Hangi meyveleri tükettiniz şekeri düşük meyve olarak?
Ben en çok sert şeftali sert olunca şeker oranı daha düşük oluyor yeşil tatsız armut yeşil erik yeşil elma en çok onları yiyordum
Teşekkür ederim
Yaptirmasaydin keşke zaten yaptırdın diye cikiyo şeker birde bebeğe çok zararlı bsey
Gebelik şekeri gerçekten dertmiş yaa diyetime dikkat ediyorum insülin oluyorum ona rağmen yüksek çıktı için dün acildeki doktor yatış verdi yatıyorum hastanede bizim evdeki gibi ölçüm yapmıyorlar evde yemekten 1saat sonra ölçüyordk ama burda yemekten uzun süre sonra ölçüyorlar
Kaç çikti şekeriniz yatiş verildi?
Dün gece 200 çıktı oda beni çok etkiledi fenalaştım o şekilde acile geldim ama haftalık takiptede yüksek çıkıyordu
siz kadin dogum uzmani misiniz?
Rica ederim
Hayır canım değilim bende 3. Gebeliğim yani biliyorum arkadssimin başına da geldiği için biliyorum iyi bsey değil çocuğu bile oldurebiliyor şeker ben hiç tavsiye etmiyorum
Asil gebelik şekeri cocuga zarar veriyor.Gebelik şekeri olmayan anne adayi yapılan testte içilen sıvıyı tolere edebiliyor ve şeker cıkmıyor ama insülün direnciniz varsa gebelik şekeriniz yani, içilen sıvıyı tolera edemiyor ve gebelik şekeri tanısı konuyor. İçilen sıvı 3_4 baklavaya eşdeğer her hangi bir zararı yok annne ve bebeğe. Ama gebelik şekeriniz varsa ve bilinmiyorsa bebeğinize daha fazla zarar verebilirisniz. Hemde kendinize. Ben evdede ölcüm yapıyorum ve yüksek çikiyor bilmesem gebelik şekerim oldugunu daha büyük zarar. Ayrıca sağlıklı beslenme diye bir avantaj sağlıyor gebelik şekeri. Çogu insanin diyetle düzeliyor. Ve gebelik şekeri Genelde 20. Haftadan sonra hormonlarin pik yaptiği zaman ortaya cıkıyor daha öncesi değil. Sorun dediğim gibi bizler insülünü normal bir şekilde tolera edemediğimiz için şeker cıkıyor bizde sadece gebelikte.
Allah kolaylık versin hepimize bol su için yürüyüş yapmaya çalişin. Bana Endokroloji elinden geldiğince su ile şekerini dengede tutmaya çaliş ve yürüyüş yap sabah ve akşam yarım saat bile olsa dedi. Yürüyünce ağrılarim oluyor kalca ve kasikta artık 3 ay dişimi sıkacağim başka çaremiz yok.
Amin hepimize kolaylık versin allah yürüyüş yapıncada ağrılarım çok olurdu her türlü zorlu süreçte