Gelen misafirler ve ev temizliği

Teşekkür ederim canım valla beni anlayan insanların olması ne kadar güzel anlatamam. Bir iki güne gidecekler ve doğumda asla izin vermicem gelmemerine Rabbimin izniyle kız kardeşim gelir bakar mis gibi. Onada hayırlı bir kısmet olursa bende gider bakarım ona zor dönenlerimda aylarca yanımda oldu baktı bana hiç ınuturmuyum yaptığı iyilikleri. Tamam kardeşiz ama bazı kardeşler hiç yapmaz bazılarıda yarım yamalak Allah razı olsun ondan bütün işleriri rast getirsin inşallah.

Valla canım eşin bile o dönemde işinden izin alıp yanında dursa inanki o bile çok yardımcı olur ben diyorum eşime yıllık izinini o zamanlar kullan diye kimseye ihtiyacım olmaz dedim herşeyi hallederiz beraber yoksa sağdan soldan çok laf gelir

Çok iyi yapmışsın yani insanın anlıyanı yakını yoksa en iyi eş anlar iyi demişsin

Bence söyleyin. ‘Anne hadi yardım et de evi temizleyelim’ diyin. Tuvaletin koktuğunu da söyleyin. Kayınvalidem doğumum için yanıma geldiğinde her duş aldığında saç kalıntılarını banyoda bırakırdı. Ben de ertesi gün ‘Anne duşakabinin içinde küçük çekçek var, onunla çekebilirsin banyoyu. Bir de saçlar gideri tıkıyor, alıp çöpe atarsan iyi olur. Hani belki görmemişsindir çekçeki diye söyleyim dedim’ dedim. Ertesi gün duş aldıktan sonra temiz bırakmıştı. Bazı şeyleri söylemeden yapmayabiliyorlar. Ki gebelik en titiz olunması gereken bir süreç. Allah korusun bir enfeksiyon kapsanız bebeğe bile zarar gelebilir. Bence açıkça dile getirin ya da eşinize söyleyin, o söylesin

2 Beğeni

Çok haklısın ama dedim zaten onlar başlı başına kendi evlerinde çok titizler bir kere şahit oldum misafir çocuğu 3 yaşında mutfak halısına bir üzüm tanesini düşürdü çocuk tavbiraz agresif bir coçuk sinirlenip üzüm tanesini yerden alıp iki parmağı arasında ezdi o üzümden akan iki damla su kaynanamın kalbine bıçak gibi saplandı ertesi gün halıyı balkona çıkarmış yıkamış sonra kurutup içine sinmemiş diye yıkamaya gönderdi buna nasıl kirletiyorsunuz veya temizleyin diyebilirim kabul etmez ki beni bilen bilir der çok temizim hamaratlıyım. Ama temizlik hastasıyım ve sadece evime temizim demez

Neyse içimi döktüm biraz rahatladım ama bir daha asla gelmekerini istemem izin de vermem

Cok geçmiş olsun. Insallah akillanirlar. Yardimci olmak akillarina gelir. Madem annesi yapmıyor eşine soyle o temizlesin o zaman akillanirlar. Insan kendi pisligine bile tahammül edemiyor. Saygisizlar eşinle konuştun mu ? Tepki verdin mi ?

ALLAH yardımcın olsun canım. Ben gebelikte ve doğum sonrasında da ziyaretçi kabul edeceğimi sanmıyorum. Doğuma son 1 ayım kaldı. Bugüne kadar tek başıma idare ettim ELHAMDÜLİLLAH. Bundan sonrası için de eşimden başkasına ihtiyacım yok. Bebeğim ve benim durumum daha önemli. Doğumdan bir müddet sonrada misafir kabul etmeyi düşünmüyorum. Gelmek isteyen olursa da kendimi ne zaman toparlarsam o zaman gelebileceklerini söylerim.

ALLAH korusun enfeksiyon kapsan sana bakacaklar mı? Önceliğin bebeğin ve kendin olmalısın.

Allah saglıcakla kavustursun ins. Sanırım yanlıslıkla beni etiketlediniz konu sahibi yerine…

Amin hepimizinkini İNŞALLAH. Evet şimdi farkettim :smiling_face:Kusuruma bakma lütfen

1 Beğeni

Allah razı olsun canım bende hep böyle şeyleri duyduğumda petki veriyorum ve tepki verilmesini isterim ama bilmiyorum yaa haya içiren bir durum olduğu için utandım ama bir daha gelmelerini önleyecem bana ders oldu bide ben o kadar çabuk enfeksiyon oluyorumki Rabbim korudu beni. Ben normalde böyle şeylere oturup ağlarım dediğim gibi çok utandım.

1 Beğeni

Amin Allah razı olsun valla en iyisini yapıyorsun

1 Beğeni

Oyy canim çok zor valla. Insallah gelmezler senin kendine bebeğine dikkat etmen lazim. Enfeksiyon çok icin en son istenen şey. Cok cok gecmis olsun. Uzme kendini de bebeğini de rabbim yardımcın olur :palms_up_together:

Böyle insanlara var ya basıcan çamaşır suyunu wc ye öyle bırakıcan ayy çok tıkandım yıkayamıcam dicen çıkıca işin içinden​:joy: ya mecbur yıkıcaklar ya da kıyafetleri çamaşır suyuna bulana bulana sı… caklar​:see_no_evil:

1 Beğeni

Bazen bazı kavgalar çıkmalı,bazı insanlar kırılmalı,bazı yollar ayrılmalı…

Hiç güleceğim yoktu Allah iyiliini versin​:rofl::rofl:

Çok haklısın :+1:t2:

Sağ ol canım Allah razı olsun :cherry_blossom::kissing_heart:

Bu hayatta her zaman doğrucu olmak insana zarar veriyor emin ol, kızz hamilesin arada rol yapıcan naz yapıcan sonuna kadar kullanıcan kozlarını :joy: