Merhabalar bugünki kan tahlili sonucunda TSH değerim 3.45 çıktı dahiliye doktoru Euthyrox 25 başladı kullanan varmı acaba zararı olurmu aslında ilk başta başka bir kadın doğuma gidiyordum o bana dahiliye gitmemi söylemişti ama ben doktorumu degistirince onunla paylaştım fakat bu doktorum onemsemedi şimdi nasıl yapmalıyım bilemedim sizlerde kullanan varsa danışmak istedim
@Elif1108 merhaba gebelikte TSH im yüksek çıktı benimde doktorum 25mg levotiron diye binhap başlattı kullandım TSH im normale indi gebelikte TSH önemlidir istenmeyen bı durumdur dikkat edin doktorunuza danışın ve ilacınızı düzenli kullanın bebeğin zeka gelişimine kadar etkiliyor
Hiçbir zararı yok faydası var aksine bende kullanıyorum ilacını duzenli al ve ayda bir kontrole git mutlaka çünkü değerine göre ilacını devistirebilir kadın doğum ilgilenmiyor zaten dahiliyeye beraber ilerliyeceksin bu süreçte
Çok teşekkür ederim basliycam inşallah yarın sabah ayda bir de gel dedi bakalım insllah düşer
Sağolun @Cigdem hanım gereckten de kadın doğum doktorum hiç ilgilenmedi soyledigimde 7 haftaliktim tesadüfen şeker için gitmesem hiç basalamayacaktim bukadar etilediginide bilmiyordum çok teşekkürler
Zararı yok kullanmasan bebek için sıkıntı ben suan 125 lik kullanıyorum
Teşekkür ederim
Aaa benimde 3.90 cikti e nabizda gordummm yeni verdim kadin dogum kan tahlili almisti daha sonuc gostermedim ama kan tahlili yuksek cikinca pembe yaniyo yaa benim yanmiyor yani yuksekmi benimde anlamadim daha gostermedim
Tshkanuni yaziyo 3.90 benimdemi yuksek oluyor acaba
Ben troidten ameliyat olmuştum benimde devamlı 3 ün üstünde çıkıyor sürekli ilacın dozunu arttırıyorlar 6. Ayda 2.5 altına düşürebildik anca gebelikte. 2.5 altında olması gerekiyormuş devamlı dahiliye gidiyorum ihmal etmeyin kadın doğum önemli kontrol altında olmalısın demişti sizde ihmal etmeyin
Peki tiroidlerin cesidi varmi tshkanuni yaziyor bnde
@Pınar21 galiba yüksek sizde bı doktora sorun
Hani e nabizda yuksek olunca renkli yanar ya yanmiyor ama
Gostercem canim peki yuksek olunca belirtisi ne oluyor
@Pınar21 gebe olmasanız belirtileri daha net anlaşılır ama bu sizdeki gebelikten kaynaklı troid mi yoks daha önce varmiydi bilemiyorum benim kim gebelikten kaynakliydi Allah muhafaza erken doğum zeka geriliği falan ve birkaç şeye daha etki ediyormus
Hadi yaa benimde 31 inde randevum gostericem
@Pınar21 doktorlar buna dikkat eder aslında ilacı var kullanınca dusebiliyor aylık kan verip takip ediliyoruz
Bendede renkli değil ama hamilelerde 2.5 altında olması gerekiyormuş doktorlar öyle değerlendiriyorlar hatta gebelik büyüdükçe ilaca ihtiyaç dahada artabiliyormus oyüzden takip şart
Tesekkur ederim canim bilgilendirdigin icin
Zararı yok aslında kullanmazsan zararı olur 2gebeligimdede kullandım aksatma cnm geçmiş olsun