Göbekteki (linea albayı linea nigraya) çizgisi bi anlami var mi?

Valla bende az az 17 16 haftamda olmuştu ama şimdi.cok.belli.oluyor…seviyorum.bende :heart_eyes::blush:

Aksine benim de ilk gebeliğimde 5. aydan sonra çıkmıştı, şimdi ise 6 aylık olmama sayılı gün kaldı ama hala yok. Çok şaşırıyorum :blush::blush:

2 Beğeni

Daha 6 aya gecmedinmi?benden geridesin öz zaman gün farkiyla

Bence ilk hamilelikde oluyordur :thinking:coknbelirgin bende bakdigimda ovunuyorum :sweat_smile:

@Cesurumm Haftaya 6 aylık oluyorum canım. 24+3 üm şimdi :blush: Sen kaç haftalıksın ki

2 Beğeni

Ben 22+0ım 6 aylığıma 4 gündür geçtim.sen galiba adet dineminden hesap yapiyorsun

Hayır tatlım. Sen yanlış hesaplıyorsun galiba :blush: 25 hafta 5 günlük olunca tam 6 aylık oluyoruz, 7. aydan gün alıyoruz. Sen şu an 5 ay 4 günlüksün aslında. Ha ordaki hesaplama farklıysa bilemem tabi ki :blush:

Yanlış hesaplamadım.domtorum adet doneminden hesapladı her doktor gibi.nedenide onların hesabı tam olsun 1 ay alinsın diye. Zaten doktoruma sordum biz onu sonra yumurtalikdan hesaplioruz dedi. Adet donemiyle ben programa girdigimde bebegimin gelişimi programda ondeydi yani adet doneminden öndə oluyor,aslında yumurtaya ne zaman dusduyse o zaman hesaplanmali bebek. Bende yumurtaya dusdugu gunden açtım programı ve gelişiminden haberdarım bebegimin.ve 4 Aralık 2022yle açtım programı bebegimde 22hafta +0 gün gösteriyor ve kendimde hesapladım aynen oyle.normal dogum 30 agustos sezeryan ise 20 agustosa dusüyor .yani yanlış hesap yok aksine benim yaptigim yumurtalik hesabı doğru .sizlər adetle acmişsiniz.bebeginiz 21 haftalikken adet doneminden hesaplandiginda 23 hafta gosteriyor ve bebeginizin mesela çilek buýuklugundeyse program adetle açıldığı için farklı büyük meyve gösteriyor.onuncin ben boyle açtım bebeğim ne buyuklugunde kaç haftalık emin oluyorum.

Anladım canım. Benim doktorum ve bildiğim kadarıyla Türkiye’deki birçok doktor son adet tarihine göre hesaplıyor. Ultrason cihazları da öyle. Yumurtalıktan hesaplamayı duymamıştım daha önce. Demek ki ordaki sistem de böyle. Kız yine sinirlendin mi seenn ? :joy: Fikir ayrılıkları olabilir, açık ol biraz böyle şeylere, hemen gerginleşme :joy::joy:

1 Beğeni

Yok canim sinirlenmedim​:grinning:sadəcə anlatiyordum :rofl:yumurtadan hesapnyapma diye bişey var neden bilmiyorsunki?her anne biliyor bence. Burdada adetden hesap yapiyorlar. Bu konuyla ilgili konuşulnuştu saniyorsam orda anlatmişdim.anlayanlar vsrdı yanlış hatirlamiyorsam

Ben de uygulamada yeniyim ya, denk gelmemişim o konuya canım. İlk kez duydum gerçekten :grin::grin: Yeni bir bilgi daha öğrenmiş oldum :partying_face:

1 Beğeni

Benimde son adete göre hesaplanmıştı ama ultrasonda 5 gün kadar gerideymis ordan devam ettim :slight_smile:

1 Beğeni

Biz @Cesurumm olduğu gibi kabul ettik :sweat_smile: Ben de sizin verdiğiniz tepkiyi verdim Sonra cesur yumurtlama tarihinden çok emin olduğu için yumurtlama tarihinden itibaren hesaplamak istedi. Biz de kararına saygı duyduk.

Burda her kadının yumurtlama tarihi belli olmadığı için son adet tarihini söylüyoruz diye de düsuncemi ifade ettim. Sağ olsun cesur da bana saygı duydu :star_struck:

2 Beğeni

Ben yumurta donemimi hatirliyorum.cunki ben saniyordum ki ,yumurtalama gününü soracak doktor .ama görüm ki adeti sordu zor hatırladım adetimi​:rofl: Yumurtalama hala aklımda​:rofl:

@Cansu Diyorum ya, bir şey daha öğrenmiş oldum :grin::grin::grin:

1 Beğeni

bazı hamilelerde olmuyor mesela bende de yok sadece göbekten aşağıdan yukarıya doğru bir koyu renkte çizgi geçiyor

Kızlar ilk gebeliğimde doğum çizgisi vardı bende ama bu gebelikte çıkmadı. 7. aya girmeme rağmen çıkmadı çizgi. Merakımdan soruyorum sadece bunu yaşayan var mı daha önce diye :grin: Tuhafıma gitti. Bekledim hep belirmesini, yok belirmedi. Acaba sadece ilk gebelikte mi geçerli bir şey ki bu :joy:

1 Beğeni

Linea nigra sen dedigin o her keste oluyor

1 Beğeni

Zaten hamileliğin belli basli belirtilerinden biri o

2 Beğeni

@Cesurumm Bende ilk gebeliğimde oldu o çizgi ama bu gebeliğimde yok. Her hamilede olmuyor demek ki. Ben de şaşırdım :joy: