Gebelik şekeri Hakkında?

Bencede dikkat edin bebeğinize de yansıyor 2 gün önce doğum yaptım bu yüzden bebeğim kuvezde daha da 210 çıktı şekeri şuan takip altinda … diyet tatlı ve tuzlu endokrin bolumundeh randevu alıp diyetisyen takibiyle ilerleyin faydasını göreceksiniz…

1 Beğeni

Bebek ileride ve kafası büyük denildi bunlara takılmayın gayet normal bir bebeğim oldu ama şeker önemli takipte göz yummayin . Dün görmeye gittim ustune birde sarılık olmuştu :pleading_face::palms_up_together::pray:

1 Beğeni

Hiç sıkma canını yeter ki diyetine uy bende de gebelik şekeri çıkmıştı şuan bebeğim 24 günlük sağlıklı çok şükür :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Diyet yeterlo gelmiyorsa doktor ilaca başlar. Benim diyet yeterli gelmişti ilaç kullanmadım ama şekerim olduğu için doktor 39+1 de yatış verip normal doğum başlattılar bebeğim sağ salim doğdu doktorların dediklerine uyarsanız bir sıkıntı çıkmaz

1 Beğeni

İnsüline başlıyorum arkadaşlar + diyet. İnsülini duyunca korktum ama yapacak bişey yok kendinize dikkat edin ://

Diyet baya etli edecek ekmek çok az yiyorum ve tatlıyı da komple kestim. Hemen düştü benim. Birde çok fazla yeşillik yiyin yemek yanında hem tok tutuyor hem şekeri düzenliyor baya bir. Bugün kontrolüm vardı benimde şekerim düşmemiş olsaydı insülin verecekti ama düştüğü için vermedi birde tansiyon ölçmemi istedi son haftalardayım diye. Kendinizi korkutmayın swdece sağlam bir irade gerekiyor bence yeme konusunda sadece :)) birde bebeğimiz önden gidiyor diye illa erken olacak diye bişey yokmuş kilosu normale dönebilirmiş son haftalarda

2 Beğeni

Bişey soracagim size. Dogum olduktan sonra da diyete devam ettiniz mi? Yoksa caninizin istedigini yediniz mi? Benim canım cok seyler istiyor hepsini dogumu yaptigim gune sakladim gibi bisey :smiley: hastane odasina akrabalardan istedigim seyler de var o kadar canim istiyor ama frenliyorum yani. Dogum bittikten sonra da zarari olur mu ki?

Şahsen devam ederim diye düşünüyorum ama en azından bu kadar kısıtlama yapmam herhalde. Diyetisyene de gitmek durumunda kalacağım. Bir anda değişiklik yaparsam emzirme sürecine olumsuz etkisi olur diye düşünüyorum. Tabi doktor daha net bişey demedi, şu an doğumu bekliyoruz. Doğumdan sonra bebeğimde ve bende sorun olmazsa şekere çok takılmaz gibi geliyor bana

Hic korkma allahin izniyle bisey olmaz artik dikkat etmen gerekiyor sag saglim sağlıkla kucagina almayi allah nasip etsin. Ben de yaptirdim cikmadi seker ama cok aciksin seker cikmasina dedi dikkat et dedi cikolata bana bakiyor ben cikolataya yemiyorum korkudan​:face_holding_back_tears::laughing:

1 Beğeni

Valla ben doktora sordum doğumdan 3 ay sonra kontrole gel o süreçte ölçmene gerek yok dedi bende herşeyi yicem hayalî kurdum falan ilk 3-4 gün tuvalet korkusundan sadece çorba yedim diyebilirim tabi şuan istediğim herşeyi yiyorum kısıtlamıyorum zaten çocuğum için dikkat ediyordum kontrolde ne çıkacak bilmiyorum ama şeker çıksa da hamile olduğum zamanki gibi kısıtlamam kendimi bence :joy:

1 Beğeni

Bende ayni seyi dusunuyorum :grin: hamilelik surecimde de herkes aman az kaldi sabret sabret dedikce sinir oluyorum :face_with_peeking_eye: yani sabredebildihim kadar sabrediyorum ama hamilelik cok farkli bir surec insanin yemesigi seyleri yiyesi geliyor canin cekiyor, bi yere gidiyosun herkes yiyor sen yiyemiyorsun. Bi kereden bisey olmaz diyorlar ama o bi kereden hersey oluyor

1 Beğeni

Bide yasak olunca daha cazip geliyor malesef

1 Beğeni

Kızlar merhaba ,şeker yükleme testinde şekeri çıkmayıp sonradan şekeri çıkan oldu mu acaba?

Evet 25 te çıkmayıp 30 larda çıkabilir. Bu ara çok meyve yediysen karbonhidrat tüketimin arttıysa çıkıyor. Hele karpuz efsane etkili

Soylediklerinizin hepsini bolca tüketiyorum.olcturmem lazım sanırım

Benim ikk gebeligimde yuklemede sikinti cikmamisti ama 32 de falan usg de bebek buyuk cikinca falan sanirim simdi hatirlamiyorum da tekrar seker aclik tokluk falan yapilmisti.

Karpuz yemek ten suyum artmıştı

Meyve ne önemli etken. Meyveyi azaltırsan düşer şekerin. Bunun yanında karbonhidrata da dikkat et :slight_smile:

1 Beğeni

Kızlar 37+2 günlük hamileyim tokluk şekerim maksimum 150, açlık şekerim de maksimum 110 çıkıyor. Aranızda bunu yaşamış olan tecrübeli anneler var mı sizce tehlikeli bir durum arz ediyor mu? :herb:

Muhtemelen gebelik sekerin var ama zaten son zamanlara yaklasmissin Allahin izniyle bisi olmadan alirsin bebegininkucagina insaaallah