürekli kusma.

Genel Öneriler:

1. Bol Su İç: Dehidrasyon, mide ağrısını kötüleştirebilir.
  2. Yumuşak Yiyecekler Tercih Et: Hafif ve kolay sindirilebilen gıdalar mideyi rahatlatabilir (örneğin muz, yoğurt, çorba).
  3. Doktoruna Danış: Eğer ağrı devam ederse veya şiddetlenirse mutlaka doktoruna başvur. Özellikle preeklampsi gibi durumları dışlamak için kontrol gerekebilir.

Canım, büyük ihtimalle bu ağrılar bebeğin büyümesinin getirdiği baskıdan kaynaklanıyordur, ama yine de herhangi bir şüphen olduğunda doktorunu haberdar etmeyi ihmal etme. Az kaldı, bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın! :two_hearts::sparkles:

gaviscon surup.soguk sut .bn sadece bu ikisiyle geciriyorum.35deyim bnde.ha arada zrncefil cayi iciyirum sicak demleyip

Merhaba kızlar herkes mide ekşimesi ve yanması çekerken ben ağrısını çekiyorum ve bu bazen kramp şeklinde oluyor bu durumda ne iyi geliyor veya ne içiyorsunuz bu sorunu yaşayan var mı? 24+1. haftadayım

Her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı tahin yut üzerine su bile içme çok rahatlatıyor bende de ünser var sürekli kullanıyorum bi de sitresten uzak dur sitres de tetikliyor abim de sigara içiyordu oda sordu tahin ye dedim 1 aydır miğdem ağrımıyor dedi bi dene istersen aynı zamanda bebeğe de zararı yok

1 Beğeni

Merhaba arkadaşlar ben 34+2 günlük hamileyim mide ağrısı oluyor ne yesem hiç farketmiyor birşey yemedigim zamanlar böyle sıkıntı hiç olmuyor birde çok midem şişmiş gibi geliyor tabi yaninda mide yanması hiç eksik olmuyor başına gelip çözüm önerisi olan var mı acaba şimdiden teşekkür ederim :heart::heart:

Sade kefir ve aç karnına 1 tatlı kaşığı çiğ tahin mideyle ilgili her soruna çok iyi geliyor, şifa olsun inşallah :purple_heart:

Çok teşekkür ederim deniycem Allah razı olsun rabbim cümlemize şifa versin inşallah :palms_up_together::heart:

1 Beğeni

Amin sizden de inşallah :pray:

2 Beğeni

Arkadaşlar konu açtım ama kimse yazmadı dun geceden beri aşırı midem ağrıyo nasıl geçirebilirim ara ara giriyor şiddetli ağrı

Kimse bişey bılmıyo mu yaa kimsenin basına gelmedi mi mide ağrısı

Yanma olabilirde ağrı için bı doktora gidin

Gaviscon şurup yazar doktor muhtemelen bende de ara ara oluyor mide yanması bir anda geliyor, bir anda da gidiyor .