Hamilelik şekeri

Kızlar şeker yüklemesinden sonra şekerim yüksek çıktı bide idrar da mikrop yaşayanlar var mı 27nci haftadayım

Bak canım kendin evde de şekerini olctur yada dikkat et kendine yediklerine ben ölsem bı daha yaptırmam aç karnına gidiyorsun bol.sekerli icicek içiyorsun bide bı saat bekliyorsun sence şeker çıkması normal değil mi

Canım iyi ki yaptırmışsın gebelik şekeri çok tehlikeli bir durum kontrol altına alınmazsa doktorun sonucuna göre diyet verebilir ya da beslenme şeklini değiştirebilir devamlı kontrol altında tutacaktır Şeker yüklemesi yaptığın için şekerin çıkmıyor ben de iki Gebelmde de şeker yüklemesi yaptırdım ama şekerim çıkmadı gizli şekerin varmış demek ki şeker yüklemesi ile bunu anladım doktorun seni daha doğru yönlendirecektir ama sakın sakın ihmal etme

Sonuçlarınız kaç çıktı ve doktorunuz ne dedi size şuan?

Benim seker taraması normal çıktı fakat idrar da az bi miktarda bakteri çıktı doktorum bi gecelik toz verdi ve bir haftalık hippurin diye hi ilac verdi şikayetim gecti ama 3 hafta fln sonra yine başladı ama sürekli ilac içmek istemiyorum düzenli yıkıyorum ve sık ic çamaşırını değiştiriyorum

Genital bölgeye sık yıkamakta pH değerini bozuyor

Yani sık derken öyle her saat başı değil :smile:

Siz iki hamileliğinizde de gebelik şekeri mi yaşadınız yani?

Sağlık ocağında hiç şekerini ölçtüren var mı? Ben de şeker çıktı takip ettim 10 gün boyunca ama cihazda kalibre sıkıntısı var gibi hatali ölçüyor hissediyorum. Aile hekimliginde kan alıp mı bakılıyor yoksa cihazları var mi parmaktan ölçülen tarzda?

Hayır ben gebelik şekeri yaşamadım Yukarıda bir arkadaş yazmış ya hani şekerli su içiriyorlar şekerin çıkması normal tabi diye ona istinaden yazdım gebeliğinde de şeker yüklemesi yaptırıp glikoz içtim ama benim şekerim çıkmadı ama abimin eşinin iki gebeliğinde de gebelik şekeri çıktı ilk bebeğin de önemsemedi maalesef dikkat etmedi cahillik diyelim yeğenim çok sıkıntılı oldu ne zor zor yaşattı ikinci gebeliğininde de gebelik şekeri çıktı ama çok dikkat etti sorun yaşamadı

Zor zor yaşattı derken ne gibi sorunlar oldu

İdrar yolu enfeksiyonu için bol su tüketmek lazım her zman sadece sıkıntı yaşandığında değil onun dışında genital bölgeye intim jel sabun vs kullanmamak gerekir ph değerini bozduğı için daha fazla bakteri ürer sadece ph değerine bakılarak bebek şampuanı kullanılabilir onunda yıkamayı deneyin

Ben şeker yuklemesi yaptırmadım drumda istemedi sadece kandan açlık ve tokluk sekeri bakıldı iki ay boyunca. Tokluk sekerim biraz yuksek cıktı direnç var dedi ve dikkat etmezsem ilerleyebileceğini soyledi. Diyetisyene de yonlendirdi gittim de ama abuk subuk bir diyet listesi verdi bana listeyi bir kenara attım… Sonrasında drum on gün boyunca evde parmaktan olcen cihazla takip etmemi soyledi. Bazen bir bazen iki saat sonunda tokluk sekerimi ölcü sonuclar dikkat ettiğim için normal cıktı. Şimdi sadece haftada iki kere ölçmen yeterli dedi. Şu sıcaklarda meyveydi dondurmaydı biraz abarttıgım için sekerim yükseldi ama bir haftadır yine dikkat ediyorum yediklerime normale dondu. Kısacası evde takip etmek gercekten cok faydalı oluyor. Hangi gıdaların yukselttiğini anlayabiliyorum… Şeker gebelikte cok tehlikeli şeker yuzunden Allah korusun bebegini kaybedenlerin hikayesini okumustum ayrıca su fazlalığına ve erken doguma neden olabiliyor.

İri bebek oldu plesantası yaslandı dogum çok zorlayıcı oldu dpgum sonrası solunum sıkıntısı yaşadı ılerı derecede 1 buçuk ay falan yoğun bakımda kalmıştı ozman

1 Beğeni

Bende şeker yükleme testi yaptırdım sonuç çıkmış daha doktora gitmedim sizin şeker sonucu kaç çıkmıştı acaba

Dikkatli beslenmedi o zaman o durumda ve ileri seviye bir şekeri vardı demek ki

75 mı yaptırtınız

Evet sonucum böyle

14 yıl öncesinden bahsediyorum yengemın cahıllıgıne geldi onemsemedı ozman maalesef ama ıkıncı gebelıgınde çok dikkat etti hır sorun olmadı