Gebelikte uterus septum🥺

Sata göre 9 hafta ultrason ölçümüne göre 9+5 gebeyim. Bugün doktor kontrolde rahim anomalisi görüyorum uterus septum var dedi yani rahimin perde gbi bölünmesi gbi birseymiş bebek gelişemiyormıs sanırım o dar alanda düşükle ya da erken doğumla sonuçlanıyormuş internette de kötü kötü şeyler okudum eşim şehir dışında ben bunu duydum duyalı kahroldum uyku uyuyamıyorum ağlıyorum korkuyorum bişey olacak diye aklım gidiyor bu konuda bilgisi olan duyan var mı acaba benim için dua edin nolur

2 Beğeni

O kadar benimsedik ki bu bebeği şimdiden eşim de ben de duyduğumuzdan beri araştırıyoruz o ordan ben burdan aklımız gidiyor bişey olacak diye bilen duyan var mı ben ilk kez duyuyorum gerçi ilk gebeliğim bişey bildiğim de yok belki bilen duyan vardır

2 Beğeni

Gebelikte uterus septum, uterusun (rahim) normal yapısında olmayan, doğuştan gelen bir bölme veya duvardır. Uterus septumu, rahmin içini iki ayrı boşluğa bölen, genellikle ince bir dokudan oluşan bir yapıdır. Bu durum, bazı kadınlarda doğuştan gelen bir anomalidir ve genellikle rahmin embriyonik gelişim aşamalarında tam olarak birleşmemesi sonucu oluşur.

Uterus septumu, gebelik üzerinde çeşitli etkilere sahip olabilir. Özellikle düşük yapma riskini artırabilir, gebeliğin erken dönemlerinde problemlere yol açabilir veya erken doğum riskini yükseltebilir. Bazı durumlarda ise gebeliğin normal şekilde devam etmesine engel olmaz ve herhangi bir soruna yol açmayabilir.

Bu yapı, ultrason gibi görüntüleme yöntemleriyle teşhis edilebilir. Eğer uterus septumu gebelik veya genel sağlık açısından sorunlara neden oluyorsa, cerrahi yöntemlerle düzeltilmesi mümkün olabilir. Her durumda, bu tür bir anatomik varyasyonun varlığı, bir sağlık profesyoneli tarafından değerlendirilmelidir.

3 Beğeni

Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm :pleading_face:

Dualarım sizinle :pray::heart:

1 Beğeni

@NURAN Allah razı olsun bebeğimin ölçümü kalp atımı normal suan ama çok korkuyorum tanıdığım bi profesör var onu aradım sabah 8 de bekliyor çok uzak ama 5te kalkıp gideceğim ağlamaktan gözlerim şişti eşimin aklı kalacak diye ona da belli edemiyorum umarım önemsiz biseydir ben boşa korkuyorumdur :pleading_face:

2 Beğeni

İnşallah dediğin gibidir. Böyle olup normal doğum yapmak mümkünmüş. Senin için araştırdım biraz.

2 Beğeni

@admin benim için açıp o satırları okuman bile teselli ediyor teşekkür ederim dua edin her şey yolunda olsun çok teşekkür ederim

2 Beğeni

Ahh canım benim, üzülme demek de faydasız ama olumlu düşün. Herşeyin çaresi vardır :pray::pleading_face:

@NURAN bebeğim sağlıklı olsun her damlası feda olsun döktüğüm gözyaşının dua ediyorum inşallah iyi olacak hersey size de çok teşekkür ederim desteğiniz için her şey gönlünüzce olsun :pleading_face:

3 Beğeni

İnşallah sağlıkla zamanın gelir minik :palms_up_together:t2::palms_up_together:t2: endişenizi içimde hissettim İnşallah profesör güzel haberler verir :palms_up_together:t2::palms_up_together:t2:

1 Beğeni

Nasıl geçti hamileliğiniz bana da de bikornea uterus dedi doktor?

Bugün 37 hafta olduk çok şükür her şey yolunda yazdıklarımı okudum da ne çok telaş etmişiz ne çok korkutmuşlar sen de gönlünü ferah tut dua et yeter

Merhaba bende 15 haftalık hamileyim banada rahminde perde var dendi erken doğuma yada düşüğe sebep oluyormuş git gide daha belirgin bir halde doktorum dikkatli olmam gerektiğini söyledi siz bu durumu nasıl atlattınız ilerki zamanlarda çok risk oldumu

Ameliyat oldunuz mu bize bikornea uterus dediler çift boynuzlu rahim deniyo gelişim alanı darmış doktor ameliyatla 1.5 cm falan traşlicam dedi.

Maşallah az kalmış Allah hayırlısıyla almayı nasip etsin inşallah.

1 Beğeni

Bana da düşük olur bebek büyüdükçe sıkışır dediler erken doğar dediler 37+2 olduk korkma ben de çok ağlamıştım proflara gittim bana biz bazen görmüyoruz bile sezeryanda görüp alıyoruz telaş etme dedi belki biraz erken doğar dedi ama o da olmadı şükür şimdi gelmesini bekliyoruz

1 Beğeni

Amin inşallah hepimiz sağlıcakla alalım

Rabbim hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah çok sağol ben aslında fazla endişelenmedim ama etraftaki insanların konuşmaları biraz korkutucu rabbim ne isterse odur

Onu bana da yaptılar bebek sıkışır perdeye yapışır boynu eğri olur bilmem ne neler dediler kimseye kulak asma rabbime sığın dua et sağlıkla alırsın inşallah kucağına

1 Beğeni

Amin Allah razı olsun rabbim inşallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi

1 Beğeni