Hafta hesaplayamama

Merhaba çiçek anneler :cherry_blossom: artık merak ediyorum benim gibi başka var mı? Bebeğimin 38. Haftalık olduğunu varsayarak doğuma az kaldı diye hazırlandım. Sabırsızca gün sayıyordum ki yine 2 hafta geriye gittik. Şuan tam 36. Haftadaymışım. Bebeğimin başı 39 ile uyumlu. Kilosu 3.400 boyu 48-50 civarı. Doğumuma az kaldı be olur ne olmaz diye memlekete de erken döndüm. Bu medcezir ve bilinmezlik beni artık aşırı yıprattı. İki aydır bu hesaplamalar yüzünden artık son raddeye geldim. Bu durumu yaşayan var mı içinizde?

3 Beğeni

Sanki iri bebek olacak gibi görünüyor benim bebeğim de başı ileride kilosu fazlaydı

2 Beğeni

@Cansu 2 haftada 900 gram kilo aldı. Bu şekilde giderse sorun gibi görünüyor dedi doktor. Bir muayene iyiyse ikinci muayene motivasyon düşüklüğü oluyor hep. 2 hafta önce de ultrasona göre bakıp haftasının yanlış olduğunu eğer 34 haftalıkla baş büyüklüğününden dolayı ( ki o zaman başı 37 haftaydı) sıkıntı olduğu için yatış vermişlerdi. Ciğer geliştirici vurmak istediler rahim açıklığım yoktu doktor erken doğum grubuna almak istedi. Başka bir doktora daha görünmek istedim. Kendim de iri bebektim Çünkü bir de başkası baksın dedim. Geçenki muayene de doktor “haftanı yanlış hesaplamışlar baş biraz iri sıkıntı yok sen 36 haftalıksın bebeğin sağlıklı 2 hafta sonra gel memleketine gönderelim seni” bu muayenede de “diğer doktor doğru söylemiş sanırım senin bebeğin iri haftan yanlış 36 haftalıksın” dedi. Bu hızla kilo alırsa farklı ihtimallerin var memleketinde doktora görün dedi.

1 Beğeni

Benim bebeğim bir haftada 800 gr aldı. Bence ciğer geliştirmelik bi durum yok nomal doğum mu düşünüyorsunuz. Benim de moralim çok bozulurdu çünkü normal doğum olmazsa diye moralim bozuluyordu. Son adet tarihine göre hesapla. Ultrason cihazı bebeğin kilosunu bire bir hesaplayamıyor. 3.800 gözuken bebek 3.300 doğdu

1 Beğeni

@Cansu :cherry_blossom: Ben de pcos var son adet tarihim şubat olduğu için bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Planlı gebelik olduğu için tarihlerimi doktorlarıma açıkça veriyorum. Ama yinede sonuca bağlayamadık. Normal doğum istiyorum. Ama bu gidişle öyle olmayacak. Sadece netlik istiyorum aslında sanırım. Yine de doğum zamanım belirsiz. Bu belirsizlik beni yoruyor. Baş büyüklüğü sınırda dedi. En geç 39da sezeryana alınmalısın ama memleketindekiler baksın ben bir şey diyemem dedi. Seni neden yanlış hesapladığımı da bilmiyorum dedi. İstisnasız iki muayeneden birisinde ileri geri yapıyoruz. 29. Haftadan beri böyle ne düşünmem gerekiyor bilmiyorum. Bu seferki doktorum ileri tarihe atarsa itimat etmeli miyim? Hadi sezeryanla doğum yap derse bırakıp normal doğum için başka bir doktor daha mı bulayım? Kime güveneyim şaşırdım. Gerçekten özellikle tecrübeleri alanında iyi uzmanları bulmaya çalıştım. Ama galiba kendilerinde doğum yapmayacağım diye mi böyle yapıyorlar

