Hamilelik ve mide ağrısı

Merhaba guzel anneler.10 haftalik hamileyim ve mide agrilarim o kadar fazla ki artik her yolu denedim. Son care olarak canim anneciğimin tavsiyesi uzerine bir adet muzu catalla ezdim uzerine bir tatli kasigi tahin bir tatli kasigi tarcin koydum. Sabah ac karnina yedim sukurler olsun bugun agrimiyor gibi size de faydasi olur belki diye paylasmak istedim :smiling_face_with_three_hearts:

4 Beğeni

Teşekkür ederim bu güzel bilgi için. Çünkü zaman zaman benim de çok ağrıyor. Ağrıdığı zaman deneyeceğim inşallah :relieved:

1 Beğeni

Rica ederim şifa olsun insallah :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Merhaba ben13+3 gunluj hamileyim midem cik kötü agriyor agriyi nasil gecirebilirim mide ilaci fayda etmiyor

@Reyzaa mide ağrısı, hormonal değişiklikler ve rahim büyümesi nedeniyle yaygın bir durumdur. Eğer içiyorsan kahve ve gazlı içeceği azalt hatta en azından miden rahatlayana kadar hiç tüketme. Yemek sonrası hemen yatma. Çocuk yiyecek ve içecekler tüketme. Kızartma, aşırı ekşi ve tuzlu, baharatlı besinlerden uzak dur. Canın tatlı istediğinde şekerli besinler değil bunun yerine taze yada kuru meyveler, yada çok az şekerli sütlü tatlılar tüketmeye gayret et. Aşırı sıcak yiyecekler yeme. Yemek esnasında değilde yarım saat önce ve sonrasında bol su iç. Küçük ve sık yemekler ye. Rahat ve gevşek kıyafetler giyin.:rose:

1 Beğeni

25+6 olduk bu hafta ful mide ağrısı çekiyorum neden oluyor acaba

Ağrısı mı yanması mı yanma ise normal herkes te oluyor ,

Ağrı kuzum

Ay onu hiç bilmiyorum ki ben alenen yandım 15 haftadan beri :disappointed_relieved:

Hamilelikte reflü artıyor canım yastığını dik tut ve doktor izni ile gaviscon şurup verdiler bana o çok iyi geliyor günde 3 defa içmemi söylemişti doktor çok şükür rahatladım

9 haftalık hamileyim iki gündür aralıklarla mideme ağrı giriyor başka bir şey yok sadece ağrıyor bazen hafif bazen çok keskin acaba midemi mi üşüttüm kızlar yoksa başka bişeyden kaynaklı mı bilgisi olan var mı

Hamilelik Döneminde Mide Sorunlarını Daha Az Yaşamak İçin;

Düzenli ve sağlıklı beslenin. Özellikle kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu unutmayın. Sık sık ve az miktarlarda yemek yiyin. Öğünlerde beyaz ekmek, haşlanmış patates, yağsız makarna gibi ilaveler midenizi rahatlatır

Yediğiniz şeyler dokunuyordur. 2 aylık hamilesiniz bu yüzden mide bulantı dönemi başlamıştır o yüzden mideniz ağrıdığın hiss ediyorsunuz, yağsız yemekler yiyin , pastörize yoğurt yiyin mideyi rahatlatıyor

Teşekkür ederim daha dikkat edeyim ben evet :smiling_face_with_three_hearts:

Ne demek​:white_heart::rose:

Merhaba arkadaşlar 6+4 hamileyim 2.hamilelegim ama bukez mide ağrım çok fazla ilkinde bulantı coktu 9ay çektim ama bunda hem bulantı var hem ağrı ama ağrı daha şiddetli.aranzda böyle olan varmı doktor mide hapida verdi ama faydası yok neyapblrm dayanamıyorum​:pensive:

Merhaba, hamileliğinizde yaşadığınız mide ağrısı ve bulantılar gerçekten çok zorlayıcı olabilir, özellikle de ikinci hamilelikte farklı semptomlarla karşılaştığınızda. Bu tür mide sorunları genellikle hormonal değişiklikler ve mide asidinin artmasıyla ilgili olabilir. Mide hapları bazen etkili olmayabiliyor, özellikle hamilelikte mide hassasiyeti daha yoğun olduğunda.

İşte belki biraz rahatlamanıza yardımcı olabilecek birkaç öneri:

• Yemek porsiyonlarını küçültün: Sık ama küçük öğünler mide asidinin artmasını önleyebilir. Bir anda fazla yemek yemek mideyi daha çok rahatsız edebilir.
  • Sıvı tüketimine dikkat edin: Bol su içmek, özellikle yemeklerle birlikte su tüketmek yerine yemeklerden önce ya da sonra su içmek mideyi rahatlatabilir.
  • Zencefil deneyin: Zencefil çayı ya da zencefilli yiyecekler mide bulantısını hafifletebilir. Ancak aşırı tüketimden kaçının ve doktorunuza danışarak kullanın.
  • Rahatlatıcı nefes egzersizleri yapın: Derin nefes alıp vermek ve vücudu rahatlatmak, mide kaslarını da rahatlatabilir.
  • Uyku pozisyonunuzu ayarlayın: Gece mide ağrısını azaltmak için başınızı ve üst bedeninizi biraz yüksekte tutarak uyumayı deneyebilirsiniz. Bu, mide asidinin yemek borusuna geri gelmesini engelleyebilir.
  • Doktorunuza tekrar danışın: Eğer şikayetleriniz devam ediyorsa, doktorunuzla tekrar iletişime geçmek en iyisi olacaktır. Belki mide koruyucu ilaçların dozunu ya da çeşidini değiştirebilir ya da başka önerilerde bulunabilir.

Umarım bir an önce rahatlama bulursunuz!

21+5 ınanılmaz mıde agrısı yasıyorum özellıkle sabahları mıdem cok cok kötü sanki içine gaz birikmiş gibi ama asla rahatlama yok kızlar ne yapabılırım agrıya uyanıyorum sabahları üç gündür böyle zaten cok zor uyuyorum erkenden de agrıya uyanır oldm çok kötü:pensive:

Bende 34 haftalıgım suan aynı duruumdayım​:sweat:

Bn ilık süt icince geciyo yanmadan bahsediyosan eger

Berbat bısey doktora gittim ilaç verdı ama bılmıyorm artık ya