Ağzına ilk lokmayı 1 de attıysan 2 de ölçmen gerekiyor. İlk lokma ile ölçüm arası 1 saat. Buna dikkat edersin canım. Sabah aç sabah tok öğle tok ve akşam tok şeklinde ölçmek en doğrusuymuş
Kızlar gebelik şekerim var biliyorsunuz 2 gündür akşamları yediğim yemeklerde sarımsak oluyor ve iki gündür akşamları tokluk şekerim açlık şekerinden az oluyor bir an makine mi bozuldu sandım ama üç dört kere bakıyorum açlık 100 tokluk 1 saat sonra 80 e inmiş oluyor yarın doktora gideceğim ama belki burda başına gelen biri vardır
sarımsak şekere iyi mi geliyor ?![]()
@emineeyy merhaba
evet hatta bununla ilgili bir deneyde yapılmıştı. sadece metformin verilen grupta açlık kan şekeri seviyesinde yüzde 1,78’lik bir azalma sağlanabilirken, sarmısak hapı ile birlikte metformin verilen grupta yüzde 3,12 düşme sağlanmış. Seninde sarımsaktan kaynaklı olabilir. ![]()
Kızlar benimde tansiyonum düşük ne kadar ölçsem düşük çıkıyor
Benim 10/6 hep bazen 9/5
Kızlar bugün Şeker yüklemesi oldu ve benim gebelik şekerim çıktı yarın diyete başlıyorum ama canım aşırı sıkkın bebek üç hafta önden gidiyor atlatabilir miyizzzzz :(((
Benimde gebelik şekerim yüksek ve diyete başladığım andan itibaren normale döndü, tabi ben son haftalardayım artık düşmesi bir işe yarar mı bilemiyorum ama çocuğum benimde 3 hafta önden gidiyor, erken mi olacak yoksa normal bir şekilde mi ilerleyecek süreç bunu zaman gösterir dedi doktorum
Biraz da kendim ettim kendim buldum ekmek ve tatlıyı gebe olmadan önce böyle yemiyordum siz neler yiyorsunuz
Bu aralar bende ekmek tatlı çikolata yemeye başladım. Aklıma da acaba şekerim çıkar mı diye geliyor. Şeker yükleme testi yaptırmadım. Açlık ve tokluk kanıma bakıldı sorun çıkmadı. Ben boğazıma dikkat edeyim![]()
Kesinlikle dikkat et benden söylemesi ![]()
![]()
Ay bu gönderileri okuyunca çok korktum bende yükleme yaptırmadım evde kendim bakıyorum sürekli 34 haftayı doldurduk bugün benimde şekerim bı haftadır 200 un altina düşmüyor açlık şekerim bile sabahları 120 üzeri çıkıyor o kadar da dikkat ediyorum ama nafile
Benimde gebelik şekerim var, diyet takipliyim bende. Acaba doğum esnasinda oncesinde ya da sonrasinda ne gibi sorunlarla karsilasabiliriz bilgileriniz var mi? Yqni bazen tek diyet yapmakta yetmeyebiliyor elimde olmadan yuksek ciktigi da oluyor benim de
İnşallah ![]()
Bencede dikkat edin bebeğinize de yansıyor 2 gün önce doğum yaptım bu yüzden bebeğim kuvezde daha da 210 çıktı şekeri şuan takip altinda … diyet tatlı ve tuzlu endokrin bolumundeh randevu alıp diyetisyen takibiyle ilerleyin faydasını göreceksiniz…
Bebek ileride ve kafası büyük denildi bunlara takılmayın gayet normal bir bebeğim oldu ama şeker önemli takipte göz yummayin . Dün görmeye gittim ustune birde sarılık olmuştu ![]()
![]()
![]()
Hiç sıkma canını yeter ki diyetine uy bende de gebelik şekeri çıkmıştı şuan bebeğim 24 günlük sağlıklı çok şükür ![]()
Diyet yeterlo gelmiyorsa doktor ilaca başlar. Benim diyet yeterli gelmişti ilaç kullanmadım ama şekerim olduğu için doktor 39+1 de yatış verip normal doğum başlattılar bebeğim sağ salim doğdu doktorların dediklerine uyarsanız bir sıkıntı çıkmaz
İnsüline başlıyorum arkadaşlar + diyet. İnsülini duyunca korktum ama yapacak bişey yok kendinize dikkat edin ://
Diyet baya etli edecek ekmek çok az yiyorum ve tatlıyı da komple kestim. Hemen düştü benim. Birde çok fazla yeşillik yiyin yemek yanında hem tok tutuyor hem şekeri düzenliyor baya bir. Bugün kontrolüm vardı benimde şekerim düşmemiş olsaydı insülin verecekti ama düştüğü için vermedi birde tansiyon ölçmemi istedi son haftalardayım diye. Kendinizi korkutmayın swdece sağlam bir irade gerekiyor bence yeme konusunda sadece :)) birde bebeğimiz önden gidiyor diye illa erken olacak diye bişey yokmuş kilosu normale dönebilirmiş son haftalarda
Bişey soracagim size. Dogum olduktan sonra da diyete devam ettiniz mi? Yoksa caninizin istedigini yediniz mi? Benim canım cok seyler istiyor hepsini dogumu yaptigim gune sakladim gibi bisey
hastane odasina akrabalardan istedigim seyler de var o kadar canim istiyor ama frenliyorum yani. Dogum bittikten sonra da zarari olur mu ki?