İcin rahat etsin acile git istersen bir gorun bel agrisi normal ama cok fazla diuorsun oturamiyorsan ciddi birsey olabilir acilden gorun canim bende 11 deyim ama cok sukur azaldi
Hoşgeldiniz aramıza Gebeliğiniz hayırlı olsun
İlk haftalarda rahim büyüdüğü için, son haftalarda da karın büyüdüğünden dolayı bele ağırlık olduğu için genelde normal kabul ediliyor
Ben dün gittim acile… bel ağrım dayanılmaz bir hal almaya başlamıştı. Bebekte bir sıkıntı yokmuş. Fıtık beni zorlamış. Günde 3 taneye kadar parol içebilirsin dedi ama ben içmiyorum. Ağrım arttıkça yatıyorum ve sıcak duş alıyorum. Rahatlatıyor.
6 haftalık bebişim bel ağrım çok fazla oluyor acaba aynı durumu yaşayan oldumu neden olur acaba
Merhaba
Gebelikte bel ağrısı, vücuttaki hormonal değişiklikler, artan kilo, duruş değişiklikleri ve genişleyen rahim nedeniyle ortaya çıkabilir. Ayrıca, pelvik kemiklerdeki bağlarda gevşeme ve bel kaslarında gerilme de rol oynayabilir. Bel ağrısı şiddetliyse veya endişe verici bir şekilde devam ediyorsa, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir.
Kizlar sabahtan beri belim çok agriyo 37+0 dayız bu ağrı normal mi birde akıntı var
Merhaba canım! 37. haftada bel ağrısı ve akıntı, doğumun yaklaştığının bir işareti olabilir. Bu dönemde bebek aşağıya doğru indiği için bel ve kasık bölgesinde ağrılar hissetmen oldukça normal. Ayrıca vücut, doğuma hazırlık yaparken rahim kasılmaları ve ligamentlerin gerilmesi nedeniyle bel ağrısı yaşaman sıkça görülür. Özellikle sürekli ya da giderek şiddetlenen bel ağrıları, doğum sancılarının başlangıcı olabilir.
Akıntıya gelince, bu dönemde akıntının artması da normaldir, özellikle beyaz ya da şeffafsa endişelenecek bir şey yoktur. Ancak, akıntın farklı bir renkteyse (yeşil, sarı ya da kanlı) ya da kötü kokuluysa, doktoruna danışman gerekebilir.
Bel ağrısı doğumun habercisi olabilir, ama eğer ağrılar düzenli hale geliyorsa, kasılmalarla birlikte geliyorsa ya da akıntın daha yoğun ve kanlı bir hal aldıysa, bu durumda doğumun başlayabileceğini gösterir. Bu nedenle, eğer ağrı ve akıntı devam ederse, doktorunla görüşmek en iyisi olacaktır.
Doğum yaklaşıyor olabilir, heyecanlı bir dönemdesin! Kendine ve bebeğine çok iyi bak, her an hazır ol!
Çok teşekkür ederim eşim çok ısrar ediyor doktora gidelim diye ama ben normal diye gitmiyoeum sanırım yinede gitsem iyi olucak
33.Haftada bel ağrısı normalmi aşırı derecede belim ağrıyor
@Muge07 normal bebeğin büyüdükçe olur bel ağrısı kasık ağrısı mide yanması ve ağrısı da olur merak etme korkma
Teşekkür ederim