Gebelikte TSH Yüksekliği?

Bendede pembe değil yeşil aslında çünkü sinir 4.2 gözüküyor o yüzden yeşil ama doktor dahilyeci yani gebelikte 2.5 un üstü tehlikeli bizim için dedi

Evet canım gebelik olduğu için yüksek ilaç kullanman gerek dedikleri gibi 2.5 altına düşmesi lazım benimde hamilelikte yükseliyor normalde tiroid le ilgili bir sıkıntım yoktu aksatmadan dahiliyeye gitmeni öneririm

1 Beğeni

Öncelikle geçmiş olsun. Benimde düşük çıkmıştı benide doktorum dahiliyeye yönlendirdi ve euthyrox 25 başladım. Ama ayda bir takipte kalman gerekiyor dedi. Gebelikte tsh önemli rol alıyormuş. İki gündür kullanıyorum bende.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :pray:

1 Beğeni

Demek düşük cikincada aynı ilacı başlıyorlar bende yarın basliycam inşallah teşekkür ederim :pray:

1 Beğeni

Merhaba hanimlar gebelikten once tsh cikti ilac kullanmaya basladim sonra hamile kaldim suan 4.bucuk aylik olduk hamilelik surecinde tsh ilaci kullanmaya devam ediyorum ama 1 ayda degerim firlamis tsh degerim 5.040 bebege bir zarari olur mu ayni durumu yasayan var mi pazartesi gidecegim hastaneye ama ani bir sey olur mu acaba

Bende tam tersi oldu tsh yuksekti gebe olmadan önce bir ay sonra gel bakalim ona gore ilac yazilcak dedi doktor sonra hamile kaldim düştü. Ama doktor kontrol altindasindir bisey olmaz diye dusunuyorum sonucta hep kontrol ediyorlardir

Merhaba benim de tsh hep yüksekti aşılamayla hamile kaldım. 6 haftalıkken 3.9 çıktı yine yüksek dediler euthyrox diye bi ilaca başladık hala kullanıyorum.gebelikten önce hiç kullanmamıştım. İlacını kullan mutlaka ihmal etme ilaç kullanırken mi yükseldi bir de seninki? Belki dozunu yeniden ayarlar doktorun

Evet canim 25 mg levotiron kullaniyorum zaten ama 1 ayda asiri yukselmis buyuk ihtimal ilacın dozunu yukseltecek pazartesi bakalim insallah bir şey olmaz

Ben ameliyatliyim hamilelikte biraz yüksek çıktı ilacın dozunu değiştirdi 3 hafta sonra gel dedi gittim hala aynı şimdi yine dozu degistirdi 10 gün sonra gel dedi çarşamba günü gidecegim

Dün gittim ilacimin dozunu 50 mg yapti benim de 1 ay sonra tekrar gidecegim

Kaç çıktı acaba biliyormusun benim 3.79 50 mg verdi

9+5 haftaligim bugünkü testte TSH yuksek çıktı gebelikte 2.5 olmaliymis endrokine yönlendirdi ama henüz sıra bulamadım ilaç kullanmam gerektiğini söyledi doktorum aksi durumlarda bebekte zeka geriliği erken doğum düşük olabiliyormuş bu durumu yaşayan ama bı sıkıntı olmadan süreci tamamlayan var mı:pensive:

Direkt gidin ve hamile olduğunuzu soyleyin aliyorlar

1 Beğeni

Levitron kullanıyorum hemen hemen ayni degerlerimiz suan dustu benimki sizde kullanirsiz takip ediliyor her ay

2 Beğeni

Gebeyim diye söyledim de kapı ana baba günüydü kimseyi almadılar geç saat oldu tabi sonuç gösterme saatiydi pazartesiye kaldı :person_gesturing_ok: yanlış hatırlamıyorsam ilk gebeligimde de çıktı ama ilaç kullanmamıştım umarım bı sıkıntı yaşamayız hiçbirimiz :palms_up_together::heart:

Aminn onemli tiroit dusuk tehlikesi oluyormus bebegin rahime tutunmasinda etkili birde zeka geriligi gelisim geriligi oluyormus

Evet baktım biraz öyleymiş .demin de ilk gebeligimin tahlilllerine bakayım dedim onda da TSH yuksekmis aynı oranlarda hemde sanırım gebeliğe bağlı yani bebeğe etki etmedikçe ins atlatiriz​:four_leaf_clover:

İçinizi ferah tutun her ay kontrole gidiyorsunuz değerleriniz takip ediliyor her ay düzenli ilaç kullanımı ile bı problem yaşamazsınız ALLAH’ın izniyle

1 Beğeni

Amin inşallah çok teşekkürler :four_leaf_clover::four_leaf_clover:

1 Beğeni