1 Beğeni

Büyük bi çıkmaz olmuş benim doktorum, bebek çok hızlı kilo alıyor normal doğum ihtimali geçmesin diye ertesi günü suni sancıya aldı 38+2 olmuştum. Sanki bu durumda kalbinin sesini dinlemek gerekiyor sen ne istersin? Ben senin yerinde olsam bana güven veren doktora her hafta giderdim. Hangi ildeki doktorlara gittin konu açıp soralım belki biri çıkar

1 Beğeni

Sanırım seninle aynı şeyi yaşayacağım @Cansu :cherry_blossom:Normal doğum olsun istiyorum aslında çabucak toparlanıp evime dönmek istiyorum. Çünkü İzmirde yalnız gebeydim. Aşermelerimde, kanamalarımda, düşük riskimde mecburen hep yalnızdım. İhtiyaçlarımı ve işlerimi yoluna koymak için kendim çok uğraştım. Sadece eşimin gelmesini beklemekten başka hiçbir şey yapamadığım günler oldu. Çaresiz hissedip hiçbir şey yapamadığım günler… Hala öyle. Ben İzmir’de tam 9 doktor gezdim. Afyonda 4. Doğum için gideceğim doktoru aylar önce belirlemiştim. Geldiğinde ben seni alırım sorun yok dedi anlaşmıştık. Ben de hipotroid ve pcos olduğu için ben çok farklı hikayelere maruz kaldım. :woman_shrugging:t3: Sık doktor değiştirme sebebim bu yüzden oldu. Çık teşekkür ederim bu saatte dinleyip alakadar olduğun için umarım Günay bebek gibi bizde sağlıkla geliriz :cherry_blossom:

2 Beğeni

:flushed::astonished: sen bunları tek başına atlattıysan çok güçlüsün demektir her insanın harcı değil :clap::clap: İzmir’de @Giz9435 arkadaşımızın doktoru çok iyiydi ona gitmek ister misin ?

Ben her zaman seni dinlerim ah arkadaşım çok çekmişsin inşallah gönlüne göre güzel ferah bir doğumun olur

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim @Cansu cum​:cherry_blossom: birilerinin benim için endişelenmesinden hep rahatsız oluyorum ailelerimizin uzakta akılları sürekli bizde kalacak şekilde diken üstünde yaşamasını istemedim. O yüzden hiçkimseye duyurmadım. O süreç bana güç verdi sanırım :cherry_blossom: çok memnun olurum acaba kimdi ki doktoru :cherry_blossom::smiling_face_with_three_hearts:

Cansucum :cherry_blossom: bu süreçte ilk haftalardan itibaren senin ve platformdaki arkadaşlarının hikayelerini yakından takip ederek güç aldım. Sorular sordum cevaplar aldım. Kafama ilk takılan şeyde buradaki tecrübelerden faydalandım. Çoğunlukla sessiz bir takipçiydim ama bu gücü en çok buradaki sizlerden aldım. Sana ve herkese çok teşekkür ederim bu yüzden :smiling_face_with_three_hearts::cherry_blossom:

1 Beğeni

Sana güç vermek beni çok mutlu etti. :smiling_face_with_three_hearts::heart:

Bu konu başlığı altında bahsetmiş can hastanesinde cenk mustafa guven hocay

2 Beğeni

Ben de yaşamıştım. İri bebekti Eylül. Bir ara geriye de gitti. Bence makineden dolayı da oluyor. Siz hazırsanız stres yapmayın bence :blush:

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim @Cansu :smiling_face_with_three_hearts: hemen Bi bakayımm​:smiling_face_with_three_hearts::white_heart:

2 Beğeni

Uzun zamandır hazırım artık sabırsızlanıyorum tek sağlıklı olsun yeter :blush: @NURAN :cherry_blossom: eylül kaç haftada kaç kilo olarak doğdu peki :cherry_blossom:

1 Beğeni

38+1’de 3600 doğdu canım

1 Beğeni

Yaaa maşallah :cherry_blossom: uzun ömürlü sağlıklı olsun Allah sana bağışlasın :white_heart: @NURAN

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim, amin inşallah :pray:

Hepimizin evlatlarını bağışlasın Rabb’im :purple_heart:

1 Beğeni