Merhaba hanımlar
Göğüs ucu yarası için önerileriniz var mı?
Yara olması durumunda emzirmeye nasıl devam edicez. Çok acımaz mı?
Merhaba hanımlar
Göğüs ucu yarası için önerileriniz var mı?
Yara olması durumunda emzirmeye nasıl devam edicez. Çok acımaz mı?
Göğüs ucunu nemli tutmaya özen göstermemiz gerekiyor. Emzirirken acıyor evet ama yaranın ilerlemesini durdurabiliriz. Anne sütü iyi geliyor genelde, nemlendirici göğüs ucu kremleri de kullanabiliriz
lansinohun kremine çok iyi diyorlarsı bende ondan aldım emzirirken bile sürülebiliyor çocuğa ya da süte bi zararı yokmuş.
Nemli kalırsa meme ucu daha hassas olmaz mı
Aksine kuru kalırsa bebek emdikçe yara kabuk kabuk olur ve kanamaya başlar. Ama nemli kalırsa hem yara olan yer çabuk iyileşir hem de çatlama olmaz
Canim Bende ilk oğlumda Çok zorlandım Göğüs ucu yara olmuşdu resmen emerken çok canim yaniyordu o zaman Annem Bi bardaga Benim kendi südümden sağdı ve akşamdan sakladi üstü mayalaninca o mayadan götürüb Göğüs ucuna çəkdim o zaman iylesdim hic bir şey kalmadı kendi sutum sağaltdi inşallah sizde oyle yaparsiniz ben hic bi krem kulanmadim oylece iylesdi
@NURAN anne kendi sutuylede ıslata bilirmiş meme ucunu,boyle duymuştum dogrumu arkadaşım?
Demekki oluyormuş,bende @NURAN A sordum şimdi
Mayalaninca nasil yani ?
@NURAN @Glsh887 @Hava @Mucizebebek2023
Yaradan dolayı memeden kan gelirse ne yapmalıyım
Kan geliyor emzirmezssem meme şişer
Sutü sağarsam da kanlı olur
Memeden kan gelme durumunda hemen doktora gitmelisin. Benim ablamın göğüslerinden kan geliyordu artık yaradan dolayı. Hemen acile gitmişti ve doktor tedavi uygulamıştı. Nasıl bir tedavi uyguladığı hakkında bir fikrim yok ama. Memeleri iyileşene kadar da kullanması için bir krem vermişti, bu sürede ablam şişen göğüslerini kendi sağıp döküyordu. Yeğenime de mama vermişlerdi göğüsleri iyileşene kadar. İyileştikten sonra da nemli tutmaya ve kremini kullanmaya devam etti, bir daha yaralanma olmadı
canı çok acımış olmalı.
Teşekkür ederim arkadaşım
Memelerim acıyacak diye çok korkuyorum. Umarım emzirmeye cok cabuk adapte oluruz.
İnşallah kimsnin yarasi olmaz
Çok acımıştı yaa, hatırladım benim de canım yandı tekrar. Ağlaya ağlaya emziriyordu kanamadan önce. Umarım dediğin gibi acı çekmeden geçiririz o süreci
Aslında doktorlar doğru tutuş yapıldığında çatlama ya da yara olmadığını söylüyorlar. Bebek kahverengi bölgeyle beraber aldığında çatlama ya da yara olmuyormuş. Sadece meme ucunu alırsa (meme ucu hassas olduğu için) çatlama ve yara oluyormuş. Biz de elimizden geldiğince kahverengi bölgeyle beraber vermeye çalışacağız ne yapalım Sen mama koydun mu arkadaşım hastane çantana ne olur ne olmaz diye, merak ettim
Canim Çatlak çok olusunca Bebekde emiyor ya O zaman Kan Geliyor Ancaq kendi südün ile yuya bilirsin merak Etme canim Zamanla İylesiyor Ben dediyim Gibi Kendi südün Sagaldicak inşəallah
Mayalanma Boyle oluyor canim akşamdan sagdigin sütü saklerken üstünə Kaymak geliyor Onu Götürüb Çekiyorsun O yaranın üstünə İndi ben Kaymak dedim Türklerde ne denir bilmiyorum bizde oyle denir
Ben mama koymadım. Hastane servisinde mama veriyorlar. Taburcu olurken çocuk doktorundan mama marka önerisi isticem. Taburcu olduğumuz gün eczaneden alırız dedik. Hastanenin yanında bebek eşyaları satan mağaza da var
Teşekkür ederim arkadaşım
Benim mesela bu ilk hamileliğim nasıl olur bilmiyorum ama benim cildim çok kuru olduğundan zaman zaman zaten çatlama oluyordu normal zamanda bile çok acırken bebek emerken nasıl olur bilmiyorum. Onun için ben doğuma yakın aldığım keremden sürmeye başlayacağım ya da doğuma yakınlığı beklemeden cildimde kuruluk hissetmeye başlarsam kreme başlarım diyorum emzirirken bile sürülebiliyormuş yani bebek emdiğinde krem bebeğe zarar vermiyormuş. Birde alt komşum ve eltisi soğanı kesip soğan sütünü sürmüşler onda somra daha hiç yara olmamış. Aldığım kremi aşağıya ekliyorum belki fikir olur sizede.