Gebelik bel ağrısı

İl zamanlarda normal. Bel ağrısı ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki makaleden ulaşabilirsin.

3 Beğeni

Çok normal, bolca dinlenin

1 Beğeni

Benim de olurdu bol bol dinlenince geçerdi

1 Beğeni

Kızlar 9 haftalık hamileyim ama belim cok agriyor egilip kalkarken yatakta saga sola dönerken sizde de oldumu sebebi nedir bilen varmı acaba

1 Beğeni

Bol bol dinlemelisiniz benim de çok olurdu

2 Beğeni

Bende 8 haftalığım benimde bacaklarıma doğru iniyor bel ağrısı dinlenince geçiyor bi de gün içerisinde fazla ayakta durma 20 dk iş 10 dk dinlenme :joy: sağlıkla gelsin bebişşşş

2 Beğeni

Ya benim de 7 haftalıkken sanırım başladı kalçam ağrıyordu, ilk başta doktor hamilelikten değil dedi ama her hafta devam etti. En son sorduğumda hamilelikten dedi. Yani 14. Haftadayım hala devam ediyor. Özellikle sırt üstü yatınca oluyor, gerçi nasıl yatsam oluyor da :sweat_smile:İnşallah sizinki hemen geçer

1 Beğeni

Merhaba canım

Gebeliğin ilk haftalarında bel ağrısı birçok faktöre bağlı olabilir. Bu dönemdeki bel ağrısının yaygın nedenleri şunlar olabilir:

1. Rahmin Büyümesi: Gebelik ilerledikçe, rahmin büyümesiyle birlikte pelvis bölgesindeki ve beldeki dokulara baskı artabilir, bu da bel ağrısına neden olabilir.

2. Hormonal Değişiklikler: Gebelikte vücutta artan hormon seviyeleri, bağ dokularını etkileyebilir ve bel ağrısına neden olabilir.

3. Ligament Gevşemesi: Hamilelikte, rahmi yerinde tutan bağlar ve ligamentler gevşer. Bu durum, beldeki ağrıya sebep olabilir.

4. Postür Değişiklikleri: Artan karın büyüklüğüyle birlikte vücut postürü değişebilir, bu da bel ağrısına yol açabilir.

5. Kas Gerilmesi: Gebelik, bel kaslarında ve sırt kaslarında gerginliğe neden olabilir.

Belimin altına yastık koyuyordum ben

1 Beğeni

Geçen hafta muayenede hocayla konuştuğumda kiminin kuyruk sokumu kısa olur rahim büyüyor vücut şekil değiştiriyor ağrı normal dedi emin olmıyorum acaba fıtık vs bir şey var ve tetikliyor olabilir mi ??

2 Beğeni

1 çi trimestrda bel ağrıları normal karşılanıyor :thinking:

3 Beğeni

Belimde ciddi bi sızı var umarım normaldir teşekkür ederim

1 Beğeni

Hoşgeldiniz :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :pregnant_woman::ribbon:

İlk aylarda bel ağrıları normal çünkü rahim büyüyor. Eğer geçmeyen bir ağrıysa doktorunuza danışınız :blush:

Belinizin altına yastık koyup hafif yükselterek yatmak iyi gelecektir

Merhaba @gultre hoşgeldiniz :bouquet: benim de çok ağırdı ben de fıtik mı acaba dedim yok değilmiş bebektrn dolayı oluyor

Bebeğim 6 hafta 4 günlük ve orta taraf ta kalca üstünde fıtık gibi agrim oluyor egilemiyor ve yatakta dönerken zorlanıyorum bazen normal.mi acaba doktor sıkıntı yok defo

1 Beğeni

19 haftalık hamileyim ve şiddetli bir bel ağrım var. Hiç geçmiyor. Zaten bel fitigim vsr ama bu fitiktan da beter birşey. 4 gündür doğru düzgün uyuyamıyorum. Bu gün ne iş yapabildim ne yatabildim. Zorla bir tencere yemek yaptım. Acile gitsem bir ilaç yada serum verirlermi acaba… tecrübesi olanlar yardımcı olsun lütfen.

2 Beğeni

@Elif53 Doktora gözükmenizi tavsiye ederim bel fıtığınızda varsa çok uzun süre ayakta kalmayın otururken belinize yastık koyup düz pozisyonda oturun çok geçmiş olsun :pray:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum. Kuyruk sokumum her türlü batıyor. Az önce eşimi aradım erken gel hastaneye gidelim dedim. İnşallah erken gelebilir

1 Beğeni

Hamileliğimin ilk zamanlarında bnde çok bel ağrısı çektim hatta çevrem bana çok erken bel ağrısı için diyip inanmadı sandalyede otururken yada sert bi yerde belimin tam ortası batıyordu. Gece ağrıdan ağladığımı biliyorum :face_holding_back_tears: bu dönemde benim ağrımı at kestanesi kremi var mentollü gibi kokusu var masaj kremi olarak geçiyor zaten onunla yapılan masajlar kesti ağrılarımı kalıcı çözüm değildi ama ağrı olduğunda hemen masaj yaptırabilirsen bu süreçte eşim bana çok destek olmuştu. dene istersen canım belki derdine derman olur bana oldu. Geçmiş olsun​:rose:

2 Beğeni

Hormonlardan ,duruştan ,artan kgdan kaynaklı olabiliyo

1 Beğeni
  1. haftamdayım iki gündür sırt ve bel ağrılarım o kadar arttı ki. Karın ya da kasık ağrısı yok kanama vs de yok sadece oturamiyorum bile aşırı belim ağrıyor normal mi hastaneye gitmeli miyim?
1 Beğeni