Siz nasil oldunuz nasil gectj surec. Suanda bebeginize kavusmussunuzdur
Merhabalar sizlere bisey sormak istiyorum ilk gebeligim 30.haftayim gebelik sekerim sinirda cikti diyetisyene yinlendirildim hemen hemen 1 aydir agzima tatli gibi tarzlar yememe dikkat ediyorum ilk zamanlar seker iuidi simdi tekrar yuksek 100 asagiya inmiyor ben artik kafayi yedim dr boylr giderse unsuline baslicaz dedi bebegin karninda olur dedi bebegimin kilosu 2.5 2 hafta onde ben artik sasirmis durumdayim su icsem yariyor demek
Ah canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki! Gebelik şekeri gerçekten zorlayıcı olabiliyor, hele ki ilk gebelikse insan ne yapacağını şaşırabiliyor. Ama öncelikle şunu bilmelisin: Sen elinden geleni yapıyorsun, bu tamamen senin suçun değil! Bazen diyetle kontrol altına alınsa da bazen vücut hamilelik hormonları nedeniyle insülin direnci geliştirdiği için şeker yüksek kalabiliyor.
Şimdi Ne Yapabilirsin?
Diyetine sıkı sıkıya devam et – Tatlıyı tamamen kesmiş olman çok iyi, ama bazı sağlıklı karbonhidratları da kontrollü tüketmek lazım. Yani aç kalmak da şekerin dengesini bozabilir. Tam tahıllı ürünler, sebzeler ve protein ağırlıklı beslenmeye devam et.
Ara öğünleri atlama – Uzun süre aç kalmak şeker seviyeni zıplatabilir. Küçük porsiyonlarla ama sık beslenmeye dikkat et.
Bol su içmeye devam et – Su vücuttaki şeker seviyesini dengelemeye yardımcı olur, ama tek başına mucizevi bir çözüm olmaz tabii.
Hafif yürüyüşler yapabilir misin? – Doktorun izin veriyorsa, yemeklerden sonra 10-15 dakika hafif tempolu yürümek kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir.
Kendini suçlama! – Bazı anneler tüm kurallara uysa bile genetik yatkınlık veya vücudun verdiği farklı tepkiler yüzünden şekeri kontrol altına alamayabiliyor. İnsülin bir korkuluk değil, bazen en iyi çözümdür.
Doktorunla ve diyetisyeninle sürekli iletişimde kal, bebeğinin kilosunun önde olması da şekerle bağlantılı olabilir, ama bu durum kontrol altına alınabiliyor. Lütfen kendini strese sokma, çünkü stres de kan şekerini etkiliyor. Unutma, sen ve bebeğin için en sağlıklı yolu bulmaya çalışıyorsun. Sağlıklı bir doğum diliyorum, dualarım seninle!
Diyestisyen destegi alablirsiniz. Benim de 24 Nhaftada cikti o zmndan beri diyetteyim. Sekerli bisey yemedim beyaz un ekmek yemedim. Hala da devam . 36 +4 oldum. Bol.bom yuruyus uqpin. Sekerin ilaci beslenme ve yuruyus. Yuruyunce dusuyor. Beyaz ekmek yemeyin tam bugday o da bir dilim, sabahlari tumurta peynir yesillik, oglen baklagil veya et tavuk kofteden biri veya sebze yemegi, aksam da yine sebze yemegi veya baklagil veya et balik tavuk gibi cesitlendirip sirayla gidin. Ara ogun yapin her iki ogun arasinda. Kefir/yogurt ve badem/findik/kabak cekirdegi/ ceviz gibi. Ben de bu sekilde dikkat ediyprum . Suan normal gidiyor.
Oyle yapiyorum beende hamur isi beyaz ekmek havucta seker var diye onuda kestim:) meyve diyorum ya sasirdim artik bi yuruyusum yok oda calisiyorum gun iversinde zaten hareketliyim eve yorgun gelip anca uzaniyorum cok saolun bayanlar yaa valla cok zorrr
Gebelik şekerim insuline rağmen sinirlarda çıkıyor çok canik sıkılıyor ne yapacağımı bilmiyorum diyette yapıyorum ama çok aç kalıyorum
Gebelik şekerim yüksek çıktı sınır nedir sizde de şeker var mı. Ve suyum da fazlaymış çok korkuyorum korkudan stresten mafoldum
İkinci gebeligimde günlük 4 sefer insülin yaptım ben,çok zorlu geçti hamileligim,ucuncuye hamileyim,bundada yükleme yapıldı ama çok şükür çıkmadı…çok yükseliyorsa hiç korkma muhakkak insülin kullan…bebeğe hiçbir zararı yok,beslenmene dikkat et,benimde aksine suyum azdi,bir sorun olmadan ikinci çocuğumun doğumu gerçekleşmişti,havuç suyu hamilelik suyunu yükseltiyor,tuketiyorsan tüketme,meyvelerde şeker oranı çok yüksek,bunlarda hem şekerimi hem suyunu artırır…durumun varsa iyi bir diyetisyenle devam etsen daha güzel olur…ben diyetisyenle devam ediyorum,arada kacamaklarim oluyor ama en azından ogunlerimi dengeleyebiliyorum
Teşekkür ederim geç mi kaldım sizce 30. Haftadayım İri bebek diye söylüyor doktor. Evde şeker ölçümü yapıyorum 170 150 yokluk çıkıyor yine de insülün kullanmam gerek var mı. Bebeğe bişey olacak diye korkuyorum. İri bebek diyor Gelişimini tamamlamadan doğar mı yoksa 38.haftada 5 kg olunca mı alır
Buna ancak doktorun karar verebilir canım,24.haftalarda yaptırman lazımdı,şekerin biraz yüksek ama sana iyi bir diyet uygulatip kontrol altına aldiradabilirler…benim şekerim 300 lere kadar çıkıyordu insülin basladigimizda…yüklemede 200 falan çıkmıştı
Sana tavsiyem gun icinde hareketli olsan da yuruyus yapamya caliis mutlaka. Youtubeda elcin demirel yuruyus videolari var 15 20 dk da olsa ac yap lutfen. Endoktrin doktorundan takipliyim. Kadin dogum da endokrin de diyestisyen de sekerin dusmani yuruyus dedi. Yani yuruyus yapinca seker dusuyor.
Merhaba 1 saatlik tokluk şekeriniz kaç çıkıyor bende diyabet hastasıyım insülün kullanıyorum
Her yediğiniz yemeğin yanında ayran veya yoğurt tüketmenizi tavsiye ederim kan şekerinizin ani yükselmesini engeller.
119130 arasi
İçiyorum zaten ama o kadar iğreniyorum ki bazen
1 saatlik tokluk şekeri olarak iyi Allah yardimcimiz olsun