Gebelik şekeri çikanlar

Merhaba hanimlar gebelik şekeriniz çiktiğinda nelere dikkat ettiniz. Şunu yapmak çok fayda etti bana dediğiniz birşey varmi? 25 haftalik gebeyim bugun şeker testi yaptırdım ve gebelik şekerim çikti. Doktor diyetisyene ve endokrolojiye yönlendirdi . Bebeğinizde bir problem oldumu bu süreçte??

Merhaba canım, öncelikle kontrollerini aksatmamalısın. Diyetini ve düzenli yürüyüşlerini yapmalısın ve bol su içmelisin. Ben doğum sonrası şekerden dolayı çok sıkıntı yaşamıştım. Konu açıp anlatmıştım oradan okuyabilirsin. Umarım insülin kullanmak durumunda kalmazsın. Hamilelikte en en önemli şey şeker ve tansiyon. Diyabet doktoruna gitmeni öneririm. Sağlıklı doğumlar inşallah :folded_hands:t2:

1 Beğeni

Merhaba ben diyabet hastasıyım size önerim buğday ekmeği tüketin beyaz ekmeği hayatınızdan çıkarın meyveler de masum değil belirli porsiyonlarda tüketin ve en önemlisi bol bol su için

1 Beğeni

Özlem sen doğurmadın mı daha :grin: doğum ne zaman canım?

Siz yaptırmadan önce bir belirti var mıydı ? Doktor bana da yapmamı istedi ama ben yapmak istemedim bir yandan da tedirginim ya varsa diye

Hiç. Bir belirtim yoktu, ve yüksek çıkti. Diyet yapmami ve evde şeker ölcümü yapmami istedi endokroloji. Eger düşmezse insülün başlanacak. 75 gr şeker yükl emesi yapıldi açlik kan şekeri 80 çikti normal, 60 dakikada 215 çıkti normali 180 miş. 120 dakikada ölçümde benim 163 çikti normali 150 olmasi lazim dedi. Moralim cok bozuk bugun :disappointed_face: ben çok tatli hamur işi yiyen biride değilim ekstra dikkat ettim gebelikte hatta.

Meyve ile yogurt veya ayran yada kefir tüket mutlaka dedi ara öğünlerde. Meyve olarak hangisini tükettiniz elma iyi gelir mi gebelik şekerinde? Çoçuk kilo alsin diye her gün bir muz yiyordum.

1 Beğeni

Tansiyonum genelde düşük seyrediyor. Geçmiş olsun sizede. Değerleriniz çokmu yüksekti sizin kan şeker ölcümünde? Benim açlik normal 80 cikti. 75 gr ogtt içeçeğinden sonra iki kere bir saat araliklarla kan verdim 60 dakikada 215 çikti normali 180 imiş. 120 dakikadaki ölcümde 163 çikti normali 150 imiş. Sizce çokmu yüksek?

Benim Allah nasip ederse 6 hafta kaldı :grinning_face:

Aynen doğru meyve olarak glisemik indeksi düşük meyveler elma armut çilek bunlar şekeri çok yükseltmiyor muz da olabildiğince küçük tüket bebeğe kilo aldırıyor günde 1 tane orta boy yeterli

1 Beğeni

Doğum yine Allah bilir de ağustos ilk haftaları nasip olursa :palms_up_together:bir an önce doğurmak istiyorum :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Teşekkür ederim sizde sağlıkla alin bebeğinizi kucağiniza inş.

İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi :palms_up_together:kafanıza takılan bisey olursa sorabilirsiniz

Teşekkür ederim amin inşallah :folded_hands:

1 Beğeni

Benim şekerim 300 leri görüyordu değerler. Tansiyon da 14-15 çıkıyordu. Neler çektim bee… Çok dikkat etmen lazım.

1 Beğeni

Hafi bakalım sağlıkla doğsun inşallah​:folded_hands:t2:

1 Beğeni

Öncelikle tatlıyı, pilavı,makarnayı , ekmeği komple bıraktım ve bol bol su tükettim kontrollerimi hiç aksatmadım ve kendini hiç uzmiceksin meyveleri yoğurtla tuketebilirsin şeker oranını dengeliyor çok şükür oğlum sağlıklı dogdu şuan da bir sıkıntısı yok

1 Beğeni

Sabah aç, yemek yerkenden baslayarak bir saat tok ölcümlerim normal cıkıyor. İki gündür ölçüp bakıyorum işte. Diyetede basladim. Umarim böyle gider. Bol yürüyüş ve bol su içmek en önemli kuralin olsun dedi endorklojide.

Tatli, pilav, makarna yasak evet ama tam bugday ekmeğini sabah ve akşam öğünlerde yemek var diyetimde. Hatta gece acıkırsam meyve yerine (meyveyi özellikle gece tüketme dendi)bir dilim tam bugday ekmeği+ peynir de var diyetimde. Özellikle bir şey yaptınızmı size iyi gelen şeker için ?

Ben bol bol et tavuk tükettim balık yemeye çalıştım özellikle balık salata şekeri hiç etkilemiyor zaten diyete tam uyunca insan baya doyuyor tatlı krizlerini de meyvelerle torpuledim günde en az 3 litre su tüketmeye dikkat ettim hep

1 Beğeni