Yahu doğururken herhalde onu ne biz düşünürüz ne de ebeler temiz olsak yeter bence alışmışlardır onlar da
InsAllh dedıgın gibidir
Bendede oldu suan 2,5 ay okdu dogun yapali acildi yavastan aciliyor yani sabret canim
Canım benımde oldu ve yüzümde de lekeler oldu ben ıkısı için de henuz doktora gitmedim sürülen kremler bebeğe zarar verır belkı diye bende bu konudan muzdaribim ozellıkle yüzümdeki lekeler çok takılıyo kafama ama bebeğim sağlıklı doğsun da o halledilir bı şekilde diye düşünüyorum sende cok takma bıde annem sey der yüzde kı lekeler için eger normal doğum olacaksa doğum gerçekleşince terlıyosun ya saçını yuzune sür der lekeler gidermiş bilmiyorum ne kadar doğru ama ben normal doğum düşünemedıgım için yapamıcam sanırım
Bunu dun bende duydum ve saç ne alaka dıye bor dusunce oldu bende ama tek bu degıl . Terledıkce havlu ıle yuzunu sıl dedıler anneden gelen sut ıle yuzunu temızle dedıler valla hepsını denıycem benım yuzumde gunes yanıgı vardı hamılelıkte daha da artı cıldıye gıtım azelderm verdı doktor onu kulanıyorum . Baya koyuydu acıldı rengı ama gıtmıyor uzun sure kullanmaö gerekıyor galba bugun de c vıtamını de ekledım . Bakalım ne kadar ıse yarayacak . Genital bolge kararması da ınsallah gecer .
InsAllh gecer benımde
Aynn sütü de duydum. Benımde güneş yanığı olmuştu hamilelik ten önce daha doğrusu Doktor’un yanlış tedavisi kremı sonucu oluşmuştu o yanık hamilelikte arttı inşallah geçer doğumdan sonra genital değil ama yüzde kı leke benı daha cok düşündürüyor
Yuzundekini bikmiyorum ama oda geviyor diye duydum canim benim cok az kaldi kararmalar
Bendede oldu son aylarda koktuk altımda bile oldu doğum yaptım bır kaç gün önce inşallah geçer ama koltuk altım bıraz geçmış gibi zamanla geçer diye düşünüyorum sizde takmayın kafanıza
Demekı dogal bırseymıs bende utanıyordum
Bir oneriziniz var mı kızlar gerçekten bu konuda çok rahatsızım ve gebelikten dolayı mı bilmiyorum daha çok kararmış bir tavsiyeniz veya doğal yöntem krem var mıdır?
Pirinç kreminin beyazlatıcı etkisi olduğu söyleniyor. İnternette videoları var
Limonun faydasının olduğunu soyluyorlar ama sağlıksız olduğunu da belirtiyor bir kaç kişi deneyen var mi
Limon genital bölgenin ph değerini bozar. Pirinç kremi bile bozabilir
Aslında bunu doktorum ile gorusursem bence etkili birşey verebilir diye düşünüyorum
Sanırım tüm hamileler de bu sorun var normal diyolar ama çok kötü rahatsız oluyor insan. Bildiğim kadarıyla kimi duymussam bu sıkıntı maalesef hamilelik de varmis
Evlenmeden öncede vardı lazer diyorlardı lazere de girdik daha çok karardi
Hamilelikte koltuk altı ve genital bölge kararması icin ne kulanabilirım
Canım, hamilelikte koltuk altı ve genital bölge gibi bölgelerde kararma, hormonların etkisiyle oldukça yaygın bir durumdur ve genellikle doğumdan sonra kendiliğinden düzelir. Ancak bu süreçte renk değişimlerini hafifletmek için şu yöntemleri deneyebilirsin:
- Doğal ve Güvenli Yöntemler:
Aloe Vera: Saf aloe vera jeli kararan bölgelere düzenli olarak uygulayabilirsin. Cildi yatıştırır ve renk eşitsizliklerini hafifletebilir.
Limon Suyu: Limon suyu doğal bir beyazlatıcıdır. Ancak hassas ciltte tahrişe neden olabileceğinden, limon suyunu bir miktar suyla seyrelterek kullanmayı ve ardından iyice durulamayı unutma.
Yoğurt ve Bal Maskesi: Bu karışım cildi nemlendirir ve aydınlatabilir. Haftada birkaç kez uygulayabilirsin.
- Nemlendirme ve Hassas Bakım:
Doğal Nemlendiriciler: E vitamini yağı ya da badem yağı gibi doğal nemlendiriciler kullanarak cildini yumuşatabilirsin. Bu, kararmanın görünümünü azaltabilir.
- Kimyasal İçermeyen Ürünler:
Cilt beyazlatıcı ürünlerden kaçınmanı öneririm, çünkü hamilelikte bazı kimyasalların kullanılması güvenli olmayabilir. Hamileler için özel formüle edilmiş ürünleri tercih edebilirsin.
- Sabırlı Ol ve Kendini Zorlamaktan Kaçın:
Kararmalar doğumdan sonra büyük oranda düzelir. Bu dönemde kendini sıkmadan ve strese girmeden cildine nazikçe bakmaya devam et.
Hamilelik döneminde her ürün ya da yöntemi kullanmadan önce doktoruna danışmayı unutma. En önemlisi, bu kararmaların geçici olduğunu bil ve bu sürecin tadını çıkar!
Haklısın teşekür ederim