Gebelikte yüz üstü yatmak

Sol uste yatma surekli. Pozisyonu degistir.bende gece o kadar dönüyorum ki yerimde sabahları carşafım dönmə dolapa benziyor​:rofl:

Yatak o kadar minik ki biz zor sığıyoruz ya​:sweat_smile:. Ayıcığı alırsam eşimi atmam lazım :rofl:

2 Beğeni

Eşim her sabah bugün yine hep tur attın yatakta diyor :rofl: uykum çok hafif, her dönmemde uyanıyorum

1 Beğeni

Bendimde eşim oyle soyluyor :rofl:ama ben dondugumde ayılmıyorum.:grin:

:rofl::rofl::rofl:doğru soyluyorsun​:rofl:

Hanımlar siz hangi pozisyonu tercih ediyorsunuz

1 Beğeni

Ben ilk gebeliğimde yüz üstü yatmak tehlikeli sanıp hiç yüz üstü yatamamıştım açıkçası, annem kayınvalidem vs de hep sakin yüz üstü yatma falan gibi şeyler söylüyorlardı. Sağ veya sol yatışlarda da pek rahat edemiyordum. Kemiklerim ağrıyordu. Yüz üstü yatmayı çok özlemiştim o yüzden :grin: Bu gebeliğimde öğrendim ki aslında yüz üstü de yatılabilirmiş. Evet, sola yatmak bebek için de daha faydalı çünkü sola yatınca soluk borumuz yemek borumuz üstüne gelir ve bebeğe daha çabuk kan ve oksijen ulaşır. Yüz üstü yatınca bebek ezilir gibi bir inanış oluyor hepimizde ama bunu doktoruma sorduğumda güldü bana, çocuk suyun içinde zaten, fark etmez ki ona dedi. Valla 6. ayımı dolduruyorum, hala tam yüz üstü olmasa da hafif yüz üstü yatabiliyorum keyifle. Karnınız çıkana kadar siz de yüz üstü yatmanın keyfini çıkarın bence :grin::blush:

3 Beğeni

Normalde sol tarafa yatiyorum bebeğin sağlığı icin,ama gece sırt ustu ve ya sağ tarafa yatar sekilde uyaniyorum​:see_no_evil:

Sırt üstü yatmamaya çalışıyorum her uyandığımda dönüyorum

@Cansu Solmu? Tıbb sağ tarafı uyğun bulduğunu söylüyor.Kalbimiz sol tarafta olduğuna göre,ağırlık kalbin üzerine düşüyor ve kan basıncını çok zayıflatdığını söylüyorlar.Mantıkla düşündüğümde haklı buluyorum.:+1:t4:

Sola yatmaya çalışıyorum ama sağ ve yüz üstüne alışkınım zor geliyor bana yaa

Bende sol tarafa yatmayı duydum aslında. Ben sola sağa və sırt ustu yatiyorum. Bir yerde duramadığım icinde karnim sanciliyor. Donmekden.

En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir.

1 Beğeni

Ben göğüs ağrımdan dolayı maalesef sağıma da soluma da dönüp yatamıyorum. Sırtımın arka kısmına (ağrıyan göğsümün tam arka hizasına) küçük yastık alıp yükselterek sırt üstü yatmak durumundayım şu an. Doktorumun önerisiyle bu şekilde yastıkla yükselterek sırt üstü yatarsam bebeğe zarar gelmeyeceğini söyledi. Böyle yatmak da feci zor. Doğuma kadar bu ağrı sürmez de geçer umarım :pray:

2 Beğeni

Ben de bazen sırt üstü yatıyorum. Bebek sırtımın içine kaçıyormuş gibi hissediyorum. Bunun o kadar da zararlı olduğunu bilmiyordum en fazla kan dolaşımını etkiler diyordum

1 Beğeni

Ben soluma yatıyorum gözümü açtığımda karnımın üstünde yatıyor oluyorum veya sırt üstü. Karnımın üstüne hafif bile yatsam hemen tekmelemeye başlıyor :smile: çek şu koca gövdeni üstümden der gibi :joy:

2 Beğeni

Bebegin tekme atacak kadar buyumuş,nasıl.gobek üste yatiyorsun,bebek sıkışdıgı icin oyle yapiyor.

1 Beğeni

Göbek üstü yatıldığında bebek sıkışmaz canım. Biz sıkışır gibi düşünürüz ama öyle bir şey yok tıbben. Su içinde olduğu için herhangi bir olumsuz etkisi olmuyor bebeğe. Sadece kan basıncı ve oksijenden dolayı sırt üstü ve göbek üstü yatmak sakıncalı olabilir :blush:

2 Beğeni

Yaşadığın o ağrıyı bende bi kaç gün hissettiğim için seni çok iyi anlıyorum. İnşallah bir an önce kurtulursun. Yatmak zehir olmuştu resmen bana o zaman. :cherry_blossom::palms_up_together:

2 Beğeni