Merhaba arkadaşlar mahrem bir konu ama çok muzdarib olduğum bir konu fikielerinize ve düşüncelerinize ihtiyacım var ben çok ağır geçiriyorum hamileliğimi kaynanam gil bana geldi belki bir nebze olsun ev işlerine yardımları dokunur dedik ama tam tarsi oldu çok zorda olsa tek başıma temizliğimi yapıyordum. düşünün bana tatile gelmişler gibi her gün yarın nereye gidecez gezmeye diye soru sorduklarında beynine kaynar su döküyorlar sankibir. Bir hafta boyunca süpürge açmadılar artık evin içinde böürerek dolaşıyordum. Lavaboyu hiç demiyorum afedersiniz her yer silik kokuyor ve gözle görülür gibi bir kalıntı da var ben böyleyken nasıl onların arkasını temizliyim? Kaynanama demem gerekiyor mu? Ben tek ebeveyn banyosunu lavabosunu kullanıyorum da ortak lavabosan kokular geliyor çok kokuyor diyorum belki gider de görür temizler diyorum tam tersi gidiyor işini görüp çıkıyor. Dayanamadım gittim çamaşır suyu kullandım mecburum artık yoksa evi terkedip gitmem lazım. Ve kaynanam gil normalde kendi evlerinde herkes onları biliyor çok titizler ve temizlik hastasılar. Neden bana böyle yapıyorlar ben hakkımı nasıl bunlara helal edecem?
Bastan yatılı misafir kabul etmeyecektiniz bahanenizde hazırdı… Aranızda bir samimiyet var ki sizde kalabiliyorlar o yüzden acık acık soyleyebilirsiniz. Siz yonlendirin ne yapılması gerekiyorsa yapsın temizlik yemek vs… Benim kv bir ay boyunca bize geldi gunu birlik temizliğimi yemegimi yaptı gitti sagolsun.
Esiniz bu olanlari gorupde annesine bisey demiyomu nekadar rahat insanlar var ya islerine gelmiyo demekki bu konuyu esinizle konusun bence
Aynı durumu seneler önce bende yaşadım canım kaynanam kayınpederim yetmezmiş gibi Bi de görümcemle kaynımı da çağırdılar 1 ay kaldılar, inan evde bana oturacak yer kalmıyordu sandalye tepesinde geçirdim son ayımı, eşim işten gelince yardım edeyim filan yapıyordu eşime anlattım bu durumu napayım ailemi evden mi kovayım dedi, sorun şu ki doğum oldu annem yardıma geldi hiçbişey yapmamakta beraber bu sefer anneme kaynanalık yapmaya başladı sürekli Bi laf sokmalar filan annem 5 gün dayanabildim sonrasında Bi kavga çıktı herkesi kovdum evden ve tek başıma kaldım, şimdi yine hamileyim sittin sene o kadın yanıma gelemez asla affetmiyorum yaptıklarını
Bende yasadim ama ayni seyleri dogumuda olk gebelikte bu ikinci yine ayni ssyler olacak diye korkuyorum ya
Demekki size hizmet ettirtmeye gelmişler besbelli kendi evinde titiz ise orda nasıl duruyor peki. Titiz olanlar genelde başkasının evinde de biseyler yapar illa falan. Açık dille ben gebelikte zorlanıyorum zaten bide misafir agirlayamiycam bu halimle diyin yoksa anlamazlar
Allah yardımcın olsun valla canım acilen bu konuyu eşinle konuşup bir çözüm yolu bulun bence yoksa nereye kadar dayanacaksin
Valla ben şimdiden diyorum eşime ne doğumdan önce ne doğumdan sonra sen olursan bana yeterli diyorum yatıya bizimkilerde sizinkilerde gelmesin diyorum ne de beni çağırsınlar gel dur burda diye diyorum tamam diyor eşinizle konuşun güzelce hiç doğru bulmuyorum böyle yatıya gelmelerini
Valla biz bir yıldır küstük zaten onlar yüzünden eşimle aylarca 9 ay ayrı kaldık hep bizi istemiyor diyorlardı yoo bana karışmasınlar gelsinler dedim kaynanam yardıma gelmişti görümcem de üstüne kocasıyla geldi olanlar o zaman oldu annesini odaya oturttu bende bilerek eşime bir şey demiyorum bir bildiğim var. Gün gelir devran döner derler ya Rabbime şükürler olsun küçük yaşımda kaç kez gösterdi bana kimsenin hakkının kimsede kalmadığını. Konuşunca eşimde ben suçluyum bu sefer de susmak olsun bakalım.
