Evet yüksek ve düşük tansiyon tehlikeli
Benimki de hep 10/6 hiç değişmiyor mübarek
Sınır tansiyon 14 diyo
Gebelikte benim de tansiyonum hep düşük çıkardı. Doktorum gebelikte olabilir böyle şeyler demişti
Yine de aşırı düşüş ya da yükseliş varsa doktorunuza not alıp danışabilirsiniz
Yuksek olana normal demedim ki 9.6 olan tansiyona normal dedim
Inanin benimki hep 7 4 6 4 doktora da sordum onemli degil yukselmesi kotu dedi bunu normal sayiyoz dedi
Benimde sürekli başımın arkası enseme kadar agiriyor tansiyon olabilir mi
Olabilir benimde düşünce oluyo
Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ben sizden bir konuda yardım rica ediyorum ben 29 haftalık hamileyim ve ne yesem kan şekerim yükseliyor açlık ve tokluk ne yapmamı önerirsiniz doğuma kadar
@Seral Mutlaka doktoruna danışarak kişiselleştirilmiş bir beslenme planı oluştur. O, senin için en uygun olan besinleri ve porsiyonları belirleyecektir.Büyük öğünler yerine gün içinde küçük ve sık aralıklarla beslenmeye özen göster. Bu sayede kan şekerindeki ani yükselmeleri önleyebilirsin.Karbonhidrat Seçimine Dikkat Et, Beyaz ekmek, şekerli yiyecekler ve işlenmiş gıdalardan uzak dur. Tam buğday ekmeği, kepekli tahıllar, sebzeler ve meyveler gibi kompleks karbonhidratları tercih et.Lifli besinler (sebzeler, meyveler, tam tahıllar) sindirimi yavaşlatarak kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlar. Protein Alımını Artır: Et, balık, yumurta, süt ürünleri gibi protein kaynakları kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.Meyve suları, gazlı içecekler gibi şekerli içecekler yerine su, bitki çayları veya şekersiz süt tüket.Doktorunun onayıyla hafif egzersizler yaparak hem kan şekerini düşürebilir hem de genel sağlığını koruyabilirsin. Yürüyüş, yüzme veya hafif aerobik egzersizler yapabilirsin.
Tansiyonum sınırda ya da bir tık yüksek çıkıyor bu sorun yaratırmı sizce
35 haftalığım tansiyon yakamı bırakmıyor böyle devam ederse 2 hafta sonra ilaca başlatacak doktorum doğumda sezeryan olurmuş büyük ihtimalle
Evet benimde 35 bitecek sımırda ya da yüksek çıkıyor
Benim 13/8 14/9 çıkıyor bazen 12 ye iniyor. 14/9 olunca doktorum haberleşelim acile git hemen diyor ama tedirgin oluyorum acil sezeryana alınırım falan diye
Benim tansiyonum 15 e çıktı ve acil doğuma aldılar ki suyum bitmiş çok ihmale gelecek bir durum değil kontrollerinizi sıklaştırmanızı tavsiye ederim.
Kızlar selam 13+3deyim. 2 haftadır tansiyon düşmesi problemi yaşıyorum ellerim vücudum titriyor doktorum açlıktan olabilir dedi ama ben her acıktığım an yemek yiyorum kendimi hiç aç bırakmıyorum. Tansiyonumy ne zaman ölçsem 9/6- 9/5 bu araliklarda seyrediyor. Doktorum da dahiliye ve endokrinolojiye yönlendirip tahlil istedi ona gore durum degerlendirmesi yapacak. Sizlerde bu sorunu yaşayan oldu mu neler yaptınız bilgi verirseniz çok memnun olurum…
Bennimde tansiyonum çoğu zamn 8e 5 oluyor . Ama normalde de düşük tansiyonlu biri olduğum için takılmamıştım . Tansiyonum düşünce aayran, kefir içiyorum yoğurt yiiyorum.
Benim de hemen hemen o haftalarda baya düşüktü tansiyonum, sürekli bayılıyordum 8/5 9/5 civarı seyrediyordu. 8/4 ü gördüğüm zamanlar oluyordu. Tuzlu ayran vs. genelde yükseltiyor tansiyonu ama benim tuzlu ayran içtikten sonra bayıldığım da çok olduğu için artık saldım bir yerden sonra. İstirahat ediyorum bol bol. 19.haftadayız şu an biraz daha iyi diyebilirim. En iyi öneriyi yine sağlık durumunuza göre doktorunuz yapacaktır.
Az önce baygınlık geçirmiş olarak geliyorum şuan buraya 25 haftalığım ve tansiyonum ilk zamanlar 9 4 - 8 3 - ve doktor odasına tam girerken fenalastim tansiyon 7 2 olmuş inanmamislar 2 kere ölçüldü az öncede 5 3 şaşırıyorum ne yapacağımı evde eşim oluyor allahtanda müdahale ediyor ayila bayıla sağ salim kucagimiza alabilsek bebislerimizi insallah ben tamamen bayilmiyorum kulaklarım uğulduyor gözlerimin önüne bembeyaz perde iniyor ve midem bulanıyor bayilmiyorum diye gebe bildirimdeki kadın hayret etti oyuzden 2 kere ölçtü mucize cevap verebilmen diyorlar çok sıkıyorum kendimi oyuzden bayilmiyorum sanırım
Merhaba kızlar 13+1 olduk suan. Tansiyonum birkaç gündür 13 /7 civarında cıkıyor. Bazen 11’e düştüğü oluyor ama genelde 13/ 7 filan. Beni rahatsız eden durum yok farkında bile değilim. Doktorum 14 / 8 görürsen gel hemen dedi tuzlu yememeye dikkat et dedi. Sizler böyle bir durum yaşadığınızda ekstra ne yaptınız ? Aç karnına limonlu su içsem sabahları sakıncası olur mu ?