Kızlar gebeliğinizde en çok tükettiğiniz besinler neler oldu ?
Bu besinlerin hamileliğinize olumlu ya da olumsuz etkileri oldu mu ?
Mesela ben en çok semizotu ve karpuz tükettim, hala da tüketiyorum İkisinin de bebeğimin gelişimine çok iyi geldiğini fark ettim. Aynı zamanda bana da çok iyi geliyor
Fındık kaju Antep fıstığı süt ve süt ürünleri(her gün kahvaltıda mutlaka peynir akşam yemeğinde yoğurt veya ayran yatmadan mutlaka süt içiyorum bazen kahvaltıda içiyorum) her gün mutlaka en az 1 tane mevsim meyvelerinden (şeftali muz erik armut (çok mevsimsel olmasa da)
Ben diyetisyene gitmeyi düşünüyorum kilolu bi hamilelik başlangıcı oldu benm malesef bunu çok kafama takıyorum birde ikiz olunca şimdi dikkat etmekte fayda var
Tabi ki önce onların sağlığı bugün dahiliye doktoru kilomu söyleyince öyle bir tepki verdi ki çok kötü oldum yani oraya kadın doğum doktoru hamile diye yollamış insan biraz düşünceli olmaz mı alay etti resmen tepkisi ve bakışıyla
@Tatlıheyecanım_3012 Bazı doktorlar gerçekten çok kırıcı oluyorlar. Karşılarındakini düşünmüyorlar. Siz hiç üzmeyin canınızı arkadaşım Kendinizi iyi hissetmiyorsanız diyetisyen desteği alırsınız olur biter
Aynen öyle bazıları dağdan inme gibi yaa normal kiloda olsam da diyetisyen desteği alırdım diye düşünüyorum şimdi şöyle insan hamile olunca sanki az yemiş hissi oluyo birde sürekli acıkmışım gibi geliyo banakontrollü kilo alalım ki doğumdan sonra vermek kolay olsun birde bebeğimiz her açıdan gerekli besini alsın ben dengeleyemiyorım sanki kh yağ protein hepsi de şart yaa sanırım fenci olunca bazı konulara da hakim olunca da olabiliyor bilmiyorum
Mesleğinizi hayatınıza katmışsınız siz de Kendiniz ve bebekleriniz için en iyisini elbette sadece siz bilirsiniz Diyetisyen çok mantıklı bir karar kesinlikle. Mesela ben bu gebeliğimde dengesiz şekilde kilo alıyorum. Allah’tan bebeğim sağlıklı ama şimdi de doğumdan sonra nasıl vereceğim bu kiloları diye de düşünmeden edemiyorum. Kısmet artık, göreceğiz bakalım