Gebelik şekeri Hakkında?

E bu doktor dedi şekerij çok çok yüksek dedi acil dahiliyeye git dedi e.niye dedi üstelik tatlı yerken bı etki gormiyorum ben 4 kilo verdim bebek haftasına göre kilo değil gramdi bide

Evet 50 likti benimki

Hiç abartmadim bı saat önce künefe yedim :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Teşekkür ederim canım valla takmiuorum yoksa hamilelik zehir olur bize

1 Beğeni

Benimde şekerim 260 çıktı ve bende pek inanmadım ama doktora iki kez gitim aynı şekilde farklı doktordu bana acil dahiliye git dedi ve ben gitmedim takmadım ve şuan randevu bulamıyorum ne yaziki doktor dedi doğumda bebeğin şeker hastalığı olur dedi korkutu beni :pensive:

Randevu bulamıyorum nasıl gideyim :pensive:

Bende internet üzeri almaya çalışıyorum inşallah bulurum olmasa diyer acil beni yönlendirsin

Sana tavsiyem şekerin varsa dikkat et ablam da gebelik şekeri varmış bilmiyordu, doktor şeker yüklemesi vs de demedi oda cahilliği işte araştırma yok yemeye içmeye dikkat etme yok son kontrolüne gittiğinde bebeğin kalbinin durduğunu öğreniyor ne yazık ki bebeği 9 aylıkken karnında vefat etti. Şeker basite alınacak bir şey değil çok zor günler yaşadı bizde onunla yaşadık tabi ki. Allah herkesin evladını bağışlasın inş sağlıkla doğurursun bebeğin için bu konuda titiz ol bence.

2 Beğeni

Haklısın bir şekilde gitmem gerek

1 Beğeni

E benim dün he tatlı yedim evet çok sekerliydi ama eşim aldığı.icin dayanamadım yoksa benim tatliyla.pek aram.uok ki yani e nete de bakıyorum 140 normal diyor

1 Beğeni

Bugun aclik tokluk seker ölçümü yapildi zaten o da ayri bir travma bi turlu damar bulamadilar damar yolu actilar filan neyse kizlar aclik 90 tokluk 145 cikti sinir 140 gözüküyor doktorumla gorusemedim henuz gebelik sekerim mi var benim yani zaten bebegim de haftasina gore birazcik kilolu ve 1 hafta filan ileride gozukuyor

Gebelik sekeri Konusunda bilgim yok ama standart seker icin 145 seker azcik yuksek geldi yinede ilacsiz diyet ve yeme aliskanligi duzenlemesiyle ustesinden gelinebilinir gibi ama gebelikte hersey farkli isliyo bilemedim. Gecmis 3aylikta baktirirdim senin yerinde olsam

1 Beğeni

Evet doktoruma bi sorayim olmadi ona bakilsin

Gebelik şekerin belki olabilir belki olmayabilir stres bile yükseltebiliyor ya da dün meyve veya karbonhidratlı şeyler yediysen bugün yükseliyor canım senin yerinde olsam şeker ölçüm cihazıyla sabah aç sabah tok öğle tok akşam tok şeklinde 2 gün boyunca ölçer sonuçları kağıda yazar sonra kadın doğum doktoruma gösteririm eğer açlık 95 tokluk 145 ten fazla çıkarsa gebelik şekeri düşünülebilir diyetle atlatırsın bende sınırda yaşıyorum bebeğimin kilosu fazla ayrıca karın çevresi genişliği 2 hafta önden gidiyordu diyetle 1 haftaya düşürdüm. Ölçümlerinde her seferinde iğneyi değiştirmeyi ihmal etme. Ağzına ilk lokmayı attıktan 1 saat sonunda ölçüyorsun. Geçmiş olsun

1 Beğeni

Hastanede zaten asiri stres oldum damar bulamadilar sag kol sol kol delik desik oldu iki elimin ustunden damar yolu aradilar sag elden 3. Denemede alabildi kani anca…:woman_facepalming:aynen dedigin gibi yapayim… bi de saglik ocaginda yaptirmadim ozele gittim bu tahliller icin yani daha iyi olur diye mahvoldum

Merhaba hanimlar 26 haftalik hamileyim bebegim biraz iri olduğu icin doktorum test yaptı sınır 180 benim 182 çıktı yeni başlamış ama diyet önerdi ama dahiliye ayri para diyetisyen ayri para vermek istemedim diyetisyene önerebileceginiz bi diyet listesi var mı acaba ne yapmam gerek

2bin kalorilik bir diyet yazdı bana diyetisyen normal diyet listesi. Patates pirinç yasak. Kavun,karpuz,üzüm şeker yoğun olan meyveler yasak. 3 ara 3 ana öğün protein ağırlıklı çiğ kuruyemiş yiyebilirsin demişdi.

1 Beğeni

Arkadaşlar merhaba Gebeliğe bağlı gizli şekerim çıktı. Şimdi belli bir süre takip için ölçüm yapmam gerekiyor. Size sormak istediğim tokluk şekerini 1 saat sonra mı yoksa 2 saat sonra mı ölçmek gerekiyor? Bunu doktoruma sordum o dahiliye doktoruna sor dedi fakat dahiliye devlet olduğu için gidip sorma şansım yok. Benimle aynı durumda olan varsa destek olabilir mi?

Yemeği yedikten tam 2 saat sonra olcmen gerek canm

1 Beğeni

Ben bu detayı bilmiyordum. Peki şeker yüklemesindeki gibi 1 saat sonra tokluk ölçtük sonraki 1 saat sonra bir daha ölçmeye gerek var mı?