Titizlikte onların üstüne yok ama benim evimi afedersiniz ama tuvalet sandılar
Bide ben yalana tahammülüm yok Rabbim beni bu şeyle imtihan ediyor ben ne kadar olursa olsun ister beni sevsin o kişi ister sevmesin her zaman doruları sölerim bir sorunu varsa doğruluktan ve haktan yanayı bi baktım yine salak yerine konulan benim kadın bir aydır bende ve bana yalan söylüyor benim altınlarımı borç almışlardı eskiden kayın babam dedi 7 ay sonra kolunda bil kızım aylar geçti yaptıkları harcamayı Allah bilir her zaman elimizde yok dediler bir yıl küs kaldım yaynanamın kolu altın dolu bana geldiği gibi dedi kayınlarının iştenbaldıkları tazminat onu yaptık çarçur olmasın diye ben sormadım bile kendinin bir kuyruk ağrısı var diye dün kayın babam geldi dedi ne iyi ettim bırçlarımı bitirdim oğullarımdan aldığım borç altınları yaptım binkaynanama baktım neye uğradığını şaşırdı yalanı çıktı ya bendre bana inme indi sandım o kadar zoruma gitti ki başım hala ağrıyor ama onlar çok iyi biliyor ben sonunda patlicam onlara
Aileme anlatamam çok kötü olur yine ortalık çünkü verdikleri sözü tutumuyorlar. Burda biraz içimi döküyorum yoksa çatlarım. Ne demişler sabırın sonu selamettir bakalım ne olacak sabrediyorum
Canım sabır sabır insan hastalanıyor ben kafayı yemiştim benim altınlarimı da aldılar bayramda takmak istedim bulamadım nereye koyduğumu unuttum dedi kaynanam bir daha demedim altında parada pulda değilim ama yalan zoruma gitmişti ben ilk 7 ay beraber oturdum köyde kaynanamın yanında hizmetçi gibiydim herşey bendeydi artık sıkıldım bunaldım evime geçmek istiyorum dedim büyük bir kavga çıkardım o günden sonra evimde duruyorum eşimde dışarıda çalışıyor 10 günde bir falan geliyor yazın kışın evde ama sürekli çağırırlar yazın gitmem
Ben bi gözümden rahatsızlandım stres yapa yapa
O günden sonra ne halleri varsa görsünler benden uzak olsunlar dedim herşeylerine eşimi çağırıyorlardı abisi var 2 tane aman onlar çalışıyor yoruluyor sanki benim eşim 7/24 evde sürekli gidip gelicek ben bile yüzünü göremiyorum eşimin yaz günü doğru düzgün
Kov gitsin onlarlamı ugrasıcan işlerine gelıyosa yoksa anlamazlar nefret edıyorum şöyle insanlardan ya ben kendı pirimi pasagımı ayıkladımda siz kaldınız diyceksın işte insanı delırtıyolar herkes kendı evıne arkadas yararı olmayanın zararıda olmasın ne kdr zor dönem kmse farkında degl stres yapa yapa canımızdan olacaz bıgun
Rabbim böyle bir sabır vermiş ki bana ben bile şaşıyorum kendime. Hani derler ya edepli edebinden susar edepsiz de ben susturdum sanır. Ailem böyle yetiştirdi büyüklere saypılı ol dedi ama bazen eziyorlar ya orda damarım kabarıyor sabır çekiyorum bide başıma doktor kesildiler onu ye bunu ye şunu ye diyecem ben coçuk yaptıysam bilinçli bir şekilde yaptım cahil değilim. sabır çekiyorum işte az kaldı gidecekler
Oldum oldum merak etme ilk bebeğimi kaybettim deprem zamanı hamileyken o kabusu yaşadım beni ortada bıraktılar herkes işine gücüne baktı ben gittim aylar sonra evimi yıkık evin arasında çıkardım bir yıllık evliydim her şey üst üste oldu. Bebeğimi kaybettim evim başıma yıkıldı sonrada beni babamın evine atıp herkes işine gücüne baktı aylarca kafayı yiyecektim sonra biraz toparlanıp çalıştım çabaladım evimi taşıdım eşimle ben barıştım. Yani benim çabamla bu yuva kurulu. Altınlarımı da barıştığım zaman şart koşmuştum ilk fırsatta yaparsanız ona göre boşanmicam yuvamı koricam onlarda tamam dedi
Şimdi hiç bahsini getirmiyorlar bir kere bahsettim kaynanamın yüzü mor oldu orda anladım ki çok zoruna gidiyormuş yapmak isteyen böyle mi olur
Canım boşver eşinle konuş evden gitmelerini istiyorum de senin ve bebeğinin sağlığı önemli bak birde kayıp yaşamışşın allah bir daha yaşatmasın inşallah sağ salim kucağına alırsın bebişini temizlik konusunda da mikrop kapma oranın çok yüksek bence mikrop kaparda hasta olursan bebekte hasta olur bir arkadaşımda böyle bir olay yaşamıştı bebeği mikrosefali doğmuş ve hemen ölmüş doğar doğmaz rabbim kimseye yaşatmasın bunu senin rahat olman stres altında olmaman lazım eşinle oturup konuş gerçekten