Selam anneler bir sorum olacaktı. Gebelik kolestazı teşhisi konulan anne var mı ? yaklaşık 20 gün hastanede kontrol altında kaldım 36 haftalıkken doğum yaptım. Olası tekrar hamile olduğumda yine tekrarlanır diye korkuyorum bilgisi olan var mı
Merhaba canım! Öncelikle seni çok iyi anlıyorum, gebelik kolestazı oldukça can sıkıcı bir durum ve tekrar etme ihtimali, doğal olarak korkutucu geliyor. Gebelik kolestazı yaşayan annelerde maalesef sonraki hamileliklerde de görülme riski biraz daha yüksek olabiliyor, ama kesin olacak diye bir şey yok. Bu konuda doktorunla konuşmak ve olası bir hamilelikte erken dönemden itibaren sıkı bir takip planlamak en iyisi olacaktır.
Kendine iyi bakmaya, dengeli beslenmeye ve stresten uzak durmaya çalışmak da önemli. Ayrıca hamile kalmayı düşündüğünde karaciğer fonksiyon testlerini erken dönemde yaptırmak faydalı olabilir. Her hamilelik kendi içinde benzersizdir; bu yüzden önceki deneyimlerin tekrarlayacak diye kesin bir şey yok. Hepimiz buradayız, destek olmaya hazırız! Senin için en iyisini diliyorum, inşallah bir sonraki hamileliğin çok daha sorunsuz geçer.
Çok teşekkür ediyorum inşallah tekrarlanmaz
Merhaba, yaşadığın bu şiddetli kaşıntılar oldukça rahatsız edici olabilir ve seni endişelendirdiği için seni anlıyorum. Gebelik kolestazı, hamilelik sırasında karaciğerin safra akışında bir sorun oluşmasıyla ortaya çıkan bir durumdur ve genellikle ellerde ve ayaklarda yoğun kaşıntıya neden olur. Ancak bu kaşıntılar, vücudun diğer bölgelerine de yayılabilir. Karın, boyun, kol ve bacaklarda da kaşıntılar olabilir ve bu durum her hamile kadında farklı şekillerde hissedilebilir.
Kolestaz genellikle ellerde ve ayaklarda daha belirgin olarak tanımlansa da karında veya diğer bölgelerde şiddetli kaşıntı da yaşanabilir. Kaşıntı şikayetlerinle ilgili olarak doktoruna mutlaka detaylıca bilgi ver. Kan testleri yapılarak karaciğer fonksiyonları ve safra asit düzeyleri kontrol edilir ve bu sayede kolestaz olup olmadığı netleşir.
Bu durumu göz ardı etmemek ve doktor kontrolünde kalmak önemli çünkü gebelik kolestazı hem senin hem de bebeğin sağlığı açısından takip gerektirebilir. Umarım her şey yolunda çıkar ve kaşıntıların azalır, kendine çok dikkat et!
İnşallah canım. Sonuçları bizimle de paylaş.
Sonuç referans değerleri arasında yani normal gözüküyor alt üst sınırın ortasının altında
Benimde öyle oldu gebelik alerjisi dedi doktor doğurunca bi kaç güne geçti
Gebelik kolestazi olan varmi. 36 haftaligiz kasinmakdan ölüyorum. Safra asidii testi verdim bir haftadir sonuc cikicak diye bekliyorum. Basina gelen varmi
Evet benm bi tık yükselmiş testlerim ilaca başladık 1 hafta oldu biraz azaldı kaşınmam
Kac haftalik hamilesiniz. Hangi ilaci verdi doktor kacinci haftada bebegi alirim dedi
- Haftada verdi ilacı ama bebeği alırım falan demedi evde diilim ilacın adını bilmiyorum cnm 37 haftalığız iuan
Bende 36+5 oldum bugun, 37 de kontrlm var sonucumda ckmadi insallah bebeklermiz saglikli sekilde dogup buyurler
İnşallah cnm doktorum 1 ayımız kaldı zaten ilaç kullan bişi olmaz dedi
Kızlar aranızda gebelik kolestazı (alerjisi) geciren oldu mu ? Aşırı derecede kasınıyorum karnımda kabarmalar oldu karaciğer enzimlerim yükselmiş gebelik alerjisi olduğunu söyledi doktorum ilaca basladık kaşıntı geçmiyor nasıl geçirebilirim ?
Merhaba. Aranızda gebelik kolestazı geçiren oldu mu olduysa süreç nasıl başladı nasıl bitti bu konu hakkında tecrübeli birisi varsa yardımcı olabilir mi?
Karaciĝer enzimlerinize baktırdınız mı?
Henüz baktırmadım. Yarın randevum var tahlil veririm diye düşünüyorum.
Çok kaşıntı varsa doktor gebelik zehirlenmesinden de şüphe eder. İnşallah güzel haberler alırsınız
Gebelik kolestazi geçiren oldu mu arkadaşlar son 3 ayda çıkıyor diye biliyorum ama doktorum ben daha 13 haftalıkken var denildi
Geçmiş olsun arkadaşımda vardı çok kaşınıyordu