Kullandım ben bundan, etkili bir krem ama düzenli kullanılması lazım
Ben de incia aldım. Kullanayım dedim. Çok yağlı bor yapısı var. Sütyen hep yağ olacak
İlk zamanlar olursa bile geçici bir süreç bu, siz elinizden geleni yapın hatta doğum öncesinde gümüş kapak da kullanmaya başlayın, bebiş doğru kavrarsa yara olma ihtimali oldukça az olur. Şimdiden bunu düşünüp strese sokmayın kendinizi
Haklısınız. Ne kadar da sakinim rahatım desem de galiba gelecek kaygısı yaşıyorum
Çok normal, tecrübesiziz ama etrafımda yeni doğum yapan anneler hep aynı şeyi söylüyor. “Endişelenme”
Herkes benzer süreçleri yaşıyordur eminim ama kısa bir süre sonra sanki hep bebişle birliktelermiş gibi rutine bağlanıyormuş her şey. Sağlıkla gelecek inşallah ufaklık ve sonrasında duygusal bağ kuracağınız çok güzel ve özel günleriniz olacak
Amin inşallah teşekkür ederim
Meme ucunda yara ya da kuruluk kabuklanma olursa bebeğin ağzında da pamukçuk oluyor çoğu zaman bunun için kaynamış ılımış bir çay bardağı suya bir çay kaşığı karbonat koyup temiz bir bezle göğüslerinizi silin ardından emzirin tavsiyesinde bulunuyordu çalıştığım doktorlar.Pamukçuk olursa bebeğin ağzını da steril spançı parmağınıza dolayıp karbonatlı suya batırıp bebeğin ağız içini de silebilirsiniz.
Ben iki bebeğimde de çok şükür hiçbir sorun yaşamadım inşallah sizde yaşamazsınız.Ben göğüs ucunun kahve rengi olan yuvarlağın hepsinin bebeğin ağzında olmasına çok dikkat ediyordum.Zaten bebek sadece meme ucunu emince hemen acıyı hissediyorsunuz.
Bu konuya tecrübe ettikten sonra tekrar değinmek istiyorum
Lansinoh krem almıştım göğüs ucum için ama evde kaybettim nasıl olduysa. Küçücük bir krem diye bilmeden attım belki de ya da evde bir yerde hala bilmiyorum. Koyamadım hastane çantama.
Doğumun ikinci gününden itibaren çok çatladı göğüs ucum, ilk zamanlar bebeğe memenin tamamını tutturmak da zor olunca çok acıyordu. Burdaki eczanelerde de lansinoh bulamadık, başka marka da kullanmak istemedim. Her emzirmeden sonra kendi sütümden sürüp göğüs pedi koydum. Ama her emzirmeden sonra aksatmadım hiç. 2 günde baktım göğüs ucum deri değiştirdi, ölü deri atar gibi oldu. Sonra bir daha da ne çatlama ne ağrı hiçbirini yaşamadım. Anne sütünün yarar sağladığını teyit ettim ben üzerimde Hem de 2 günde
Geçmiş olsun ben de o deri tabakasıni attım. Memen göğüs pedine yapışmıyor mu? Benim bir ara tişortüme bile yapışıyordu çok acıyordu. Kalkan kullanıyorum. O da bazen sızdırıyor ama çok rahat ettim
Valla yapışmadı hiç pede. Sürekli nemli tuttum, belki ondan bilmiyorum
Yeni doğum yaptığım için biliyorum ilk günden yara oldu ağlayarak emziriyodum son 1 hafta tek iyi gelen anne sütüyle sarı kantaron yağı oldu şuanda ne yara nede sızı kaldı deneyebilirsiniz
Bende cok yara olmuştu hâttâ kopmuştu biraz meme ucum. Aklima geldikce sutumle ıslatdım. Duş aldiktan sonra meme ucundakı yaralar koptu.