Hamilelikte bel ağrısı, hamile kadınların sıkça karşılaştığı bir sorundur. Hamilelikte vücudunuzda meydana gelen değişiklikler nedeniyle bel ağrısı oluşabilir.
Hamileliğin ilk trimesinde, hormonlar nedeniyle bel ve sırt bölgesinde esneme ve gerilme oluşabilir. Ayrıca, hamileliğin ilerleyen dönemlerinde karın içindeki bebeğin büyümesi nedeniyle bel ve sırt ağrıları artabilir.
Bel ağrısının önlenmesi için şunları yapabilirsiniz:
Düzenli olarak egzersiz yapın: Hamileliğiniz süresince düzenli olarak yürüyüş, yüzme veya yoga gibi hafif egzersizler yaparak bel ve sırt kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.
Doğru pozisyonları kullanın: Otururken veya yatarken doğru pozisyonları kullanarak bel ve sırt ağrılarını azaltabilirsiniz. Örneğin, yatarken yastık kullanarak bacaklarınızı yukarı kaldırarak veya otururken sandalyede eşit bir şekilde ağırlığınızı dağıtmak için yastık kullanabilirsiniz.
Ağrı kesici ilaç kullanmayın: Hamileliğiniz süresince ağrı kesici ilaçlar kullanmaktan kaçınmalısınız, bunun yerine doğal yöntemleri deneyin.
Uyku düzeninizi sağlayın: Hamileliğiniz süresince yeterli ve kaliteli uyku alarak bel ve sırt ağrılarını azaltabilirsiniz.
Daha bel ağrısını azaltmak için kişiye özel kullanabileceğiniz birçok metod vardır. Eğer bel ağrılarınız sürekli veya şiddetli ise doktorunuza danışmanız ve hamileliğinizi izlemeniz önerilir.
Merhaba @Sema hoş geldin. Sırt ağrıları genellikle hamileliğin ilerleyen haftalarında sıklıkla görülür. Bunun nedeni büyüyen bebeğin annenin ağırlık merkezini değiştirmesinden kaynaklanır. Erken dönemlerde görülebilir ama dayanılmayacak sevideyse sırtta başka bir sorun olabilir. Doktora görünmekte fayda var.
Çok zorlanıyorum ev temizliği yapınca yerimden kipirdayamiyorum tabi bende bel fıtığı da var o ayrı Allah can sağlığı ile bebislerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Ben de mutfakta hemen biraz fazla kalayım belim kopuyor. Otururken belimi yastıkla destekliyorum faydası çok oluyor.
Temizlikte eşimden destek alıyorum.
30+5im benimde bel ağrılarım var ve bacak ağrılarım var bacaklarım çok uyuşuyor ağrıyor son dönemlerde çok zorlanıyorum ağırlaştım baya önerisi olan varsa benimle paylaşırsanız sevinirim
Merhaba anneler sizin de bacak ve bel ağrılarınız çok oluyor mu 31+1im benim 30 haftalıkken başladı belim ağrıyor bacaklarim agriyor ama özellikle bacaklarım çok uyuşuyor üstüne basamıyorum yani hareketsiz de kalmıyorum yürüyüş yapıyorum hareket ediyorum gün icerisinde ama ne fayda cok uyuşma oluyor sizinde oluyor mu var mı bir öneriniz