Aslinda uzun zamandir merak ediyorum . Hamilelikte bebegin sagligi icin , iyi huylu ol.asi icin,zeki vs. okunan veya int. dinlenen kuran ,sure, ve dualar var . Arada acar meryem suresi dinlerim .yasin suresini dinlerim. Bebegim huzur bulsun mutlu olsun . …x Benim merak etigim konu ben gece yatarken telefondan yasin ,meryem vs. Sureleri acarsam sure bitene kadar dinlesem yada o surelerin esliginde uyursam bna gunah olur mu ? Kurandan bir parca olduklari icin saygiszlik mi etmis olurum.acaba . Int hic bir sakinca yoktur yaziyor ama bir yandan da ya kotu birseyse diye dusunuyorum . Beni bilgilendircek olan var mi ? Siz boyle birsey yaptiniz mi yapilir mi?
Merhabalar.Bende senin gibi sorun olur mu diye düşüncelere giriyorum ama sureyi açıp uzanıp dinlediğim bir kısımdan sonra uyumuşluğum var. Zihin bir şekilde duyduğunu alıyor, bebe de duyuyor zaten. Kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum da aslına bakarsan ama öyleyse de Allah niyetimizi biliyor
Canım bence de hiç bir sakıncası yok Arapça bilmiyorsan kendin okuyamıyorsan tabi ki dinleyebilirsin elini karnına koyup bol bol salavat getir ya Handan ve el musavvir de bize de dua et Allahım hepimizin bebeğini sağlıkla kucağınla almayı nasip etsin
Ya hannan canım klavye azizliği kusura bakma
InsAllah oyledir . Bu düşüncelerle bogusan tek ben degilmisim .Rabbim af etsin bilmeden kotu birsey yapiyorsak . Yarindan itibaren dinliycem . Bebegim icin
Amin amin insAllh her anne ve anne adayi bebesini saglikli bir sekilde kucagina alir .
Araştırmalarda sakıncası yok demişler bilmiyorum bana da öyle geliyor yani ama en iyisini Allah bilir
Bi sakıncası yok canm
Ben çok şiş durumdayım.cok ağırlaştım diye sık sık pozisyon değiştiriyorum.uzun süre oturamiyorum.koltukta ayaklarimi uzatıp dizlerime yastık koyup kur an i da yastığın üzerine koyarım öyle okurum
Kur an kursu öğreticisiyim
Medrese eğitimi de aldım hâlâ alıyorum
Niyetin önemli
Hiç okumamaktansa ,bu şekilde de okuyabilirsiniz
Uzanırken dinleyebilirsiniz
Allah kabul etsin dualarınızı
Allah razı olsun hocam rahatlattın bizi de,teşekkür ederizz
Rica ederim Allah sizden de razı olsun
Kur’an dinliyerek uykuya dalabilirsiniz bu kötü bir şey değil aksine çok güzel bir şey ve sakıncası yok günlük yaşamda bilerek isteyerek Kur’an okunurken onun dinleme adabına aykırı davranmak çirkin bir iştir günaha kadar gider ancak şu halukarda bir sakıncası yok Allah niyetini kabul etsin
Hayırlı olsun bebeğiniz sağlık kucağınıza alırsınız insaallahuzanmak derken dümdüz yatamiyorz zaten yan yatıp ayaklarını topladığın sürece hiç bı sakınca yok zamanın abidik gubidik müziklerini dunletmektense en güzeli kuran dinlemek masaallah size
10 yaşındaki oğlumu hala her gece kuran dinleterek uyuturum…
Bende bazen açıp uyuyakalıyorum bence kötü bişey yoktur niyetimiz iyi yani Allahta biliyor ya öyle düşün
Ben uzanarak sure okuyorum bile canım niyet önemli biz sonuçta Kur’an’a saygısızlık etmek amacıyla okumuyoruz hamileyken her gün Meryem,Yusuf ve Yasin surelerini dinlerdim. Ramazan’da da her gün 1 cüz dinlemeye niyet ettim ama kismet olmadı fazla dinleyemedim. Her gün de nazardan korunmak için muavvizeteyn surelerini okurdum şimdi de bebişim doğdu bebişime okuyorum
Amin amin . Gercekten cok bilgilendirdiniz. Ben 4 ay boyunca hep aklima geldi ama hic dinlemedim ya gunah olursa diye cok tsk ediyorum bilgi ici n
Teşekkürler
Rica ederim dinleyin dua edin. Kendinize de bize de
Amin teşekkürler bilgi icin