Gebelikte Tansiyon Düşüklüğü / Yüksekliği 🤕

Tansiyon düşüklüğü yasayan var mı normalde de 10 a 7 falan çıkardı bugün hep 8 5 civarındaydı kafam kazan gibi tuzlu ayran içtim turşu yedim tansiyon normal gosterse de kafamın ağırlığı geçmedi hâlâ

1 Beğeni

Bende aynı durumu yaşadım tuzlu ayran felan iyi geliyor kafamı da iyice sarıyodum eşarpla anca o iyi geliyodu

2 Beğeni

Yarın sağlık ocağında test vericem bu durumu da danisicam ne yapmak gerekir normal mi yazarım burdan da dediklerini

İkinci gebeliğim boyunca tansiyonum hep düşüktü ve doktorum gebelikte normal olduğunu söylemişti çok çok düşmediği sürece. Takip edin tansiyonunuzu, ölçün belirli aralıklarla ve kontrolünüzde doktorunuza verin rakibinizi. Bakalım ne diyecek ?

1 Beğeni

Doktor da surekli olmuyorsa ara ara normal dedi bide dustugunu hissettiğinde uzan ayaklarını havaya kaldır sürekli tuzlu biseyler yicem diye ugrasma odem yaparsin dedi

Merhaba kizlar dun aksam biraz fenalasip acile gittim tansiyonum 8 5 ti doktor serum takti tuzlu ayran ictim ama tansiyonumu 10 un uzerine cikaramadilar ayni durumu yasayip cozum bulan var mi bu arada tansiyom 12 7 asla sasmazdi

1 Beğeni

Düşük çikmiş iyot beslen tuzlu ye biraz duşuk tansiyonun altinda bir çok neden yatar aslinda

1 Beğeni

Ama gebeligin ilk 3 ayinda normal karşilanir sorun değil tuz alimini arttir biraz bol sivi al dinlen bol bol

2 Beğeni

Geçmiş olsun arkadaşım :blush:

Cok fazla tuz tuketiyorum ama gene yukselmiyor​:smiling_face_with_tear:

Açlik kan sekerinizi hiç ölçtülermi peki

Hanımlar ben 19+3 günlük gebeyim benim normalim tansiyon da 9 yada 10 larda oluyordu 1 haftadır anı baş donmesi kişi ak gini olma kalp çarpıntısı sonrası tansiyon olcturdugumde 12/8 çıkıyordu az önce yine aynısı oldu ölçtüm 14/9 çıktı internnette yüksek tansiyona ilgili kötü weyler yazıyor bebek kaybı vs gobi çok endiselendim limon suyu içip sol tarafıma uzandım doktoruma mesaj attım dönmesini bekliyorum sizlerin bu konuda tecrübesi olan varmı acaba :pray:

2 Beğeni

Geçmiş olsun :pray:

Şimdi nasılsınız ?

Çok saolun :pray: gece acile başvurdum ama ilgilenen olmadı benim yaptığım şeyi yapıp eve yolladı bu haftalarda beklenilen bir durum değil diyip geri gönderdi bugün gün içinde kendi doktoruma gidicem ama halla kendimi İyi hissetmiyorum açıkçası …

Ayrıca o kadar rezil bir hastaneydiki öyle şeylere şahit oldum ki doğuma gelen kadınla ne doktor ne hemşireler unursamayip ilgilenmedigi için kadın gözümün önünde tuvalette doğum yapıp bebeği yere düşürdü doğum esnasında rezalet bor gece geçirdim sinirlerim boşalıp ağladım…bursa Şevket Yılmaz eğitim hastanesi

Benim hamilelikten once tansiyonum normalden düşüktü. Hamileligin 4. Ayından sonra tansiyonum yükselmeye başladı. Şimdi yağlı yemek falan yedigimde hemen limonlu su içip dengeliyorum yani. Son 1haftada yaşamadım tansiyon yüksekliğini

Bu durumda bir doktor görüşü aldinmi peki çünkü benimde normalim hep düşüktür 19 haftaya girdiğinden beri var bu sorun bende

Hayır almadım. Kendim evde dengeliyorum

Anladım cnm sanada çok geçmiş olsun ama doktorum bu durumun tehlikeli olduğunu hatta 21 ci haftalardan sonra eğer böyle sürekli yükseklik olursa hastane uatiwo verip takip altına aliyoruz bebeğe giden kan akışını yavaslatkyor dedi bende korktum açıkçası rabbim yardımcımız olsun :palms_up_together:

Kendi doktoruna git evde dusurmeye çalışma kendin acil ilgilenmezse kendi doktorunla görüş ve git gerekli islem takibi yapar