Malesef çok geleneksel bir ülkeyiz.
Annemler de nikah tarihini değil de düğün tarihini resmi tarih olarak görüyor.
Umarım kısıtlayıcı dar görüşlü geleneksel davranışlar biter
İnanın düğün için 300 kişilik salon tuttuk sadece 78 kişi geldi madem çok önemli düğün dernek gelmeyenlerin en ufak bahanesi yoktu. Sadece üzüldüm salona girdiğimizde o kadar az insan gördüm ki büyük şok oldu. Annem kanser hastası onun gözü görsün diye düğün yaptık yoksa o kadar masraf ve strese girmenin anlamı yoktu . 3 aydır hem dini hem resmi nikahliydim nişan yapılan gün içinde 43 kişi önünde yapıldı nikahimiz. İnsanları anlamakta güçlük çekiyorum. Birde evde nişan yapildi. Annem den olmasa düğün vs hiçbir merasim yapmazdik. Birde benim zorunlu hizmet sürem var eş durumundan da beni eşimin yanına tayin yapmadılar. 1 yıl birbirimizden uzak kalacaktık bebeğimiz olmasa. Bebeğim için rapor alabilsem ancak o şekilde eşimin yanına gidebileceğim çocuğumuz bizim için umut oldu. Rabbim herkesin evladını bağışlasın onlara benim bebegimide bize bağışlasın inşallah hayırlısı ile @Cansu
Allah kolaylık versin. Bence düğün çok saçma nikah olsun dedim. Düğün olmazsa kötü gözle bakarlar dediler.
Amin Teşekkür ederim
Amin cümlemize inşallah düğünde gelen parayı düğün salonu sahibine verdik düğün bitisinde çıktık 45 bin TL çöpe atmış gibi hissediyorum gerçekten gereksiz bir gelenek var pişmanlığı. Keşke salon tutmasaydik
Büyüklerin içi rahat oldu o yeter artık ne yapalım
@Cansu
Bende onın için farklı tarihler olmasın diye nikahımı düğün günü düğün esnasında yaptırdım @Cansu
Çok iyi yapmışsınız. Biz okul bahcedinde düğün yaptık nikahımın orda olmasını istemediğim için nehir üstünde çardakta yaptık
Ben kızıma hamile iken daha adetime 7 gün vardı bulantı ve kusmadan ölüyordum. 7 gün keçti adetim olmadı o zaman test aldım silik çizgi çıktı. 2 gün sonra tekrar test yaptım. Çizgi koyulaşmıştı. Hamileliyin ilk belirtilerinden biri bir çok kadında bulantı oluyor. 3 cü Aydan sonra rahatlama oluyor
Tayin başvurusu için eş durumundan mecburen erken yaptık nikahı düğünde daha yakın tarih yoktu ondan dolayı farklı zamanda oldu . @Glsh887
Tayin için nikah acaleye geldi yoksa çok isterdim düğün nikah beraber olmasını. Hatta düğün yerine nikah salonunda gelinlik giyseydim düğün den çok daha iyi olurdu nasip ayrı ayrı olmasıymış @Cansu
Benim dugunumdede 500 kişiden 100 tane belkide az gelmişdi.bende şok oldum ki boyle hayal etmemiştim diye.o yüzden akrabaları takmıyorum artık.
Ben 28 gunluk hamileydim.bulantım fena başladı.oldum öldüm dirildim.
4 5 ayıma kadar sürdü bu durum
Hatırladıkca ben nələr atlatmışım diyorum.
Bende sizin gibi üzüldüm kimseyi göremeyince kurum arkadaşlarım isyerimden geleceklerdi 40 kişiden 2 kişi geldi saçma bahaneler le gelemedim diyen herkesin numarasını sildim cvp bile vermedim . Bekar olanlara bende düğünleri olsa gitmeyeceğim.esimin arkadaşların benimkilerden daha vefalı çıktı. @Sevane18
Tabikide gitme,senin dugununde gelmeyenlere gitme.
Ben olsam unsiyetimide keserdim.
İyikide arkadaşım yok.
Hər kes sahte o yuzden kimseyi arkadaşlıgıma almadım,iyikde almamışım.
Gerçekten öyleymiş aslında arkadaşım yokmuş. İnsan ya kötü günde yada iyi günde herkesi taniyormus . @Sevane18
Ben hâlâ tanıya tanıya gidiyorum biliyormusun .
Dayim,yengem,teyzem falan.
Komşum oldu dayim lar,hepsini tanidim bu surecte.
Tezyem bana neler dedi telefonda anlatâmam sana ya.
Yani bu yaşımda hər kesi tanidim diye aslında seviniyorum @Flz .
Demi insan yaşadıkça neler görüp öğreniyor İnsanlar ne kadar vefasız olmuş nasıl akraba bağı kalmamış gerçek arkadaşlık nasıl bitmiş . Kötü tecrübeler ama kimin ne olduğunu görmek bir yandan iyi
bana hiç takı takılmadı eşimin arkadaşları bir kaç akrabası çeyrek yarım taktılar ,takı töreninde daha fazla utanmamak için gidip bindallı mi giydim kina ya. Gelenlerde mahcup ettiler beni tam bir faciaydi düğünüm @Sevane18
Benimki de planliydi ama ilk gebeligimin üzerinden 10 sene gectigi icin hamile kalmam zor olur diye düşüyordum normalde düzenli olur ama denedigimiz ilk ay geciktim test yaptim negatif ertesi gün regl oldum (meger vücut kendini gebelige hazirliyormuş) ikinci ay 17 şubatta regl olmam gerekiyordu 14 şubatta test yaptim erken gebelik testi varsa sevgililer günü hesiyesi olarak vereyim haberi esime diye yine nagatifti 17sinde de regl olmadim ama nasil olsa yok gecikti yine diye düşüyorum 5 gün sonra test aldim yine heyacandan yanlis uyguladim testi gittim tekrar aldim baktim net bi sekilde cift çizgi ertesi gün hemen hastaneye gitmistim kese vardi bi hafta sonra da bebisi gördük
gec döllenme oldugu icin erken gebelik testinde cikmamis meger tam bu ayda olmadi derken süpriz yapti benim yaramaz
@ezgi-y Eşinize hediye yapacaksınız derken,kendinizede hediye olmuş.
Aynen banada süpriz oldu iyiki de oldu