Gebelikte TSH Yüksekliği?

Rica ederim ne demek :smiling_face_with_three_hearts:

Dahiliye gidebilirsin endokrin gerek yok benim de var ilaç kullanıyorum gebeligimden beri levitron her ay kan verip dozunu ayarliyo doktorum yarında dahiliye randevum var kan veriyorum ilacımı ayarliyo 1 ay sonra tekrar tiroid bezim az çalışıyor o yüzden kullanıyorum sende aksatma lütfen dahiliyeden randevu al gebelikte sıkıntı çünkü bebek icin

Merhaba canım gebeligimin başından beri yüksek benimki Dr ilaç verdi doğuma kadar kullancam ilaç biraz dengede tutuyor henüz 28 haftaligiz

Gebelikten önce de yüksek çıkıyordu şimdi de yüksek her ay bir kadın doğuma birde endokrine muayene oluyorum aksatmayın sizde, doktorunuzdan rica etseniz onlar kons ediyorlar randevu almadan hemen görünüyorsunuz çok geçmiş olsun

Çok teşekkürler :palms_up_together:yok aksatmam ilk gebeligimde de yüksekmis aslında ama ilaç kullanmamıştım dahiliyeye de olur mu demiştim kadın dogumcuma endokrine yönlendirdi gebelere öncelik sagliyo diye bakalım p.tesiyi bekleyeceğim artık başka hastanelerden de bulamadım çünkü yeme içme anlamında dikkat ettiğiniz bisiler var mı peki acaba beslenme olarak yükselten bişi mi var

1 Beğeni

Bide sizde nodül var mı diye bakıldı mi benim hamile değilken küçük nodül gibi bişi çıkmıştı başka bişi için gitmiştim ama onu gördü doktor sonra değerlerim normal diye onemsemedi

Benim çok düşük çıkmıştı hamilelikten kaynaklı. Tuz brokoli karnabahar karalahana yasakladı. Tekrar baktırdim biraz normalleşmiş. Düzelir siz her ay kan verip katıp edin.

1 Beğeni

Bendeki yüksekmiş yani serbest T4 ile beraber bakiyo sanırım biri düşükse diğeri yukseliyo sanırım hormon olarak. ben biraz tuz fazla tüketiyorum o da sebep olabiliyo mu diye düşündüm

doktor bana ilaca gerek yok hamile olduğun için hormonal olabilir 1 ay sonra tekrar kan ver dedi. O söylediklerini yemedim şuan normallesti biraz. Sizde doktora bı baktırın kötü birşey yoktur. Sizinde hormanla alakalı olabilir:)

1 Beğeni

Bakalım p.tesi goruneyim bı doktora da interntte yazılanları okuyunca insan telaş yapiyo inşallah hepimiz tertemiz atlatırız bu süreci​:cherry_blossom::palms_up_together:

Doktorunuza randevu bulamadığınızı söylediğinizde kons atıyor hemen ordan çıkıp muayene oluyorsunuz beklemeyin bence çünkü bebeğin gelişimini etkiliyor. İlacı düzenli kullandıktan sonra ayrıca dikkat edilecek birşeyin olmadığını söyledi sadece iyotlu tuz kullanıyorum

Bilmiyorum ki kapıdaki hemşire almayınca döndük artık tekrar kendi doktoruma çıkmadık p.tesiden önce de izinliymis tek doktor var bı durum olmaz herhalde bikac gün için dedim ama :person_shrugging::roll_eyes::roll_eyes:

O günde bulamazsanız öyle yaparsın o zaman

1 Beğeni

Endokrine göründüm ekstra test istedi degerler dengesiz çıktı ama iyot eksikliğine bağlı imom kullanmaya başla 20 gün sonra tekrar bakalım dedi imom takviye multivitanmis eskiden de kullanmıştım ona başlayınca da folik asit bıraktım gereken miktarda folik asit de varmış içerikte yaziyodu bu hap daha iyi sanırım kapsamlı bişi gibi duruyor

Arkadaslar tsh degerim sinirda cikmis doktor bu cok onemli dedi sonradan dusermi acaba tsh degeri

Arkadaslar doktor bana tsh cok onemli gebelikte dedi 3.59 cikmis tekrar baktirmamiz lazim 1 ay sonra dedi basina gelen varmi ya tsh yuksek cikip sonradan düşen

Ben düşer diye düşünüyorum. Yüksek değilmiş, sınırda çıkmış sonuçta. Yüksek olsaydı ilaç verirdi diye düşünüyorum. İlaç verdi mi ?

Yok canim 2.5 altinda olmasi gerekiomus benimki 3.59 cikti 1 ay sonra bakalim dedi sadece

Bence ilaçla dengelenmesi gerek fRklı bir doktora çıkın

Benim 5 üstü çıkmıştı acil ilaca başlattı doktorum düştü çok şükür sürekli ilaç kullanmak zorundayım