Hamilelik döneminde bebeğiniz ve kendiniz için ne zaman hazirliklara başladınız🌸

Aklıma geldikçe yazıyorum değerli anne ve anne adayları:cherry_blossom::smiling_face_with_three_hearts: Gebelik döneminde ne zaman hazirlanmaya başladınız bebeğiniz ve kendiniz için. Bebeğin cinsiyetini öğrenmeyi beklediniz mi yoksa ilk zamanlardan yavaştan ihtiyaçları aldınız mı ve aldıysanız neler almak gerekiyor bebek için :smiling_face_with_three_hearts::cherry_blossom::hatching_chick:

1 Beğeni

Daha önce bir kayıp olduğu için erken hazırlanmaya korktum. 25. Haftadan sonra bebek ve kendim için hazırlık yapmaya başladık.
Devamlı indirim takip ettim bebek arabası ve beşiği 20. Haftamda indirimde yakalayınca aldık.
Bebek alışverişi çok gözümde büyümüştü ama bir anda alındı bitti. Biraz da bütçe ile ilgili. Bütçen çoksa 25. Haftayı bekleme, şimdiden al. Yoksa devamlı zam geliyor. Emzirme yastığı ilk gördüğümde 200 liraydı şimdi 330 lira. Ben almaya karar veresiye kadar zam geldi. Ben de gıcık oldum almadım.
Ben hala bebeğin çok fuzuli eşyası olduğunu düşünüyorum mesala hala biberon temizleme detarjanını almadım
Bir yerden sonra da alışverişe hevesim kırıldı

1 Beğeni

Rabbim bir daha boyle kötü acı yaşatmasın ne size ne bana ne diğer tüm annelere bekleyişimiz hayırla sonuclansin inşallah :pray::cherry_blossom: Bütçe olarak ben ve eşim memuruz fakat yinede erken almakta fayda var o zaman sürekli zam geleceği için. Bende tam olarak ne alacağımı bilmiyorum fuzuli olmayacak şekilde liste yapmak lazım sanırım @Cansu

2 Beğeni

Oda termometresi, alez, uyku tulumu bunları alıcam.
Tikli olanları aldım
Tiksiz olanları ihtiyaç duyarsam alıcam
İstersen sen de bu kısıma uygulamdan ulaşabilirsin
Araçlar>ihtiyaç listesi
Cibinliği beşik yanında verdiler.

1 Beğeni

Bir ihtiyac listesi yapmam lazım ben de aceleci davranıp şimdiden bişey almadım eşya dediğin alınır yeter ki sağlıkla gelsinler (amin)

2 Beğeni

6 ayımın tamamında başladım.kiyafetlerini aldim hepsini.yarim kalan kiyafeti vardi onuda aldim.
Daha besik gelecek inşallah :smiling_face:

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim :cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom: çok uzun bir liste rabbim durumu iyi olmayan maddi sorun yaşayan ailelere yardım etsin inşallah @Cansu bencede işaretli olanlar bebeğin ilk zamanlari için gerekli olan araclar

1 Beğeni

Bende öyle 6-7 ayı devirelim almaya başlarım diye düşünüyorum ama bişey görür çok beğenirsem dayanamaz alırım :joy::smiling_face:

2 Beğeni

Özellikle kıyafet almayı çok istiyorum henüz cinsiyeti belli değil minik kuşumun hayırlısı ile belli olsun ona göre ihtiyaçlar dışında kıyafet alırım :hatching_chick::hatching_chick::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: @Eda

2 Beğeni

Ben 6 ayim tamamlansin da alayim diye zor dayanmiştim,sanki dogum yaklasiyor gibisinden gunleri sayiyordum​:joy::face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Ne güzel heyecanlar yaaaa rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah @Sevane18 :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Evet şükür rabbime banada yaşatdı bu guzel duyguyu :pray:
Allah isteyen hər kese yasatsin :pray:dedigin gibi.
@Flz :innocent: sen kaç haftaliksin.

1 Beğeni

Amin amin amin :smiling_face_with_three_hearts::hatching_chick::palms_up_together: benim daha çok minnak bebeğim 11+2 olduk @Sevane18

1 Beğeni

Evet minik daha :heart_eyes:
Ama zaman oylr gecicek ki,sən bile sasiracaksin :innocent:

1 Beğeni

Doktor cinsiyet tahmini yapmadı mı bana gizlice söylemişti :sweat_smile: @Flz

2 Beğeni

En son gittiğimde 8+3 tü ondan dolayı cinsiyeti belli değil di​:smiling_face_with_three_hearts: sanırım 14 temmuz daki randevumda az çok belli olur hayırlısı ile :hatching_chick::hatching_chick: ya ben onu yerim yerim çok oldu ultrason a görmeyeli doktor 1 aya randevu verdiği için. @Eda :cherry_blossom:

1 Beğeni

Vallahi zaman durmuş gibi sanki gecmiyo​:person_facepalming::person_facepalming::cherry_blossom::cherry_blossom::smiling_face_with_three_hearts: @Sevane18 :hibiscus:

2 Beğeni

Evet duyumlarıma göre hızlıca vücudu belirginleşeler erkek oluyormuş yani ultrasonda bebek şeklini ne kadar almışsa ona göre tahmin yapıyorlar kız bebekler biraz daha geç bebek şeklini alıyormuş

1 Beğeni

Evet oyle hiss ediyor insan ama bu zaman kecmiyor lafı ən cok doğuma 1 ay falan kala kullanilan kelime.mesela ben 1 ay 20 gunum var daha ,və zaman sanki gecmiyor diye dusunuyorum.
Ama ilk başlarda dusunmuyordum zaman konusunda.
Miyde bulanti falan kafamı ksrıştırmısdı.:face_with_diagonal_mouth:
Ama şükür sağ salim bu haftama kadar geldik.
Geri kalan zamanlarımızda Allah hayirli etsin inşallah.
Sende kafana takma bir bakicaksin dogurmuşsun :innocent:

1 Beğeni