Gebelikte yüz üstü yatmak

:star: GEBELİKTE YÜZ ÜSTÜ YATMAK :star:

:cherry_blossom: Hepimizin en çok korktuğu şeylerden biri de yüz üstü yatınca bebeğin sıkışacağını zannetmemizdir. Ne kadar yatmak istesek de yatmaktan hep korkarız ama bu söylemin gerçekliğini araştırıp (birçok uzmandan aldığım görüşlerle) öğrendiğimden beri 6. ayıma kadar rahatça yüz üstü yatabildim. Şu an 6. ayımda olduğum için ve karnım da büyüdüğü için yatamıyorum tabi ki :grin:

:cherry_blossom:Gebelikte yatış pozisyonu, sadece konforunuz değil, tıbbi olarak da çok önemlidir.

:cherry_blossom: Gebeliğin başında (eğer düşük riski yoksa) yatış pozisyonunuz çok önemli değildir. Ortalama 25-30. haftaya kadar, istediğiniz pozisyonda yatabilirsiniz. Anne adayların çekincesi özellikle alışık oldukları yüz üstü pozisyonda, bebeğin sıkışıp zarar göreceği düşüncesidir. Yüz üstü pozisyon, bebeğin etrafını saran amniyon sıvısı sayesinde bebeğe zarar vermez ve korkulmamalıdır. 6. aydan sonra ise, büyüyen karnınız sebebiyle durum değişir ve yüz üstü pozisyonda siz de rahat edemezsiniz

:cherry_blossom: Bu bilgi belki gebeliğin başında yüz üstü yatmak isteyip de yatamayan anne adaylarını rahatlatır.

:star: Siz en çok hangi uyku pozisyonunda rahat ediyorsunuz ?

3 Beğeni

Ben yüz üstü uyuyamıyorum sağ sol tarafimda yatıyorum

1 Beğeni

Ben de ilk gebeliğimde bu bilgileri bilmediğim için çevremdeki söylemlere göre uyuyamamıştım ama bu gebeliğimde 5. ayıma kadar uyudum :blush:

Şu an 5 aylığız, karnımın üstüne maalesef yatamıyorum rahat edemediğim için
Ama ondan evvel rahat yatabildiğim zamana kadar ben de karnımın üstüne yattım
Zarar vermediğini tekrar okumak beni çok mutlu etti :heart_eyes: teşekkürler :purple_heart:

2 Beğeni

Ben 4 ayıma kimi uyudum yüz ustu düzənli olarak değil ,arada bir kez onuda endişe edərək tabiki

Ben hamile olmadan önce en sevdigim pozisyon yüz üstüydü ,bebişim doğsun saglikla inşallah :pray:yüz üstü ytmak için can atıyorum :rofl:

sol tarafa yatıyorum ben de

3 Beğeni

Yatos olararak nasil pozisyon veriyorsunuz benik sag ve sol taraf cok uyuşuyor geceleri oyuzden cok kalkıyorum arkaşlar

1 Beğeni

Ben de uyuşma olmuyor. En çok soluma yattığımda rahat ediyorum. Doğrusu da sola dönük yatmak.

3 Beğeni

Tamam anladim denerim dediğini canim

Ben henüz 8 haftalık hamileyim ama sağ tarafa yatınca kasık ağrısı oluyor. Sol tarafıma yatınca rahatım ama. Neden olabilir ki ? Daha minicik sonuçta

1 Beğeni

Arkadaşlar ben genelde karni üste yatan biriyimdir hamile kaldigimda zorlaniyorum,karni üzərinde uyumak bebeğe zararli diye ,mecburen karni uste yatmiyorum.sag veya sol tarafa yatıyorum,ama sol tarafa yatmak bebege daha iyi geliyor diyorlar kan bebege iyi gidiyormuş. Peki Siz Hangi Yatış Pozisyonunu Tercih Ediyorsunuz? Bir birimize tavsiye vermek donemindeyiz

1 Beğeni

Ben de yüz üstü yatıyorum normalde, su an 4 aylik hamileyim. İnternette bi kac doktorun paylaşımında gördüm yüz üstü zaten 5-6 aydan sonra yatamayacaksınız, eğer onun öncesinde sizi rahatsız etmiyorsa yüz üstü yatabilirsiniz diyordu. Ben de sol tarafa dönük yatıyorum ama gece bi kalkıyorum karnımın üstündeyim yani yapacak bir sey yok eninde sonunda yüz üstü yatamayacagiz zaten :sweat_smile:

2 Beğeni

Annenin damarına baskı olup annede uyuşma olmasın diye sola dönük yatmayı öneriyorlar. Ben sağa dönük yattığımda da henüz bir uyuşma olmadı. Soluma dönük yatmak için çabalıyorum. Yüzüstü uyumayı ben de severdim.

1 Beğeni

Hayır internet yalan söylüyor bazen.bende interentde gördükdən sonra oyle yatmişdim 4 aylikim zaten demiştim ama yarın kalktıgımda bebeğim tekmelemiyordu diye endişeden oluçekdim az kala .eşim de endişelenme bi sebebi yok atmamaya aticak merak etme diyordu,…bende dedim ki adlında sən işe gitdikden sora yüz üstü uyudum.eşim kızdı … Yani interentde hər şeyi yapmayalım .yanliş bilgilər də verə biliyorlar. Və ben2 ,3 aylikken annem diyordu ki yüz üstü yatma bebek ezile bilir .,keçmiş toprak annem.onuncin tavsiyem ,oyle yatmayın birdaha.ve aslında sən şimdiden sağ veya sola taraf yatmaya alismalisin mecbur.cunki eyer şimdiden sâğ veya sola yatmazsâ.ileride zorluk çəkə bilirsin uyumak için .tavsiye ederim ki sola yatmak daha iyiidir.bugunden uyuma pozisyonunu degiştir .bebeklerimizi dusunelim,:blush:

Aslında sağa yatınca sorun yok,sadece sola yatmak sağdan iyi diyorlar.bebeğe kan iyi gidiyor və bebek pozitivleşip tekme atmaya başlıyor .

Ben her türlü yatıyorum ama karnımın üstüne tamamen ağırlığımı vermeyecek şekilde yatıyorum. Bazen bebeği hissediyorum çok minik minik ama, acaba rahatsız mı oldu diyip dönüyorum kesiliyor sonra​:blush: Ama çoğunluk olarak Sol tarafıma yatıyorum. Hamilelikten önce de hep sol tarafımda yatardım

2 Beğeni

Sol iyi​:+1:Ama sən ne kadar da söylesen agirlik dusmeyecek sekilde uyuyorum filan…onu sen bilmiyorsun ki ,ağırlık dusüyor çünki karına istər istemez eziliyor

Bacağımın biriyle destekliyorum karnımda bir ağırlık hissetmiyorum ama illa ki rahatsız oluyordur bebek. Bu gece o kadar rahatsız oldum ki. Dönüp durdum sürekli. Sol tarafa yatmaktan sol tarafım o kadar ağrıyor ki artık. Berbat bir geceydi

1 Beğeni

Ben arada destek kullanıyorum. Yastık ile denedim yastık yüksek geldi. Arkadaşım oyuncak hediye etmişti. Boyu biraz uzun. ayıcığin kolu ile karnımın altını, ayıcık bacaklarını bacak arama koyuyorum. Faydası oldu. Ayıcık hamile destek yastığım oldu. Cok makbule geçti.

2 Beğeni