Gebelikte Mide Bulantısı 🤢

Teşekkür ederim inşallah yazdıracam

1 Beğeni

Bir hafta oldu bulantılarım başlamış hayattan soğudum resmen. Dün çok zor olsada namazımı kılabildim ve başka hiçbir şey yapamıyorum bu dediğinizi yazdıracam iyi gelir inşallah teşekkür ederim :cherry_blossom:

Ekşi ve acı dışında hiçbir şey yiyemiyorum

Prilam öneriyorlar genelde

@Defne canım burda yazıyor

3 aydan sonra devam eden bulantılar bebeğin gür saçlı olacağının belirtisiymiş ablamlar ve yengelmer doğuma kadar bunu çekiyorlardı ve bebek bildiğiniz tam gür saçlı doğuyordu

Hamilelikte aşırı mide bulantısı olanlar yardımcı olabilir mi? Benimki katlanılmaz bir hal aldı. Siz bunun önüne nasıl geçtiniz, neler yaptınız? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Kaç haftalık eğer daha küçükse normal ama sen yineden bir doktora görün su kaybebedebilirsin fazla istifrayla

7 haftalık ve şu bile içemiyorum, günlerim zehir oluyor. Benim gibi gebeliğini sıkıntılı geçiren olmadı hiç çevremde.

Bende 6ıncı haftadan beri çok istifra ediyorum, 12inci hafta bitmek üzere bazen 1-2 gün geçiyor kusmalarım bitti sanıyorum ama yine tekrar ediyor maalesef ben çok yoruldum gerçekten mide bulantısından kusmaktan. Doktor bana Prilam Dr diye bir ilaç yazdı kusmaya iyi geliyor, ben bir iki kere kullandım ama alışmak istemediğim için fazla kullanmadım çünkü kullanırken iyi ama kullanmayınca yine aşırı kötü oluyorum, sanki kullanıp bırakınca daha kötü oluyorum gibi hissediyorum ama psikolojikte olabilir. Belki size daha iyi gelir. Bir doktora danışın, sağlık ocağında yazdırmıştım ben. Geçmiş olsun, sağlıklı geçsin gebeliğiniz. :cherry_blossom::cherry_blossom:

Benimde cok kotu gecti ilk donemlerim 15 16. Haftadan sonra rahatladim suan 26. Haftam ama hala prilam kullaniyorum.ozamanlar 4 tane prilam aliyordum genede etkisi sifira indirmedi tabi..dogal yöntemler bana sökmedi denemedigim sey kalmadi.sen de bir doktoruna danis.gecmeyecek gibi geliyor ama geciyor eninde sonunda :smiling_face_with_tear:ozamanlar cok aglardim bulantidan dolayi allah yardimcin olsun saglikla büyüsün bebeğiniz

20 haftaya kadar ne su içebildim ne yemek yiyebildim sudan oyle tiksindim ki duş bile almak istemiyordum​:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: belli başlı şeyleri yiyebiliyordum mesela hergun yayla çorbası gibi elma ayva bunlarla gecirdim günleri ama geciyor cok sukur simdi herseyi yiyorum 30 hafta olduk :smiley:

Benim 5. haftada başladı şu an 14. haftamdayım hala hız kesmeden devam ediyor. Önüne geçemedim ilaçta fayda etmiyor. :sweat_smile: Yalnızca süreci kabullendim.

Doktorlar pek önermiyorlar mide bulantı için ilacı organik şeyler dene mide bulangısına kraker beyaz leblemi falan iyi geliyor

1 Beğeni

17 haftadayim hala prilam içiyorum ama eskiye göre azaldı biraz daha sabır

Zaten 1 ay önce verdi doktor ilacı 2 defa içtim sadece birinde sınavım vardı kusmak istemediğim için kullandım diğerini de aşırı kötü olmuştum ilk kullanmamdı denemek için kullandım ama sanki kullandığımın ertesi günü daha fazla kustum o yüzden bir daha kullanmadım. İlaç kullanmayı da pek sevmem. Kraker, leblebi her şeyi denedim ama sabah direkt kusmaya uyandığım için bir faydası olmadı onlarında. Şimdilerde biraz azaldı, kendimi tutmaya çalışıyorum kusma daha az ama bulantılarım bitmedi maalesef. 12 haftalık oldu bebek umarım bu haftadan sonra tamamen biter. Teşekkür ederim :cherry_blossom:

1 Beğeni

7+4 hamileyim bulantım hep oluyordu ama ilk kez bugün kustum sonrasında daha kötü oldum ilaçsız bir çözümü olmaz mı fikirlerinize ihtiyacım var :woman_shrugging:t3:

Olmuyor tuzlu kraker falan diyolar en çok ben ilaçda kullandım tuzlu krakerde yedim su bile midemi bulandırıyodu. Hayirli olsun. 12. Haftadan flaan sonra genellikle bitiyo bu durum ya da azalıyo

1 Beğeni

İlaç ne kullandınız peki gerçekten insanın bütün enerjisini alıyor bu mide bulantısı

Prilam dr yazdırın doktorunuzda. Gebelik bulantısını için 14teyim maalesef hâla kesilmedi ilaçla günü kurtarıyorum

1 Beğeni