Gebelik Kolestazı🙄?

Çok geçmiş olsun sağlıkla kavuşursunuz inşallah bebeğinize :purple_heart:

1 Beğeni

bir arkadaşım bu durumu yaşadı, bir süre hastanede kaldı ve tedaviyle değerleri normale döndü, daha sonra vakti geldiğinde normal doğum ile doğurdu. arkadaşım doktorlara direnmişti sanırım biraz, acele etmek istememişti. inşallah siz de bu süreci atlayıp vaktinde sağlıkla kavuşursunuz yavrunuza

1 Beğeni

Teşekkür ederim inşallah. Test sonuçlarına göre tedavi başlanacak ama çoğu kişi sezeryan diyor :face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Merhaba anneler. Bir kaç gündür kaşıntılarım vardı. Tahlil yaptılar ve gebelik kolestazım olduğu ortaya çıktı. Bu durumu yaşayan ilaçla atlatan var mı? Kolestaz oldum diye illa 37. haftada doğum mu yapmam gerekiyor? İlk gebeliğim ve normal doğum yapmak istiyorum ama doktor ilaçlar işe yaramazsa 37de bebeği alabiliriz dedi. Şuan 29 haftalık hamileyim. Bilenler aydınlatsın lütfen

Merhaba oncelikle gecmis olsun ben 5 ayimin sonunda ayak alti ve avuc ici kasintisi ile basladim cok arastirdim gunlerce ve kolestaj tanisi koydum sonra doktoruma gittim kendim soyledin hocam bende kolestaz var diye tahlil verdik doktirum degerlerimin cok yuksek oldugunu soyleyip konyaya sevk ettti meram tip oraya gittigimde direk yatis verildi yaklasik 15 gun hastanede kaldim bol sivi ve pehriz verildi ursaktive ve alerji ilaci sabah aksam kulanildi sonra baska bir doktor gelip bana bu kaniya nerden vardiniz sotusunu sordu en basindan soylemedim saglikci oldugumu sonra doktor karaciger enzimleri cok yuksek ama kolestaj diyemezsin bende tum degerlerim alt ust cok yuksek nasil diyemezsiniz suan vitamin ve progestan dahi biraktim cunku asiri yksek ve onlar iyice tedijledi sonra sağlıkçı olduğumu soyleyince daha cok ilgilenildi sudur ki kolestaj ciddi acidan hem anne hem bebek cok etkileniyor bu bebegin kaybina kadar yol aciyor kasinma ve yukseklik gecmez ise 35 36 37 anne doguma hazirlaniyor suan grctimi gecmedi ama degerlerim dustu kasinma daha aza dustu yeme icme dikkat edildigi surece sikinti yok eksi asiri tatli ve tuzlu uzak durulmasi gefek pehriz sart dogumdan hemen sonra duzeliyor endise etmeyin ama bol sivi tuketin gluten sart

1 Beğeni

Birde bahartli qci tarzi seyler tuketmeyinizptuketmeyinizpp

Benim de ayak tabanı ve avuç içi ile kaşıntı başladı sonra tüm vücuda yayıldı. 37de bebeği doğurursun dediler. Normal doğum yapmak istiyorum şansıma bebek de makat geliş duruyor. Değerlerim düşse bile 40a kadar bekleyemez miyim diye sordum doktora malesef bekleyemeyiz dedi. Ani bebek ölümü olabilir dedi. Tek umudum 33-34 haftada bebeğin baş gelişe dönmesi ve normal doğum yapmak. Kaşıntılar öyle şiddetle geliyor ki uykudan uyandırıyor. Sadece kaşıntı da değil ellerime ayaklarıma sıcaklık geliyor. Eğer değerler düşmezse yatış verme ihtimali var. Ne yapacağımı bilmiyorum tek isteğim bebeğimin iyi olması

Kızlar 32+ 3 deyim yaklaşık 1 aydır şidettli kaşıntı yaşıyorum. Bununla birlikte bir de özellikle sırtımda ve bacaklarımda yaralar çıkmaya başladı. biraz araştırdım hamilelik kolestazı olabilir dendi, hastaheneye gittim poliklinik randevusu bulamadığım için acil bölümünde muayene oldum, her ilacı kullanamayacağım için bu dönemde, vücut losyonu yazdılar. Ama hiç bir işe yaramadı ve kaşıntı, yaralar çoğalmaya başladı sizde de var mı yoksa randevu beklemeden özel hastahaneye mi gitmeliyim yardımcı olursanız sevinirim.

Ya benimde vardı kaşıntıdan helak oluyordum ama gebelik kolestazı çıkmadı bende alerjik dedi ovadril losyon yazdı cildiyeye git dedi doktorum sonra oda krem verdi geçti kendiliğinden

Ben kullandım asla geçmiyor. Peki sende sadece kaşıntı mı vardı yoksa benim gibi yara çıkıyor muydu.

Yara bere içinde kalmıştı her yerim hangi losyondan verdi sana doktorun kaşımaktan yaralar kanıyordu ya ve büyük bir iz oluşmuştu bacağımda doğumdan sonra kayboldu hemen

Avuç içlerinde kaşınıyor mu peki

Kwellada yazdı bana ama 3 gün boyunca sür 4. Gün yıkan dedi ama zerre faydasını görmedim

Bende diğer arkadaşların aksine el ve ayakta yok özellikle sırt ve bacak yara içinde sivilce gibi çıkıyor kaşınıyor kanamaya başlıyor hep izi kaldı diyebilirim geçer mi bilmiyorum ama kaşınmaktan uyuyamıyorum sabaha kadar

Acilde kan değerlerine bakmadılar mı?

Hayır bakmadılar maalesef tahlillerimi aile hekimim yaptı ama kan tahlilinde bişey çıkmadı gittikçe kötüye gidiyor ilk başlarda bacaklarımda yaralar çıkardı şuan sırtım o şekilde kaşınmaktan sabaha kadar uyuyamıyorum resmen poliklinik randevusu yok bulamıyorum büyük ihtimalle özel hastahaneye gidicem

Merhaba, Bu gebelik kolestazı, sadece kaşıntı ile mi başlıyor. Benim ellerim ve tırnaklarım sabah kalktığımda çok gergin ve sapsarı oluyor. Sonra zaman geçtikçe renk geliyor elime ve tırnak diplerime. Sarılıktan şüphelendim ben. Ama gözlerimde falan sarılık yok. Ne olabilir bu ?

Kolestazda cilt renginiz sararır. Ben de kolestazla doğum yaptım doktorum eşime benim rengimi kontrol etmemi tembihlemişti. Sararırsan hemen gel bil ki değerlerin yükseliyor demişti

Değerler kaç çıkmıştı kaç çıkınca tehlikeli acaba

Kolestazda 10 üzeri değer pozitif kabul ediliyor ve kolestaz teşhisi konuluyor. Benim değerim 13 çıkmıştı ama akıl almayacak derecede kaşınıyordum gece uyku uyuyamıyordum kış günü çıplak ayaklarla balkonda soğuk betona basıyordum ateş gibi bir sıcaklıkla kaşıntım oluyordu hem ayaklarda hem de ellerde cilt rengim sapsarıydı ve kolestazın tek çözümü doğurmak 38+1de sezeryan oldum ve doğumdan hemen sonra iyileştim