Gebelikte Tansiyon Düşüklüğü / Yüksekliği 🤕

Tansiyonunu düzenli ölçüp kaydet. İlaç kullanmak zorunda kalırsan korkmana gerek yok. Asıl kullanmazsan sorun çıkar. Geçmiş olsun canım.

2 Beğeni

Merhaba canım aramıza hoşgeldin gebeliğin hayırlı olsun :rose::bouquet: @Fatma7 tansiyon takibi yap bi kağıda yaz sabah akşam yaz ilk doktor kontrolünde Dr göster ona göre bir yol izler doktorun

1 Beğeni

Doktor da öyle dedi 1 hafta boyunca sabah akşam kağıda yaz getir bakalım yine aynı olursa ilaç tedavisine başlıyalim dedi ilk gebeliğin olunca ondan endişelendim biraz teşekkür ederim

2 Beğeni

Teşekkür ederim

Rica ederim canım :heart: geçmiş olsun dikkat et yediklerini inşallah ilaca gerek kalmadan geçer

İnşallah​:palms_up_together::slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Bende hamilelikte hipertansiyon sıkıntısı yaşadım . Savah öğle akşam ölç yemeklerden 15 dakika sonra ve ayakta olmadan dinlenmis bir sekilde . Surekli yuksek cikarsa kardiyolojiyr gidersin hap baslarlar tuzluya ve yagli yemeklere dikkat et sorun olmaz

Merhaba @Fatma7 hoşgeldiniz :bouquet: tansiyon ölçmeden ònce bir 10 dk oturup dinlenmiş miydiniz eğer dinlenmeden ölçtüyseniz o da yüksek gösterir

Aramıza hoşgeldin :tada: @Fatma7

Gebeliğin hayırlı olsun :ribbon:

Çok geçmiş olsun :pray:

Hem tansiyon hem şeker yükselmesi ve birde kan zayıflıgı yaşıyorum bana fikir vere bilir misiniz

2 Beğeni

Ben de yüksek tansiyon var 2 hafta sonra şeker yüklemesi yapılacak

2 Beğeni

Tansiyonu yaşadım tuzdan ve yağdan kaçın fazla yorulacak şeyler yapma yaza soğru doğum yapacaksan güneşli havaya maruz kalma

2 Beğeni

Gebelikte tansiyon ve şeker yükselmesi durumlarında, doktorunuzun önerilerine uymak önemlidir. Genel olarak, düzenli kontroller, dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve gerekirse ilaç tedavisi bu durumları kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir. Ancak, her durum bireyseldir, bu nedenle doktorunuzla sürekli iletişim halinde olmalısınız.

Gebelikte kansızlığı önlemek için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Demir İçeren Besinler: Yeterli miktarda demir içeren gıdalar tüketmek önemlidir. Kırmızı et, tavuk, balık, kuru baklagiller, koyu yapraklı sebzeler ve kuru meyveler bu besinler arasında yer alır.

2. C Vitamini Alımı: C vitamini, demirin vücut tarafından daha iyi emilmesine yardımcı olabilir. Portakal, mandalina, brokoli gibi C vitamini içeren besinleri diyetinize ekleyebilirsiniz.

3. Demir Takviyeleri: Doktorunuzun önerisiyle demir takviyeleri alabilirsiniz. Ancak, kendi başınıza takviye kullanmaktan kaçının ve doktorunuzun önerilerine uyun.

4. Dengeli Beslenme: Gebelikte dengeli ve çeşitli beslenmek önemlidir. Günlük diyetinize farklı besin gruplarından dahil etmeye özen gösterin.

5. Doktor Kontrolleri: Gebelik sürecinde düzenli doktor kontrolleri yapılmalıdır. Kan testleriyle hemoglobin düzeyiniz izlenir ve gerekirse tedavi planı oluşturulabilir.

6. Sıvı İçimi: Bol su içmek, vücutta dolaşan kan miktarını artırarak genel sağlığı destekleyebilir.

Her gebelik farklıdır, bu nedenle bireysel durumunuz üzerinde etkili olabilecek önlemleri doktorunuzla konuşarak belirlemeniz önemlidir.

1 Beğeni

Bende yaptılar ama iyi demişler di

Tafsiyen icin çok teşekkür ederim dikkat etmeye calışıyorum artk mart ayına denk geliyor hayırlısıyla inşallah

1 Beğeni

Teşekkürler tavsiyeniz için evet ilaç tedavisi uyguladı doguma kadar kan zayıflıgımın önlenmesi gerekiyor muş bu halde giremezsin dedi diyete uyman gerek dedi eskisi gibi tuzlu yaglı yemiyorum ve hamur işlerine özelikle dikkat etmem gerek miş ekmekten bir sorun olurmu acaba sadece bir ögün alıyorum onuda

1 Beğeni

Ekmek olarak tahıllı ekmek ya da tam buğday ekmeği yerseniz daha faydalı. Ben öyle yapıyordum. Günde 2 dilim yiyebilirsiniz

2 Beğeni

Tansiyon dusmesi halsizlik

1 Beğeni

Teşekkür ederim iyiki bu uygulamayı indirip sizlerle arkaşlık kurmuşum artk sizler gibi iyi insan bulmsk cok zor iyiki varsınız :heart_eyes:

1 Beğeni

Ne demek, siz de iyiki varsınız :heart_eyes::heart::star_struck:

1 Beğeni