Hamilelik şekeri

Evet kan tahliliyle bakılıyor

Ben de ki değer sınırları böyle verildi kağıtla özelde yaptırmıştım

Benimki bir tık yüksek oluyor galiba

Sanırım öyle ama ben de bu teste gitmeden dikkat etmiştim

Ben çok dikkat etmedim açıkçası normal herzaman olduğu gibi sadece son gün tatlı birşeyler tüketmedim

Korkacak kafaya takacak hiç bir şey yok canım. Sadece süreç biraz daha yorucu geçiyor ona da alışıyoruz. Bendede gebelik şekeri çıktı diyet ile kontrol altına alınmadı malesef insülin başlandı. Ama kesinlikle dikkat etmek lazım yediğine içtiğine. Direk bebeğe sıkıntı oluyor. Erken doğum suyunda artma ve Allah korusun kalbinin durmasına bile sebep oluyormuş. Bunu kork diye söylemiyorum direk doktor yüzüme söyledi durumun ciddiyetini anlamam için. Her şey bebeklerimiz için :pray:t2:

Selam canım öncelikle geçmiş olsun inşllah sağsağlim doğar bebeğin :two_hearts: bende de gebelik şekeri çıktı diyetle kontrol altına almaya çalışıyorum şeker takibi yapıyorum. senin gün içinde kaç çıkıyordu toklukların ? Yani insiliüne kaçı görünce karar verdiler onu merak ettim

Arkadaşlar şekere çok dikkat edin benim bebeğimin plasentası yaşlandı ve bebeğimi anne karnındayken 38 haftalıkken kaybettim. çok zor bir durum bir şey olmaz ne olacak diye düşünmeyin yediklerinize hamileliğinizin başından beri dikkat edin. Şimdi ikinci hamileliğimi yaşıyorum bir aylık hamile olmama rağmen belirli yiyeceklerden kendimi uzakta tutuyorum. İdrarımda glikoz çıktı çünkü bazen doğumdan sonra bile kalıcı olabiliyor

Çok aşırı yüksek değil ama sınırın üstünde sonuçların doktor diyet önerecektir doktora gidene kadar ekmek pilav makarna unlu mamülleri ve tatlı yı kesmeni öneririm

@Gülşah19 benimde şeker yüklemesinde değil ama sonrasında şekerim yüksek çıktı bana yapılan testte bir hata vardı büyük ihtimalle ve aynı idrarimda enfeksiyon çıktı onun için toz kullandım bol bol su tuketiyorum şekerli gıdalardan ve hamur işlerinden uzak duruyorum

Başınız sağolsun,hem üzüntü hem mutluluk bir arada olan bir deneyim olmuş.Bu seferki bebeğinizi sağsağlim sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle… Daha önce bir belirti olmadı mi kaybinizda ? Yani anlık olan bir durum mu?Önceden hissedilebilen bir durum olsaydı erken sezeryanla alınabilirdi diye düşündüm ama belirtisi olmadı sanıyorum. Bende de şeker sınırda, dikkat edeyim diyorum her yiyecek birer risk resmen.

1 Beğeni

Teşekkür ederim canım umarım sende sağlıklı bir şekilde miniğin kucağına alırsın​:cherry_blossom:Tek bir günü baz almıyorlar genelde 130 un üzerinde çıkması yeterli aslında benim 130 un altında da çıktığı da oldu ama üstünde çıktığı da oluyordu çocuğu riske atmamak için 2 2.5 hafta gözlemledi sonrasında direk başladı az dozdan. 5 gün az doz kullandım onu da yeterli görmedi cuma biraz daha yükseltti bakalım ne olacak. 2 haftada Bi kadın doğuma gidiyorum bebeğin suyuna ve kilosuna bakıyorlar anormallik var mı diye. Diyetle falan kilo alımımda durdu aslında sağlıklı beslediğim için

Kilo alımım benimde yok ama en ufak bir kaçamaktan yada şeker yükselttiğini bilmediğim bişey yersem 150 üstü çıkıyor :pensive: bir ay takip et dediler , kendim düşüremiyorum gibi görünüyor korkmaya başladım​:neutral_face: inşallah bebeğime bir etki olmamıştır artk daha çok dikkat edeceğim . Teşekkür ederim bilgi veren herkese :cherry_blossom:

Peki ne gibi belirtileriniz olmuştu gebelik şekeri olup olmadığını test haricinde anlayabilir miyiz daha test zamanım gelmedi de

Sana söyle söyleyim canım kavun karpuz üzüm incir hepsi yasak karbonditrat içeren ne varsa hepsi yasak. Meyve yersem yanına muhakkak bi bardak süt yoğurt kefir tüketiyorum dengelesin diye. Meyve olarakta ekşi şeyler tüketmeye çalışıyorum nektari elma erik gibi. Pirinç ve patatesten uzak durmamız lazım. Şekersiz dido buldum günde 1 tane ondan yiyorum nefsimi körlüyor benim şeker değerimi değiştirmedi gözlemledim de

1 Beğeni

Aslında belirtiler gebelikte pek anlaşılmıyor benzediği için ama en yaygın olanı birisi ağız kuruluğu ne kadar su içersen iç gitmiyor kuruluk. İkinciside sık idrara çıkma

Anladım idrara sık çıkmak gebelikte olan bir şey zaten anlaşılmayabilir gerçekten de

Dudaklarda mı oluyor bu genellikle şuan yaz sıcağında da anlaşılmıyor gibi sanki böyle dudaklarım bazen kuru oluyor ama ağzımın içinde herhangi bir şey yok

Ağız içinde oluyor canım benim dudakta olur mu bilmiyorum açıkcası