İlk defa tansiyonum yükseldi dün kontrolde büyük tansiyonum 15 çıktık bu gün de 13/7 çıktı basım ağrıyor halsizim midem bulanıyor limonlu su içtim hiç fayda etmedi ne yapmalıyım benim gibi olan var mı
Tansiyonunuz yükselmesi istenilen bir şey değil. Bence hızlı bir şekilde durumu doktorunuzla paylaşın.
O size dikkat etmeniz gerekeni söyler. 15 iyi bir durum değil. 13 de öyle .
Benımde bazen dusuyor bezen cıkıyor kalbım sankı yerınden cıkıcakmıs gıbı hızlı atıgıda oluyor tansıyon yuzunden erken dogum olabılıyor benım arkadasımın tanıdıgı erken dogum yaptı 33 haftalık tansıyon yukselmesı yuzunden doktorunuza basvu yapmalısınız dıkkat lı olun
Doktorunuz ne dedi bu durum için ?
yediklerime dikkat etmemi söyledi sadece
Gebelikte yüksek tansiyon normal birşey değil. Ben de ikinci gebeligimde preeklamsi yani gebelik zehirlenmesi yaşayınca bunu öğrendim. Idrar testi yaptirin protein kaçağı var mı bakın. Kaçıncı haftadasınız bilmiyorum genelde 20. Haftadan sonra oluyor.Sık sık tansiyon ölçün ,yediklerinize ve ödeminize dikkat edin. Bunları telaş yapın diye söylemiyorum sadece tedbirinizi alıp tahlillerinizi yaptırın tecrübe ettiğim için. Ve sakin kalın
Tansiyonunu sık sık ölç ve her tansiyonunu not et
Doktorunlada mutlaka paylaş,bu kadar tansiyon olması iyi olmaya bilir.
Hoşgeldiniz aramıza Gebeliğiniz hayırlı olsun
Merhaba geçmiş olsun benim de bu aralar tanisiyonum 8/5 veya 9/6 şeklinde oluyor ama bende kansızlık var talesemi tasiyicisiniyim ve 18. Haftadayim siz naptınız inşallah kötü birşey yoktur
Doktor gebelikte olabilecegini asiriya kacmadan tuz tuketimi onerdi ve bol bol dinlenmem gerektigini soyledi onemli olan yukselmemesiymis ama su anda en buyuk problemimiz seker maalesef
Hamileliğimin ilk başlarında benim de hep oyleydi 8 ler 9 lar 2 3 hafta önce sağlık ocağında ölçturdum uzun süre sonra ilk defa 10u gördü
Bende açıklık kan şekeri normal şekere vs baktım hepsi normaldi sanırım benimki kan degerlerimin düşmüş olmasıyla ilgili 8 e düştu ve çalışıyorum daha kendi doktoruma gidemedim çok çok geçmiş olsun rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin insallah
Amin cumlemizin insallah benimde hep 8/5 9/6 bende calisiyorum birazda yorgunluktan kaynakli oldugunu düşünmüyorum
Merhaba kızlar 25 haftalık gebeyim 2-3 gündür tansiyonum 13/7 14/8 arasında oynuyor benim gibi olan var mı ? Ne yapacağımi bilmiyorum bugün tuz kestim az önce ölçtüm 13 7 geldi yardımcı olur musunuz
Tansiyonunuzu not alin surekli olçunce bide doktorunuza danisin benim tansiyon proplemim var gebelikten oncede vardi ben ilac kullaniyorum doktorum 14 olunca gelmemi soyledi sizde bi doktorunuzla gorusun derim
Benimde çok düşük tansiyonum hep 9 6 .8 6 gibi
Bence normal benim 7e 4 6a 4 falan cikio doktor normal dedi
Benimde en başından beri 10/6 bende düşük sanıyordum doktor gayet normal dedi rahatladım
Tansiyon çok önemli ben hanş bi doktara söyleyin derim tansiyon dan oğlum karnımda öldü şuan tekrar hamileyim ama dikkat ediyorum
Hayır normal değil hamile insanın tansiyonu okadar çıkması