Gebelikte Mide Bulantısı 🤢

Mide bulantısı yaşayan hamişler :cherry_blossom:

Alalım tecrübelerinizi ve şu anki durumunuzu :wink:

stomach GIF

Arkadaşlar merhaba, 16 haftalik hamileyim. Ilk aylarda asla olmayan mide bulantisi 2-3 gündür maalesef başladı. Viral enfeksiyon vs diye dusundum ama sadece mide bulantısı var. 1. trimesterda bulantisi olmayip, 2. trimesterda baslayan var mi?

2 Beğeni

Arkadaslar dusuk riskim var kese etrafinda kanama var demisti doktor progestan kullaniyorum ama asiri mide bulntisi yasiyorum resmen nefessiz kaliyorum kendimi zorluyorum kasiklarima agri giriyor napmam lazim bu mide bulantisi icin sabah cok yok ama gece asiri derecede cok var.simdi bile zorladigimdan kasiklarim agriyor karnim agriyor korkuyorum

Tutmayın kendinizi, kusmak istiyorsanız kusun. Tuzlu kraker iyi gelebilir

Tutmam imkansiz zaten ama cok zorlaniyorum agri giriyor hep

bulanti icin zencefil cayı önerebilirim bana cok iyi gelmisti gebelikte zarari yok hatta zencefilli hap da veriyor kadin dogumcular.cok acı gelirse tadı cok az bal katabilirsiniz. ama fazla tuketimi dusuke sebep olabilir diyor abartmamak lazim yine de

Progestan fitil olarak mı kullanıyorsun hap olarak mı tatlım ?bana da vermişti ozeldeki Dr hap olarak içme bulantı yapar fitil olarak kullan demişti.ben fitil olarak aldım hep bulantı yapmadı bana çok fazla. Bu aralar benim de bulantılarım çok ben nane çayı ile duruyorum o iyi geldi bide çubuk kraker :innocent:

1 Beğeni

Düşük riski olunca normal mide bulantısı için hap vermiyorlar mi acaba merak ettim de bu arada sağlıcakla kavuşun bebislerinize inşallah :smiling_face_with_three_hearts:

Progestan hap genel olarak mide bulantısı yapan bı ilacmis bende dün doktoruma söyledim fitil olanını yazdı bu daha iyiymiş bulantı falan yapmiyormus doktoruna danışmanı öneririm…:heart::cherry_blossom:

8 haftalik gebelikde bazen 1 gun mide bulantim yok normal mi

1 Beğeni

Ben mide bulantım olmayınca şükrediyorum :rofl:

Merhaba canım aramıza hoşgeldin :star_struck:

Gebeliğin hayırlı olsun :two_hearts:

Ne güzel hiç bir belirti yaşamıyorsunuz bende aynı şeyleri yaşadım bende göğüs ağrısı ve kasık ağrısı dışında hiç bir belirtim olmadı

Şuan sizin yerinizde olmayı nasıl isterdim… 6h+6g 15 gündür kesintisiz midem bulanıyor aç geziyorum resmen. Yiyince kusuyorum direk. Çok şanslısınız

Arkadaşlar merhabalar 11+1 haftalığım şuan iki gündür iyice sapıttı midem yediğim çıkıyor besin alamıyorum su içemiyorum bunlar gebelikten ama bide öksürük başladı öksürdükçe soluk borum tahriş olmuş gibi acıyor doktora gitmeli miyim acaba şu mide bulantım için bir şey yaparlar mı burası küçücük tek bir doktor ve acili var başka bir şey de yok fikir verin lütfen

Bazı durumlarda yatış bile veriyrolar. Belki sizin durumunuzu da değerlendirirler. Iyice halsiz kalmayı beklemeyin derim. Çunku bebegin organ gelisimi vs o haftalarda oluyor.

Çok geçmiş olsun :pray: Bence doktora gidin, ilaç yazacaktır

Dayanamadım gittim fakat 11haftalık size ilaç yazamam dedi serum da yapamam dedi sadece su gibi bir serum yaptı bir işe de yaramadı hala kötüyüm

Gittim fakat 11haftalık size ilaç yazamam dedi sadece su gibi bir serum yaptı bir işe de yaramadı

1 Beğeni

Normal serum acilde rutin yapılıyor. Dediginiz gibi pek bir etkisi de olmuyor. Bolca gecmis olsun diliyorum :cherry_blossom:

Çok teşekkür ederim :face_holding_back_tears::sparkling_heart: