Gebelikte Tansiyon Düşüklüğü / Yüksekliği 🤕

Merhaba kızlar, 19+3’deyim bi kac sefer tansiyon düşüklüğü yaşadım. Normalde 10-6 olan tansiyonum 7-5 oluyor. Sorup soruşturdugum zaman normal olduğu söylendi. Henüz doktorumla görüşmedim fakat annem de aynı şeyleri yaşamış. Sizde nasil durumlar?

3 Beğeni

Bende bir iki defa anca olmuştur 21+6

2 Beğeni

Tansiyon yüksekliği daha zararlı. Şimdi tansiyonun düstüğünde bedeninin nasıl tepki verdiğini gördün. Tekrar aynısı olursa elinin altında anneden babadan kalma tansiyon aleti varsa tansiyonunu ölç. Böyle düşük çıkarsa bi tuzlu ayran içebilirsin ve uzanmalısın. Bir iki kez bende de oldu. Normalde tansiyonum 12/8 olur 9/7 oldu Tuzlu ayran yapmaya üşendim Uzandım ayaklarimın altına yastik koydum. Yükseksin diye beklerken uyuya kalıyorum 10 gün sonra randevun var. Yine doktoruna da bilgi verirsin :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Ben zaten düşmeye başladığında anlıyorum hemen yatıyorum ayaklarımı havaya kaldırıyorum. Bugün eşim evdeydi o yüzden önce ölçtük sonra düşmüş olduğunu görünce hemen tuzlu ayran yaptı içtim. Ben de sonra uyumusum yatarken. Vücut ister istemez yoruluyor en ufak bi seyde sanırım çünkü hareket halindeydim bugün cok fazla

2 Beğeni

Geçen hafta doktoruma sordum bunu. İlk gebeliğimde tansiyon değerlerim normalken, bu gebeliğimde aksine çok düşük çıkıyordu. 8-5, 9-6 gibi. Doktorum gebelikte bu değerleri normal kabul ettiklerini, asıl tansiyon yüksekliğinin sorun teşkil ettiğini söyledi. Korkulacak bir şey değilmiş yani :blush:

4 Beğeni

Aynısı bende oluyor hala öyle ayakta fazla kalmamaya çalış

3 Beğeni

Öyle çok ayakta kalmamaya çalışıyorum valla canım. Her fırsat bulduğumda uzanıyorum, kızım var 4 yaşında, onunla beraber her gün öğle uykusuna yatarım muhakkak ama tansiyon hep düşük. Yaa bende öyle halsizlik vs de yok aksine ama düşük çıkıyor işte valla

2 Beğeni

Tansiyonun açlıkdanda duşe bilir ,ackende tansiyon dusuyor.ama bende en çok baş ağrısı veriyor.oyle olunca. Ama acıkdıgimda sekerim dusüyor .ve parmaklarim esiyor gec yersem çok dusüyor sekerim

1 Beğeni

Merhaba Doktorum tansiyonumu ölçtü ve yüksek dedi. Kardiyoloji doktoruna randevu almamı istedi. Aranızda bu durumu yaşayan var mı Günlük tansiyon ölçme sıklığınız nasıl? Başka nelere dikkat ediyorsunuz

Benim tansiyonu. hamilelikde yukarisi 90 aşağıdı 70 hep boyle devam ediyorum kaç aydir,dusuyor ama hic yukselmedi cok sukur.Yuksek olmasi iyi değil normada tutmaya çalis canim.Bende sabahlari dusuyor hep

1 Beğeni

Salatama tuz bile dökmem. Tuza da cok dikkat ediyorum. Büyük ihtimalle bebeğimi gorücem mutluluğu vardı. Heyecandan yükseldi diye düşünüyorum. Büyük tansiyona 140 dedi

2 Beğeni

Bende de her kontrolde hep düşük çıktı. 8-6 9-6 civarı. Doktora sorduğumda gebelikte normal gördüğümüz dereceler bunlar dedi. Gebeliğe bağlı, herhangi bir sorun yok dedi

3 Beğeni

Hamilelikte dusuk tansiyon yasayan anneler Kendim de bu dertten muzdaribim​:star::star::star: Sayiyom resmen gozumun onunde ucusuyo. Ebeme danistim. Can sIkici bi durum ama dusuk tansiyondan kaynaklaniyo dedi bu donemde cok normal Bol bol su ic bi de arada yemegin tuzunu arttir Bide arada bi yemeklere bulyon koy dedi.

1 Beğeni

Benim de tansiyon düşük. Başın döner gibi olursa biraz uzan. Tuzlu kraker ye. Tansiyon çıkması daha zararlı. Ben düşük olmasına razıyım :star_struck:

Zaten bebek sinyal veriyor cok yordun kendini Onun icin dinlen diyo

1 Beğeni

Tansiyonum yüksek çıktı neden olur ?belirtilerini pek fark edemiyorum

Düzenli ölçmen lazım. Ölcemeden anlamak zor ensenden ağrı olur burnun kanar. Bu aşamya kadar gelmezsin inşallah Tuzu azalt. 14’ü geçerse muhakak doktorunu ara Sana tansiyon için ilaç yazacaktır ilacıni zamaninda iç Yüksek tansiyon bebek için zararlı

12.8 çıktı

12/8 normal ki

Öyle bir şey dedi diye hatırlıyorum emin değilim ama bugün de tahlil yapmaya çağırdı oradaki hemşire başkaydı o da hiçbir şey sormadan direk senin tansiyon yüksekmiş kendine dikkat et fazla dolaşma sıcaklarda tuzuna vs dikkat rt dedi ister istemez strese girdim

1 Beğeni