Dün nabzimin hızlı atmasına uyandım olceyim diye kalktım tansiyonumda 8-4 geldi. Bu akşamda boyleyim 15 haftalık gebeyim. Haftaya kontrolüm var doktoruma söyleyeceğim başına gelen varmı düşük tansiyon yaşayan ?
Benimde detaylı ultrason sırasında tansiyonum çok düştü sonrasında doktor kontrol etti biraz dinlendim hava aldım o gün bir düşüyor bir normale dönüyordu sonrasında düzeldi çok şükür sırt üstü yatmamaya özen göster yan yatmaya çalış
Ve bol sıvı tüket buda tansiyon düşmesine neden oluyor vücudun susuz kalması
Ara ara benimde öyle oluyor 22 haftadayim korkucak birşey olmadığını ayaklarını dikip biraz beklememi söyledi doktor. Asıl yüksek tansiyon riskliymis. Kendime dikkat etmeye çalışıyorum birden düşüyor havalarda ısınmaya başladı onunda etkisi var
Benimde oyle 37 haftalik gebeyim surekli tansiyonum düşüyor. Düştüğünü hissediyorum kalp çarpıntısı gözümün önünden yıldızların parlaması o sırada hemen Tuzlu Ayran iç uzan kendine gelirsin . Iyiki tansiyonumuz yükselmiyor düşüyor. Yükselirse sıkıntı
8-5 9-6 tansiyonum doktora soyledigimde normal diyor yukselmesinden dusmesi daha avantajli diyor
Benim başından beri düşük tansiyon, doktorum bana düşük tansiyon onemlı değil gebelıkte yüksek tansiyon sıkıntı demiştı . Zaten kadınlar da genelde tansıyon düşük oluyo bu normal bişey
18 haftaligim hamileliğim basindan bu yana düşük tansiyon yaşıyorum varmı bu sorunu yaşayan
ben iki gebeliligimde de yaşadım. Sırt ustu yatamiyorum fazla ayakta kalamiyorum tabi bile benim kansizlikta var .Doktor muayenesinde bile hemen yan dönüyorum yoksa bayilcak gibi oluyorum. Hemen nefesin daraliyor gözlerim karariyor. Az ama sık yemek gerekiyor hele sabah saatlerinde dışarıda isim varsa eve zor atiyorum kendimi. Yuksek tansiyon dan daha iyi bebeğe zararı yok ama zorluyor mu anneyi evet zorluyor .
Bende öyle 9.6 ya kadar düştü halsizlik oluyor
Ben cnm maalesef yapacak bir şey yok bol dinlenme , doktora söylediğimde iyidir iyi, yüksek bebeğe zatat verir düşük anneyi sersemletir bişi olmaz korkma cnm
Evet banada öyle dediler iyi diyorlar hamilelikten düşüyor Muş zaten
Halsizlik yapıyor mu ben genelde halsizim birde gözüm karariyor
Benim tansiyon aleti yok arada hastaneye gittikce ölçülmüştü onda da genelde 9.5 veya ,9.6 civarı çıkıyordu tok karnına
Zaten hamilrligin ilk ayları çok halsizlik oluyor tansiyon dusuklugude iyice tetikliyor. Bol bol dinlen sol tarafına yatarsan daha rahat edersin. Allah başka sıkıntı vermesin canm
Benim ilk hamileliğimde olmuştu çalışıyordum birde sürekli tansiyonum düşüyordu ve bayılıyordum çok kötüydü.Bol su içmek günde 2 3 litreyr yakın, bol istirahat etmek ve ayakların yüksekte uzanıp dinlenmek gerekiyor tansiyon düşüyor diye çok tuzluya yüklenmeyin sonra ayaklarda inanılmaz şişlik oluşuyor
Gözümün önünden ışıklar geciyo bazen pul pul …soğuk terleme ve ellerde titreme oluyo halsizlik var bide sürekli yatmak istiyorm uyku değil ama
23+2 deyim diğer iki gebelikte olmamıştı bunda oluyo nedense tuzlu yeyip dengelemek istesemde yukselmiyo
Benimde 9 aydır büyük tansiyonum 8’in üzerine çıkmıyor. Aile hekiminede, doğum doktorumada sordum bi riski yok yükselmediği sürece sorun değil dediler ama anneyi zorluyor malesef. Çok baş ağrısı ve mide bulantısı yapıyor.