Gebelik Kolestazı🙄?

Teşekkür ederim

Benim de iki arkadaşımda vardı… biri ilaç kullanarak rahatlamıştı ama diğeri doğuma kadar kasindi…

25+5 haftadayım son zamanlarda baya kaşıntı hissediyorum gebelikte kolestazı diye birşey varmış doktor randevuma 16 gün var bu durumu yaşayan var mı gebeliği ve bebeği olumsuz etkiliyormuş biraz tedirgin oldum

Merhaba canım, 25+5 haftada yaşadığın kaşıntı gerçekten endişe verici olabilir, çünkü gebelikte kaşıntının çeşitli nedenleri olabilir. “Kolestaz” da bu nedenlerden biri olabilir ve doğru bir şekilde takip edilmesi gerekir.

Gebelik Kolestazı (İçsel Kaşıntı): Kolestaz, karaciğerin safra salgısını düzgün şekilde taşıyamaması durumudur. Bu da kanın içinde safra asitlerinin birikmesine yol açabilir ve kaşıntıya neden olabilir. Kolestaz genellikle ellerin ve ayakların avuç içlerinde başlar, ancak vücudun diğer bölgelerinde de yayılabilir.

Kolestazın bebek için potansiyel olarak bazı riskler oluşturabileceği doğru. Safra asitleri, plasentaya geçerek bebeğin gelişimini etkileyebilir ve erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve doğum sonrası solunum sorunları gibi riskleri artırabilir. Ancak, her durumda bu tür komplikasyonlar meydana gelmeyebilir ve çoğu zaman tedavi ile durum kontrol altına alınabilir.

Kaşıntı ve Kolestaz Belirtileri:

Kaşıntı: Özellikle ellerde, ayaklarda ve karın bölgesinde yoğunlaşır.

Sarılık: Cildin ve gözlerin sararması, safra asitlerinin artışı nedeniyle oluşabilir.

Koyu idrar: Bu da karaciğerin safra üretme kapasitesinin düştüğüne işaret edebilir.

Eğer kaşıntının yanında sarılık, koyu idrar ya da başka belirtiler fark ediyorsan, doktorunu daha erken bir zamanda arayıp bu durumu bildirmek faydalı olabilir. Kaşıntıyı hafifletmek için, soğuk suyla duş almak veya nemlendirici kullanmak geçici rahatlama sağlayabilir. Ancak kesin bir tanı ve tedavi için doktorunun randevunda kesinlikle bu durumu dile getirmen çok önemli olacaktır.

Yine de tedirgin olmanı anlıyorum, ama her şeyin yolunda gitmesi için doktorunun tavsiyelerine ve takiplerine dikkat etmen iyi olacaktır. Her şeyin yolunda olacağına eminim! :two_hearts:

Kızlar aşırı kaşıntı var el ve ayaklarımda önemsemedim çok. Ama dayanılmayacak gibi olunca gittim doktora kolestazdan şüphelendi. Aranızda bu durumu yaşayan var mı. (33+3)

Bede once ki hamileligimde cikmisti 29 haftalikken felan. 33 de erken dogum yaptim

Allah korusun :pleading_face: doktorda kan değerlerine bağlı yatış vereceğim dedi İnşaAllah çıkmaz

Neden yatis verecek ki? ben yatis yapmamistim ilac kullanmistim

Ay bendede var özellikle gece yatağa girince cok kasiniyorm her tarafım. Ayaklarım sinek isirmis gibi yara yaptım kasimaktan. Doktora gitmedim ama gitsem mi

Mutlaka git ihmal etme bana Şuan yatış vermedi ama acile ve dosyama yakın takipli gebelik yazdı.kaşıntı artarsa acile geleceksin dedi. Gebelikte kaşıntı önemli bir durummuş

35+4ten selamlar. Dün rutin verdiğim kanlarda karaciğer enzimleri yüksek diye acil Etlik şehir hastanesine sevk edildim. Kan değerlerime tekrar bakıldı ve yatış verildi. 36-37.haftada sezeryan diyorlar. Dünden beri hiç iyi değilim. Var mıdır bilgisi olan? Gören duyan ? Nasıl olacak süreç

Çok geçmiş olsun günaydin, hangi değerleriniz yüksek çıktı acaba

1 Beğeni

Etiket nasil yapabilir im acaba Tülay hanim burda bir arkadaş vardi nergis diye acaba ne oldu dogum yaptimi çok merak ediyorum kendisini

1 Beğeni

Başına “@” işaretini koyuyorsunuz sonra kullanıcı ismini yazın, altta çıkacaktir…Profilde mesaj kısmı da var, özel mesajda atabilirsiniz

1 Beğeni

Karaciğer enzimleri yüksek çıktı

1 Beğeni

Bende de sadece alt ve ast değerler yüksek çıkıyor, ultrason istemişlerdi acil karaciğerde gecmiste geçirilen bir enfeksiyonun kireçlenme yaptığını söylediler ve önemli birşey değil dediler…Sizden ultrason istediler mi muhtelemen safra kesesi ve karaciğere orada bakilmistir, CRP peki yüksek mi

Canım kolestazın en önemli belirtileri ayakta ve ellerde kuruluk ve aşırı kaşıntı diye biliyorum

1 Beğeni

Canım bende netten baktım ne olduğuna, bende de hala yüksek değerler ama başka bir belirti yok ondan aslında irdeledim…

1 Beğeni

Bende burda bir konuda görünce bakmıştım, hamilelikte ellerim kurumaya başlamıştı araştırmıştım ordan hatırladım

1 Beğeni

12 gündür kaşıntı kızarıklık var el ayakta. Şikayetlerimi söylemiştim ondan sonra sevk ettiler

1 Beğeni