Teşekkür ederim denicem
Şimdi nasılsınız ?
Teşekkür ederim sorduğunuz icin iyiyim bulantıyla başa çıkabiliyorum artık sağolun siz nasılsız
Çok sevindim iyi olmanıza Ben de iyiyim teşekkür ederim
Kalp atışını duymak için beklyeceksin .biraz geç git doktora zaten Allah korusun kötü visey olsa kahverengi kanamalar başlar. O sebeble ilacı mutlka iç bebek gelişsin.
- Haftadayim hanımlar 4. Haftadan beni mide bulantım var hicbirsey yiyemiyorum su bile içsem istifra ediyorum yaşayan varmı benim gibi ne zaman geçer bilgisi olan varmı ?
Merhaba canım aramıza hoş geldin ;
Mide bulantısı, özellikle gebeliğin erken dönemlerinde (ilk 12 hafta civarında) çok yaygın bir durumdur ve maalesef bazı annelerde oldukça şiddetli olabilir. Hatta bu dönemde su bile içtiğinde mide bulantısı yaşayabilirsin. Buna “sabah bulantısı” denir ama günün herhangi bir saatinde yaşanabilir.
Bu durum genellikle gebeliğin 12-14. haftasına kadar düzelmeye başlar, fakat bazı kadınlarda daha uzun sürebilir. Eğer hiçbir şey yiyemiyorsan ve sürekli kusuyorsan, vücudunun yeterli sıvı ve besin almadığından emin olman çok önemli. Bu konuda doktoruna danışmanda fayda var, çünkü şiddetli mide bulantısı ve kusma (hiperemezis gravidarum) dehidrasyona neden olabilir ve tedavi gerektirebilir.
Mide Bulantısını Hafifletmek İçin Deneyebileceğin Yöntemler:
-
Sık ama Az Öğünler: Miden boş kaldığında bulantılar daha da artabilir. Sık sık, az az yemek yemeye çalış. Kuru bisküvi, kraker ya da tost gibi hafif yiyeceklerle başlayabilirsin.
-
Zencefil: Zencefil, mide bulantısını hafifletmede oldukça etkili olabilir. Zencefil çayı, zencefilli şeker ya da kurabiye deneyebilirsin.
-
Limon: Limonun ferahlatıcı kokusu mide bulantısını hafifletebilir. Bir dilim limon koklayabilir ya da suya ekleyip içebilirsin.
-
Sıvı Tüketimi: Su içmek seni rahatsız ediyorsa, buzlu su, zencefil çayı ya da limonata gibi hafif içecekleri deneyebilirsin. Yavaş yavaş, küçük yudumlarla içmek daha kolay olabilir.
-
Vitamin ve Takviyeler: Prenatal vitaminleri gece almayı deneyebilirsin, çünkü bazı kadınlar vitaminleri gündüz aldıklarında mide bulantısı yaşayabiliyor. Ayrıca doktoruna danışarak B6 vitamini takviyesini de düşünebilirsin, bu bulantıyı hafifletebilir.
Eğer mide bulantıların çok şiddetliyse ve hiçbir şey yiyip içemiyorsan, doktoruna danışmayı ihmal etme. Bebeğin ve senin sağlığın için vücudun yeterince besin ve sıvı alması çok önemli. Umarım bulantılar yakında hafifler!
Merhabalar arkadaşlaaar, aranıza yeni katıldım. Gebe olduğumu henüz testten öğrendim, pazartesi günü BHcg değerimi öğrenmeye gidecegim. Son adet tarihime göre muhtemelen 5 haftalık. Paxera kullanıyordum 30 mg’dan düşmeye başlamıştım lakin 15 mg da iken gebe oldugumu öğrendim ve psikiyatristim tamamen kesti ilacı. Psikolojik mide bulantısı sebebiyle kullanıyordum. Şimdi de gün aşırı mide bulantım var, iştahım çok açık ama her yemekten sonra çok rahatsız ediyor bulantı. Rahatlamak için de mecbur çıkarıyorum. Sonra halsizlik, uyku hali tabi. Simdi de anlayamıyorum ilaçtan mı yoksa gebelikten mi oluyor mide bulantısı. Gebelikte de ne kadar sürüyor, sanki hiç bitmeyecek gibi geliyor biliyorum henüz başındayım ama önceden çok çektim midemden cok hassas cunku. Simdi de her bulantıda ağlayasım geliyor.
Merhaba, gebelikle alakalı olabilir artık psikolojik olmaktan çıkmıştır diye düşünüyorum kadın doğum doktorunuz bulantı hapı verecektir faydasını görürsünüz muhtemelen.Benim 8. Haftada başladı bulantım vs açlıktan titrediğimi biliyorum, 18. Haftada azalmaya başladı o zamana kadar ilacı kullandım en azından çocuğa faydalı olabilecek kadar yemeye çalıştım.Bulantim devam etti bu arada ama kusma yoktu.
Umarım verilen ilaç iyi gelir de biraz daha hafif atlatırım bu süreci. Gebeliği öğrenir öğrenmez sigarayı da bıraktım onun da stresi var sanırım. Hepsi üst üste geldi gibi oldu.
6+5 iz bulanti ve koku hassasiyeti 2 gundur basladi. En korktugum da bulantiydi sorum su ki doktorun verdigi bulanti haplari fayda ediyor mu ? Yarin ilk kontrole gidicem
Prilam dr bana fayda etmişti isterseniz sizde onu deneyebilirsiniz
Kullanırken hicmi bulantı iş olmuyordu normal hayatınıza devam eder gibi mi ettiniz ?
Prizin diye bir ilaç kullandim biraz ağırdı doktorum uzaman dktrordu onun harici uzm. Olmayan doktor yazamiyor baska bir doktorda ilacı yazamiyor ama ben cok memnun kalmistim gece yatmadan once 2 tane iciyordum bide tatli guzel uyku yapiyordu sabaha kadarhem dinlenmis olarak uyaniyordum hemde ilac sayesinde canımın istedigini yiyordum ilaç sayesinde nerdeyse bulantı yasamadim diyebilirim çok çok nadir kokudan istifra ettigim oldu ilk 3 ay dan sonrada ztEn tamamen bulantım bitmişti ilacın adı (Prizin) doktorunuza bi sorun bence eğer uygunsa sizin için yazsin ben( prilam)da kullandim fakat etkili olmamisti
geçici bir süreç 3 aydan sonra rahatliyorsun
Bende prilam kullanıyorum fakat durdurmuyor bulantıyı kusmam gelince atıyorum tutmuyor yani
Ben gebeliğimi erken gebelik testi ile adetime 1 hafta Kala öğrendim ve artık piskolojikmen mi desem öğrendiğim gün mide bulantısı yaşadım midem bulanmasin diye doktorum hap yazdı fayda yoktu ve şimdi 37 haftalığım doğuracağım artık hayla kusmalar mide bulantısı devam
Benim de 6da başladı 13teyim hâla devam ediyor. Evimde yemek bile pişiremiyorum. Prilam dr hap bi de gasvin şurup yazdırın bunlarla ayakta duruyorum bulantıyı en hafife indiriyor en azından bişiler yiyebiliyorum
Bende korkuyorum doğuma kadar devam etse mide bulantısı ama inşallah hiç niriniz yaşamayız onu ya
Ben ettim ama kişiden kişiye değişir belki denemenizde fayda var
37 haftalıkda miğde bulantısı yaşayan varmı bu haftada neler yaşadınız