Merhabalar ben bu forumda cok yeniyim ortami cok sevdim 🩷 Aklima geldi sohbet amacli acaba sizler hamileliginizi ilk ne zaman nasil ogrendiniz?
Ben planli gebelik olmasina ragmen negatif bekliyordum sirf gebelik testi yapma merakimdan yapmak istedim ve sonuc pozitif tabi ben sok inanmadigim icin 3 test daha ark arkaya yaptim onlar pozitif cikinca esime direk haber verdim suprizi de kalmadi bu sekilde cunku inanamamistim esim de ben de olmaz diye bekledik cunku daha onceleri olumsuzdu.
Benimde planlı gebelikti regl tarihinden bir hafta öncesinden erken gebelik testi yaptım negatif çıktı tamam bu sefer de olmadı dedim vazgeçtim 5 gün sonra işten dönerken içime doğmuş gibi bi hastanenin önünden geçiyordum girdim kan verdim sonuç pozitif çıkınca eşime öyle haber verdim hemen doktora gittik ama doktorum eşinize söylemek için regl tarihinin 2 hafta geçmesini bekleyin ki betahcg iyice yükselsin sağlıklı gebelik görelim demişti
Çok şükür şimdi 5 hafta kaldı kavuşmaya, Rabbim isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın.
Ben adetim4gun geçmişti bic umudum yoktu aslinda ama iki çizgiyi görünce sasirmaktan baska tepki veremedim inanamadim esime supriz yapmak istedim hastaneye gidecektim gizli olarak. Dükkanı kapatmıştım o sirada da sipariş gelmis beni aradi sen nerdesin dukkan niye kapali vs. Bende sen hocbir seyi hak etmiyorsun hastaneye gidecektim testim pozitif çıktı dedim suratına kapattim. Telefonda kavga ederek öğrendi yani neyse hal ettiği sekilde öğrendi yani bana tepki vermeseydi insan gibi ogrenirdi
Sonu biraz buruk sonuclanmis ama belki sizin hormonlardan belki esinizin de ters zamanina denk gelmis olabilir. Bizde bazen tartisiriz ama halledilebilecek seyler icin tartismak icin de hayat kisa eminim ilerleyen zamanlarda tebessüm ile hatirlarsiniz bu zamanalri 🩷
Planlı gebelikti olabilir mi diye bekliyorduk ama sofrada yediğim tavuk için hüngür hüngür ağlayınca sanırım ben hamileyim dedim Bir de eşim beni öpünce midem bulanmıştı ilk kez Onun dışında sıradan belirtiler için kasık ağrısı ve göğüs hassasiyetim oldu hala da var
Bizimde planliydi ilk 3 ay birliktelik oldu korunmasız ama hep negatif sonuçlandı artık vazgeçtik olmuyor diye 4 ay hamile kaldım o gün büyük oğlum bizim mahallede bağımlı biri tarafından darp edilmişti o miraç’im bağışlarıyla o merdivenleri nasıl indim bilmiyorum adama baya diklendim adamla kafa kafaya geldim tam o dk dedim ki acaba hamile miyim ya bana sert bir şekilde vurursa ya bir şey olursa hamileysem diyeaklimdan geçti ama sonra oğlumun boynundaki parmak izlerini görünce unuttum ne olursa olsun dedim adam evinden satır alıp arkamdan geldi gel senden mi korkacagim dedim tel polis dönüş yaptı arkamı döndüm 2 cm komşusu tutmuş yoksa o dk bende gebe olduğumdan habersiz bebeğimide kaybedersin neyse gene çenem düştü velhasıl kelam tatile gitmeden bir gün önce sabah idrar testi yaptım sonra kan testi verdim gebeliğimi tatil yolunda öğrendim anlayacağın canım
Ay benzer bir durum markette yesil elma gordum almaktan vazgectim diye az daha aglayacaktim megerse hamileliktenmis bi de esime hamile gibi agliycam nerdeyse gibi bisey demistim ama elmaya kavustum ogrenince
Oy oy cok gecmis olsun baya uzucu durumlar yasanmis Allah korusun tum yavrulari kotu insanlardan cok sukur bir sey olmamis biz de vazgectigimiz an da ogrendik
Bir gün oğlum ağlayarak eve geldi. Anne arkadaşımın 3. kardeşi oluyormuş ben hala yanlızım dedi. Bende arkadaşımı arayıp tebrik etmek istedim. Meğer kadın bebeğini kaybetmiş kürtaj olmuş. Ama çocuğu farklı anlamış. Oğluma da anlattığı gibi anlatmış. Nasıl anladın hamile olduğunu dedigimde aynı beni anlattığını farkettim. Kız bende aynıyım dedim. Beni ikna etti ve test aldım. Pozitif çıktı tabi bir şok oldum. Sonra da ilk oğluma söyledim. Eşime ertesi gün söylemiştim.
Benimde planlı gebelikti, 2 ay boyunca her ay test yaptım 3. Ayımızda yani kasımda reglm 1 gün gecikmişti 24 kasımda olmam gerekirken olmadım ve 25 Kasım doğum günümdü, test yaptım pozitif olduğunu görünce şok geçirdim planlı olmasına rağmen yani bana doğum günü hediyesi gibi bişey oldu mağazaya gidip bir çift patik alıp akşamında eşime süpriz yapmıştım
Hiç planlı değildi düzensiz regli vs sorunları yüzünden doktora gidecektim baktım reglim sadece bir damla geldi devamı gelmemiş 8 gündür test yaptım pozitif ben de çok şaşırdım tam yeni iş kurarken geliyor minik herkesin gebeliği hayırlı olsun sağlıkla kucağımıza alalım bebislerimizi
Ben 1.5 yil istedim olmadi ve her ay da yaptim test sonuc hep negatif ti bebegimin oldugunu ogrendigim ay 5 gun reglm gecikti esimden test almasini istedim ve dayanamadim hemen gece yaptim malesef negatif cikti biraz uzuldum tabi ama sabah ilk idrarlada yapmak istedim esim ose gittik ten sonra yaptim ve pozitif oldugunu gordum ve oturup saatlerce aglamistim
Polikistik over denildi bana ama bu cocuk olmaya engel degil cok ileri seviyeleride var kisirliga yol aciyor o ama benimki daha basiydi cevremde polikistik over sendromu olan cok ve hepsinin cocugu hemen oldu bizim ki kismet degildi belki birde kucuk yasta evlendim ondan da alabilir 16 yasinda evlendim